Prins Carlos opent hogeschooljaar Aeres

ALMERE – Prins Carlos de Bourbon de Parme heeft maandag het nieuwe hogeschooljaar bij Aeres Hogeschool Almere op een feestelijke wijze geopend.

(Foto: aangeleverd)


Prins Carlos zet zich als directeur van stichting Compazz in voor duurzaamheid in organisaties en circulaire economie. De prins benadrukte in zijn speech het belang van duurzaam handelen en dat onze studenten een belangrijke rol hierin spelen: “Over 30 jaar woont 70% van de wereldbevolking in de stad. Met zoveel mensen op zo een kleine oppervlakte wordt de vraag naar energie, gezondheidszorg, veiligheid, natuur en voedsel in een hoog tempo veel groter. Iedereen wil voldoende eten hebben en zich lekker en gezond voelen. Daar hebben we scholen zoals Aeres voor nodig en mensen zoals jullie. Jullie kunnen en moeten de steden gaan redden. No pressure, maar ik overdrijf niet."

Goals


Aeres Hogeschool Almere biedt hbo opleidingen aan rondom de thema’s Food, nature & urban green. Het thema van de opening van het hogeschooljaar was de ‘Sustainable Development Goals’: 17 internationale duurzaamheidsdoelen om mondiale vraagstukken op gebied van duurzaamheid aan te pakken en op te lossen. De prins heeft het nieuwe hogeschooljaar officieel geopend door een druk op de rode knop, waarna op het scherm de Sustainable Development Goals te zien waren. Deze doelen krijgen fysiek een plek in het gebouw, zodat studenten en medewerkers elke dag herinnerd worden aan waar ze zich elke dag voor inzetten.

Artikel geplaatst op: 17 september 2019 - 13:51

Gerelateerd

Delen