Kunstambassadeurs aanwezig op het Havenfestival

ALMERE - Almere DEZE WEEK start in september met een nieuwe rubriek over de Kunstambassadeurs Almere. Bewoners vertellen hierin over hun favoriete kunstwerk in de openbare ruimte. De serie is in samenwerking met Stichting Polderblik, dat verbindt op het snijvlak van architectuur, openbare ruimte, stedenbouw en landschap van Almere en vraagt u naar uw favoriete kunstwerk.

Foto: aangeleverd


Sinds het ontstaan van Almere is er veel aandacht besteed aan de verfraaiing van de stad en haar openbare ruimte middels kunstwerken. De BuitenCollectie Almere bestaat inmiddels uit meer dan 150 kunstwerken. De Kunstambassadeurs zetten deze werken in het licht en verbreden de collectieve kennis rondom onze BuitenCollectie.

Oud-Kunstambassadeurs


“Iedereen in Almere kent wel een kunstwerk in de buurt. Je fietst er dagelijks langs of je hebt er een bijzondere ervaring mee. Ieder kunstwerk heeft zijn eigen verhaal. Stichting Polderblik is op zoek naar persoonlijke verhalen, interpretaties en kennis van die kunstwerken.” Stichting Polderblik wil ook graag in contact komen met oud-Kunstambassadeurs.
Wilt u meer weten over een kunstwerk bij u in de buurt, over het project Kunstambassadeurs óf zelf ambassadeur worden? Informatie vindt u via Stichting Polderblik op www.polderblik.nl/kunstambassadeurs. En via coördinatoren Marie-Josée Röselaers en Mark Wiechmann per e-mail naar marie-josee@polderblik.nl.

Havenfestival


Op zaterdag 7 september zal de Stichting Polderblik met een informatiestand aanwezig zijn op de kunstmarkt van het Havenfestival, tegenover kerk De Goede Rede. Geïnteresseerden krijgen daar alle uitleg over het Kunstambassadeurschap. Tevens kunnen zij zich als toekomstig Kunstambassadeur inschrijven voor een kunstwerk. Er vinden rondleidingen plaats langs de kunstwerken in het centrum van Haven.

Expo ‘Unwrapped’ in KAF


Op zondag 8 september gaan we met voormalige en nieuwe Kunstambassadeurs naar de laatste dag van de expo ‘Unwrapped’ in KAF. Aanvang 14.00 uur. Graag aanmelden.
De start van de Kunstambassadeurs wordt mede mogelijk gemaakt door Almere DEZE WEEK, het Cultuurfonds Almere en het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland.

Artikel geplaatst op: 20 augustus 2019 - 08:45

Gerelateerd

Delen