Raad vergadert weer geheim over Floriade

Vertrouwen in wethouder Jan Hoek tanende

Door Robert Mienstra

 

ALMERE – Een uur en drie kwartier stonden bewoners en pers donderdagavond op de Politieke Markt te wachten voor een gesloten zaal waar de raad wederom in het geheim vergaderde over de Floriade met wethouder Jan Hoek (GroenLinks). Verwacht was dat het besloten deel kort zou duren. Maar de gemoederen liepen volgens insiders zo hoog op dat de geheime bijeenkomst lang duurde.

Wethouder Jan Hoek (GroenLinks) (Foto: aangeleverd)

De geheime bespreking ging over de onderhandelingtussen de Floriade BV en vastgoedontwikkelaar Amvest/Dura Vermeer. “Het is bizar dat we in deze fase nog geheime besprekingen over onderhandelingen nodig hebben. Dat had na de definitieve gunning toch echt voorbij moeten zijn. Het zou alleen nog over uitvoering moeten gaan”, zei een raadslid na afloop. “De wethouder liet in de bespreking duidelijk verbaal en nonverbaal merken dat hij niet gediend is van kritische vragen”,  klonk het in de wandelgangen. “De wethouder is niet voldoende geinformeerd en zit niet voldoende in het dossier.” Een aantal raadsleden liet weten dat hun vertrouwen in Hoek bij iedere bespreking afneemt en wegvloeit.

 

Komende donderdag vergadert de raad weer over de Floriade. De verwachting is dat die bijeenkomst wel openbaar is. Maar vooralsnog blijven de inwoners van Almere verstoken van informatie over wat in de raad is besproken.

Artikel geplaatst op: 06 maart 2020 - 10:03

Gerelateerd

Delen