'Afhaalloket' voor schoolwerk op de Olijfboom

PARKWIJK – Nu de scholen zijn gesloten vanwege het coronavirus volgen de kinderen onderwijs op afstand. Maar hoe werkt dat in de praktijk?  Basisschool de Olijfboom in Parkwijk heeft een 'afhaalloket' waar ouders de lespakketten voor die week in ontvangst kunnen nemen voor hun kinderen. 

Vanuit de teamkamer worden de lespakketten uitgereikt. (Foto: aangeleverd)

 

“Rekenen en spelling kunnen ze digitaal maken, maar een aantal dingen gaat nu eenmaal nog op papier”, aldus directrice Aletta Wijnsouw-Vrielink. Vorige week dinsdag konden de ouders het eerste lespakket in ontvangst nemen. Afgelopen vrijdag hebben de leerkrachten de lessen voorbereid voor deze week en die kunnen vandaag worden opgehaald. “We ontvangen de ouders gefaseerd. Van 9.00 tot 10.00 uur alle achternamen van A t/m H en zo verder. We geven de spullen door het raam in de teamkamer aan. Zo houden we een gepaste afstand. Heel grappig, het lijkt net een winkeltje met een loket. Superfijn om de ouders even te spreken en te horen hoe het thuis gaat.”

 

Het schoolteam is trots op hoe de kinderen omgaan met de situatie. “Zij werken thuis erg hard. Sommigen geven aan dat zij hun groepsgenootjes missen en dat begrijpen wij heel goed. Ook ben ik heel trots op de leerkrachten die ervoor zorgen dat de kinderen niets hoeven te missen en zich door kunnen ontwikkelen. Wij hopen dat het niet al te lang duurt maar vooralsnog gaat het prima op deze manier.”

Artikel geplaatst op: 23 maart 2020 - 14:58

Gerelateerd

Delen