Terrein Hondenspeelplaats Literatuurwijk/De Binderij verbeterd

ALMERE - Literatuurwijk heeft de beschikking over een hondenspeelplaats. Dit veld ligt tussen het spoor en bedrijventerrein De Binderij . Inmiddels weten steeds meer mensen met honden het veld te vinden. Hier kunnen honden vrijuit spelen en rennen doordat het veld is omheind.


Helaas werd het veld na regenbuien een grote modderpoel en daardoor minder aantrekkelijk. Op de plaats van het veld had enkele jaren geleden zwaar spoorbaanmateriaal gelegen. Daardoor was de grond zo ingedrukt, dat het water niet meer wegzakte.
De Gemeente heeft, na overleg met de bewonersgroep, besloten om de grond om te ploegen, te egaliseren en bestrating rondom de twee bankjes aan te leggen. Het veld is ca. 3 maanden gesloten geweest, om het opnieuw ingezaaide gras te laten groeien. Inmiddels is het veld weer geopend en ziet het er mooi en schoon uit. Dat wil de bewonersgroep, die samen met de Gemeente het veld beheert, ook graag zo houden.

Compostbakken


Om het veld schoon te houden staan er compostbakken en vuilnisbakken rondom het veld. De twee compostbakken met schepjes staan op het veld om de hondenpoepongelukjes op te kunnen ruimen. Tevens staan er 2 vuilnisbakken: één naast de bankjes en één naast de ingang, om overig afval in te gooien. Benadrukt moet worden dat het géén uitlaatveld is, maar een speelveld.

Sociaal


Inmiddels is het veld ook een plek geworden waar mensen elkaar hebben leren kennen. De buurt is voor veel mensen herkenbaarder geworden en dat allemaal door een hondenspeelplaats. De mensen van de bewonersgroep, die het veld beheren, hebben elkaar ook op dit veld ontmoet. Dit sociale aspect is voor de gemeente een belangrijke reden om dit soort wijkvoorzieningen te ondersteunen.

Opening


De groep organiseert een feestelijke heropening tijdens de Nationale Burendag op 28 september om 10:00 uur bij de Hondenspeelplaats, waarbij iedereen met hond welkom is.
Om iedereen op een prettige manier van informatie te voorzien is er een Facebookpagina gemaakt : Hondenspeelplaats Almere-Literatuurwijk / De Binderij
Ruud Cornelisse

Artikel geplaatst op: 17 september 2019 - 13:47

Gerelateerd

Delen