Start seizoen Topsportcentrum Almere

POORT - Het nieuwe seizoen sportevenementen staat alweer op het punt van beginnen. Op 28 en 29 september is de strijd om de nationale judo titels tijdens het NK. Ter promotie van het NK Judo geven lokale aanbieders op zaterdag 21 september van 12.00 tot 17.00 uur budoclinics (judo, karate, taekwondo, kickboksen en MMA) op de Grote Markt in Almere. Wethouder Julius Lindenbergh en een oud-topjudoka verzorgen de opening.
Op 14 en 15 september staat het Dutch Open for Youth – ONJK U21 Karate op het programma. Maar liefst 500 jeugdige karateka’s zijn actief in het Topsportcentrum. De gemeente Almere is met Karate-do Bond Nederland een driejarige samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Dit evenement staat daarom ook in 2020 en 2021 op de kalender. Op zaterdag 21 september vinden er zelfs twee budo-evenementen tegelijkertijd plaats: het European BJJ Championship (Braziliaans Jiu Jitsu) in de Topsporthal en The Battle of the Lowlands (taekwondo) in de Breedtesporthal. Hierbij komen meer dan 650 sporters in actie.
Naast alle vecht- en verdedigingsacties is er ook nog zaalvoetbal te zien in het Topsportcentrum. Op maandag 24 september speelt het Nederlandse team een oefeninterland tegen Servië. Voor de (zaal)voetballiefhebbers een mooie gelegenheid om langs te komen.
Artikel geplaatst op: 10 september 2019 - 14:40

Gerelateerd

Delen