Zonder zonneveld Trekweg haalt Almere klimaatdoelen niet

Door Marcel Beijer

ALMERE – Als het zonneveld aan de Trekweg er niet komt, dan zal Almere haar doelstelling om uiterlijk in 2020 klimaatneutraal te zijn niet halen. Dat zei wethouder Roelie Bosch donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

 

De onderwijswethouder van de ChristenUnie verving tijdens de bespreking collega Jan Hoek (GroenLinks) die een deur verderop vergaderde over een ander hoofdpijndossier: de Floriade-miljoenen. Bosch had zich dus moeten inlezen in een dossier dat niet de hare is. Toch gaf ze duidelijk aan waarom het college het zonneveld bij de Trekweg wil realiseren: zonder dat zonneveld worden de Almeerse klimaatdoelstellingen niet gehaald.

Het onderwerp stond al voor de vierde keer op de agenda en er zal ook een vijfde keer komen, want de kogel is nog niet de politieke kerk.

Het lijkt er toch sterk op dat het college bakzeil gaat halen. Want coalitiepartij VVD ziet het plan niet zitten. Daarmee vormt zich een meerderheid in de raad die tegen de komst van het zonneveld is. Het college zal dan op zoek moeten gaan naar een alternatief om de klimaatdoelstellingen te halen. Bosch was daar dus duidelijk over: dat gaat niet lukken.

Artikel geplaatst op: 28 februari 2020 - 08:58

Gerelateerd

Delen