Uitstel afbraak Haddock aan surfstrand

Door Robert Mienstra

 

HAVEN – Haddock watersport heeft van de gemeente een paar weken uitstel gekregen voor het afbreken van de aanbouw ten behoeve van de zeilschool bij de surfvereniging Almere Centraal. “In een gesprek met de gemeente bleek dat de palmboom in elk geval mag blijven staan”, zegt Philippe van Thiel van Haddock Watersport.

 

De palmboom bij Haddock Watersport mag nu wel blijven staan. (Foto: aangeleverd)

“In het gesprek werd gezegd dat de gemeente graag wil dat de zeilschool blijft bestaan aan het surfstrand, maar dat ik mij wel aan de wet moet houden. Pijnpunt bij de gemeente is de ecologie. Maar ik heb geen idee wat ik aan natuur vernield zou hebben op het surfstrand”, zegt Van Thiel. “ Daarom heb ik een gesprek met de ecoloog en de landschapsarchitect aangevraagd. Ik ben me van geen kwaad bewust.”

De gemeente en Haddock Watersport gaan binnenkort weer om de tafel om te kijken of de partijen nader tot elkaar kunnen komen. “Overeind blijft staan dat Haddock niet levensvatbaar is als alles gehandhaafd wordt”, stelt Van Thiel, “maar ik ga graag in overleg over wat er wel mogelijk is.”

 

 

 

Artikel geplaatst op: 04 maart 2020 - 14:08

Gerelateerd

Delen