Politie zoekt baasje van verwaarloosd hondje

MUZIEKWIJK - De politie Almere Stad-Haven vraagt op Facebook om informatie over een verwaarloosd hondje dat op straat is aangetroffen in Muziekwijk. Het diertje wordt voorlopig 'Eddy' genoemd, omdat zijn echte naam niet bekend is. 

(Foto: Facebook, Politie Almere Stad-Haven)

 

Op 4 februari werd de dierenambulance Midden-Nederland gebeld omdat Eddy met zijn riem los liep op het schoolplein aan de Monteverdistraat te Almere. "Het hondje heeft een niet-geregistreerde chip en tot nu toe is er helemaal niemand die hem zoekt. Beetje sneu, of juist niet?", aldus de politie. "Eddy heeft al lang niet de juiste verzorging gekregen. Hij had lange nagels, stonk, zijn vacht was gedeeltelijk vervilt en had een aangedane huid. In Dierenasiel Almere krijgt hij behalve veel liefde ook alle nodige verzorging."

De politie stelt in het bericht dat er een hoop scenario’s mogelijk zijn. "Speculeren heeft weinig zin. Wij willen gewoon graag weten waar Eddy hiervoor heeft gewoond om te kunnen controleren of er nog andere dieren zijn die verzorging nodig hebben. Dan zien we daarna wel of we aan de slag gaan met hulpverleners of dat we een proces-verbaal opmaken tegen de eigenaar."

Wie het hondje herkent wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844, registratienummer 2020037694. Eddy heeft momenteel overigens nog veel verzorging nodig en is nog niet beschikbaar voor adoptie. Als hij eraan toe is wordt hij op de website van het asiel geplaatst.

Artikel geplaatst op: 20 februari 2020 - 08:48

Gerelateerd

Delen