Almere grossiert in medailles

ALMERE - Tien gouden, 25 zilveren en 22 bronzen medailles. Dat is de oogst van de Almeerse sporters die vorige week hebben deel genomen aan de internationale jeugdspelen in Aalborg.
De Almeerse atleten haalden in totaal negentien medailles binnen op de internationale jeugdspelen in Aalborg. (Foto: Fred Rotgans)

Atletiek voerde de lijst aan met totaal negentien medailles gevolgd door judo met dertien en badminton met negen plakken. Tennis en zwemmen namen ieder acht medailles mee naar huis.
“Ik had het ook niet anders verwacht. We hebben goede atleten waarvan we wisten dat die in de prijzen zouden vallen. Onze doelstelling hebben we gehaald”, vertelt een tevreden atletiekcoach Michael Ligthart.
Met twee zilveren (100 meter, hink-stap-sprong) en vier bronzen plakken (300 meter, verspringen, 80 meter horden, 10x200 meter estafette) voerde atlete Mariska Graat de lijst aan. Zij wordt gevolgd door ploeggenoot Emiel Rigter kreeg het goud omgehangen op het onderdeel kogelstoten. Verder sleepte de 15-jarige Almeerder nog drie zilveren en één bronzen medaille in de wacht.
De Almeerse sporters kijken met veel plezier terug op de jeugdspelen van Aalborg die daar voor de tiende keer werden georganiseerd. “Alles was leuk”, laat judoka Walter Reuser weten. “Vooral het ontmoeten van verschillende mensen uit de andere landen.”
Volgend jaar staan er weer jeugdspelen op het programma. Dan is de Duitse stad Rendsburg organisator van het sportevenement welke plaatsvindt van 23 tot en met 28 juli 2012.
Artikel geplaatst op: 10 augustus 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: