Expedition Conservation Biology 2020 van start
Studenten Aeres Hogeschool op pad voor natuurbehoud

Door Robert Mienstra
ALMERE - Een team van 13 enthousiaste biologen van de opleiding Toegepaste Biologie van de Aeres Hogeschool Almere gaat gedurende 2 weken in 2020 op expeditie met de Expedition Conservation Biology 2020 om de natuur te beschermen en de kennis daarvan te verbreden.

“Onze groep bestaat uit 11 studenten en 2 docenten”, vertelt studente Linde de Leeuw. “Op het moment zijn wij bezig met het opzetten en organiseren van een project genaamd Expedition Conservation Biology 2020 (ECB2020).”
De hoofdbestemming van de expeditie is het oerbos Białowieża in Polen. Hiervoor is gekozen, omdat de bijzondere, unieke natuur van het oerbos nauwelijks is aangetast. “Als biologen willen we onze kennis vergroten over natuurbescherming. Het oerbos Białowieża is daar een uitstekende leeromgeving voor, omdat het natuurgebied actief beschermd wordt”, vertelt Linde. “We zullen ons tijdens de expeditie focussen op het bezoeken van natuurorganisaties en natuurgebieden. Onderweg zullen wij ook stoppen in de andere landen die we tegenkomen. Daar zullen wij ook zoveel mogelijk kennis opdoen en hopelijk ook een steentje bijdragen aan de onderzoeken die daar plaatsvinden."

Vaardigheden

Gedurende het proces zullen de biologen bezig zijn met het ontwikkelen van verschillende vaardigheden: het compleet zelfstandig organiseren van een expeditie, het opzetten van acties op school en erbuiten, het netwerken met natuurorganisaties en samenwerkingen sluiten; zowel binnen de groep als met sponsoren. “Door deze verscheidenheid aan uitdagingen zal de expeditie een prima mogelijkheid zijn om ons als biologen te ontwikkelen. Kortom, we gaan er een enorm leerzame en leuke expeditie van maken”, vertelt Linde.
Door het opzetten van acties zamelt het team geld in voor de Expeditie, maar ook om meer bekendheid en meer awareness te creëren. In het teken van duurzaamheid startte de groep met een beach clean-up op het Almeerderstrand.
Crowdfunding

Het expeditieteam is een crowdfunding gestart. Het rekeningnummer is: NL07ABNA 0471 2152 79 onder vermelding van: 6252 expeditie. De crowdfunding pagina is: https://www.gofundme.com/expeditie-conservation-biology.
Social media

De social media accounts van het expeditieteam zijn; Instagram: @ecb2020, Facebook: Expedition Conservation Biology 2020 of ook @ECB2020. Het team wil met deze accounts de voortgang vastleggen en mensen meer bewust maken van natuurbehoud en -bescherming.
IN KADER
Beach clean-up

Zes studenten van het Expedition Conservation Biology 2020 – team van de Aeres Hogeschool zijn het Almeerderstrand op gegaan voor een beach clean-up.
Het viel de studenten op hoeveel sigaretten en tie-wraps ze vonden. “Verder waren we best geschokt over hoeveel afval we vonden op zo’n klein stukje grond. We hebben op het strand in totaal 5 afvalzakken gevuld. Onderweg terug naar het treinstation is er ook nog een zak gevuld. In totaal zijn er dus 6 afvalzakken gevuld”, zegt Tineke Kraan.
Artikel geplaatst op: 20 augustus 2019 - 10:06

Gerelateerd

Delen