Terugkeer wethouder Froukje de Jonge (CDA) kwestie van tijd

Door Robert Mienstra

ALMERE - Het heeft er alle schijn van dat Froukje de Jonge (CDA) terugkeert in het college. Haar naam circuleerde al enige tijd in de wandelgangen van het stadhuis nu bevestigt de waarnemend burgemeester van Stadskanaal, al jaren woonachtig in Almere, dat ze is benaderd voor de functie.

Froukje de Jonge (CDA). (Foto: Almere DEZE WEEK)

Ulysse Ellian, fractievoorzitter van de VVD, formeert momenteel een nieuw college dat zal bestaan uit VVD, D66, Leefbaar Almere, GroenLinks, de ChristenUnie en het CDA. Leefbaar Almere zal deze nieuwe coalitie steunen. De naam van De Jonge circuleert al veel langer in de wandelgangen van het stadhuis. Nadat de oud-wethouder in het stadhuis was gesignaleerd, werden de geruchten sterker en lijkt de terugkeer van de Jonge naar Almere een kwestie van tijd. Tegenover RTV Noord bevestigt De Jonge nu dat ze is benaderd voor de functie.

Burgemeester
Op dit moment is Froukje de Jonge nog waarnemend burgemeester in Stadskanaal. In het vorige college in Almere was De Jonge wethouder met in haar portefeuille onder meer participatie, vluchtelingenopvang, werk en Inkomen, huiselijk geweld en Veilig Thuis, organisatie en personeelszaken en publiekszaken. De verwachting is dat zij die portefeuilles weer gaat beheren.

Transfer onbekend
De Jonge verblijft nu parttime in Stadskanaal. Twee dagen per week zit ze in een hotel. Daarnaast is ze wel met haar gezin in Almere blijven wonen. In een interview met RTV Noord bevestigt De Jonge dat ze is benaderd vanuit Almere. 'Ze hebben gevraagd of ik in principe beschikbaar ben. Helemaal afhankelijk van onderhandelingsuitkomsten, portefeuilles en wat dies meer zij ben ik zeker bereid om te kijken of ik daar iets moois kan doen'. In de krant de Kaneelstreek in Stadskanaal meldde ze onlangs: "Wat me tegenvalt, dat is dat ik twee nachten niet thuis ben. Dat heb ik onderschat. Ik mis mijn gezin, mijn man en onze vijf kinderen, waarvan er twee à drie nog thuis wonen."
De persvoorlichter van De Jonge in Stadskanaal meldt desgevraagd dat De Jonge een aanstelling heeft als waarnemend burgemeester tot aan de zomervakantie en dat hem niets bekend is van een transfer van De Jonge van Stadskanaal naar Almere.

 

 

 

Artikel geplaatst op: 29 januari 2020 - 15:44

Gerelateerd

Delen