Eerste lammetje geboren bij Beestenbende

BOUWMEESTERBUURT - Het eerste lammetje van 2020 is op vrijdag 17 januari geboren op Kinderboerderij de Beestenbende. De Coburger Fuchs ooi is op eigen kracht bevallen van een gezond rammetje. 

Foto: aangeleverd

 

Vrijdagochtend 17 januari liepen de vrijwilligers niets vermoedend de stal van Kinderboerderij de Beestenbende in toen zij een wel heel leuke verrassing zagen. Het eerste lam van 2020 is geboren! De Coburger Fuchs ooi is bevallen van een rammetje. Moeder en zoon maken het goed.
De Coburger Fuchs heeft zijn naam te danken aan de provincie Coburg in het noorden van Beieren én aan de kleur van zijn kop, namelijk vosrood. Bijzonder aan de kleur van de vacht is dat de rode kleur van zijn wollenvacht in het eerste jaar geleidelijk afneemt tot het bijna wit is met goudkleurige strengetjes wol. De kop en de poten blijven wel roodkleurig.

Op Kinderboerderij de Beestenbende worden nog veel meer geiten/schapenlammetjes verwacht dit voorjaar. De Kinderboerderij is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00-16.30 uur en in het weekend van 14.00-16.30 uur. We vieren het lentefeest op de Beestenbende op zondag 17 mei. Zet het vast in je agenda!

Artikel geplaatst op: 20 januari 2020 - 11:10

Gerelateerd

Delen