Deeltijdtaxi: reis alleen indien nodig

ALMERE – De uitbraak van het Coronavirus en het hoge besmettingsgevaar raakt ook de uitvoering van het WMO vervoer(deeltaxi) in de regio. De inzet is erop gericht om verdere verspreiding van het virus in Flevoland te voorkomen. Taxi Salders volgt daarbij de RIVM richtlijn.

Foto: Adobe Stock

 

Om besmetting in een taxi zoveel mogelijk te voorkomen wordt gevraagd alleen van de deeltijdtaxi gebruik te maken als het echt noodzakelijk is. Zo niet, dan wordt verzocht de rit een aantal weken uit te stellen.

Met een taxibus worden nog maximaal twee passagiers tegelijk vervoerd en wordt de afstand tussen de twee passagiers 1,5 meter. Wie wordt opgehaald door een personenauto reist alleen en neemt rechts achterin de auto plaats.

Contante betalingen zijn niet toegestaan. Via de telefoniste kan gevraagd worden om de rit op rekening te laten schrijven. Dit om zoveel mogelijk fysiek contact te vermijden.

Chauffeurs van Taxi Salders mogen geen fysiek contact met de cliënten hebben voor, tijdens en na de rit.

 

Rolstoelvervoer
Het verzoek is dus om niet te reizen als dit niet strikt noodzakelijk is. Dat geldt ook voor rolstoelvervoer, omdat dit gepaard gaat met fysiek contact bij het in en uitrijden, en vastzetten van de rolstoel door de chauffeur.

Verder gelden de algemene regels: regelmatig handen wassen, hoest en nies in de binnenkant van de elleboog; gebruik papieren zakdoekjes en laat deze niet in de taxi achter.

Dit besluit is genomen in samenspraak met de gemeente Almere en de belangenorganisaties.

Artikel geplaatst op: 23 maart 2020 - 14:30

Gerelateerd

Delen