VVD-fractievoorzitter verbijsterd over tuchtklacht 

‘Ik laat me niet intimideren’

 ALMERE – De tot levenslang veroordeelde Naoufal F. (‘Nofffel’) heeft een tuchtklacht ingediend tegen Ulysse Ellian, fractievoorzitter van de VVD Almere, die ook werkzaam is als advocaat.

Ulysse Ellian in de Almeerse raadzaal. (Foto: aangeleverd)

 

Noffel zit een levenslange straf uit wegens de liquidatie van Ali Motamed in Literatuurwijk in 201`5. Volgens Noffel heeft Ellian in het TV-programma Een Vandaag‘als feiten gepresenteerd’ dat die moord is uitgevoerd in opdracht van Iran.
In dagblad Het Parool zegt Ellian ‘verbijsterd’ te zijn over de tuchtklacht van de veroordeeld Noffel. De VVD’er, wiens ouders jaren geleden uit Iran zijn gevlucht, ziet het als een ‘ontoelaatbare intimidatie van een volksvertegenwoordiger’ met als doel hem de mond te snoeren. “Mijn werk als civielrechtelijke advocaat heeft niets te maken met mijn uitlatingen als volksvertegenwoordiger.”


Motamed

Ulysse Ellian liet al vaker zijn zorgen blijken over de moord op de man die in Almere bekend stond als Ali Motamed, maar in werkelijkheid Mohammad Reza Kolahi Samadi heette. Iran verdenkt de man ervan in 1981 een bomaanslag te hebben gepleegd op het hoofdkantoor van de Islamitische Republeinse Partij in Teheran. Daarbij vielen tientallen doden.
In Een Vandaag stelde Ellian dat het kabinet Iran heeft aangewezen als opdrachtgever van deze moord’ en dat Noffel de rechterhand is van de beruchte Taghi die vorige maand werd opgepakt in Dubai.

In het artikel in Het Parool stelt de advocaat van Noffel dat Ellian zijn cliënt in een kwaad daglicht stelt.

“Als politicus zie ik het als mijn plicht me uit te spreken over een moord in mijn stad waarvoor de mocromaffia met Iran lijkt te hebben samengewerkt”, aldus Ellian in de krant.

 

PVV
Fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV (zelf ook advocaat) laat in een reactie op Twitter weten achter zijn collega te staan. "Als de raad van discipline deze klacht ontvankelijk verklaart is iedere advocaat die zich als volksvertegenwoordiger uitspreekt vogelvrij."

 

Artikel geplaatst op: 26 februari 2020 - 11:26

Gerelateerd

Delen