Geslaagde introductieweek en groot feest opening hogeschooljaar
Almere steeds meer een studentenstad

STAD CENTRUM – Dat Almere steeds meer een studentenstad wordt, was vorige week duidelijk te merken tijdens de introductieweek van Hogeschool Windesheim. Zo’n tachtig eerstejaarsstudenten namen deel aan allerlei leuke activiteiten tijdens deze door studentenvereniging Endzjin georganiseerde week. De introductie wordt deze week gevolgd door een viering van de opening van het hogeschooljaar met een groot feest.
De studenten tijdens een paintballtoernooi op het terrein van Havas. (Foto: Fred Rotgans)

“De deelnemers zijn superenthousiast, ze vinden het een geweldige week”, vertelt Mandy Wertwijn, voorzitter van de Stichting Introductie Almere. “Zo hebben we een student met gescheurde enkelbanden en een studente met een gebroken teen die toch teruggekomen zijn om mee te doen.”
De introductieweek, met als thema de steentijd, startte vorige week met allerlei activiteiten. “Op dinsdag hadden we een teambuildingdag met een stormbaan, een levend tafelvoetbalspel en kledinglijn. Hierbij moesten de studenten proberen een zo lang mogelijke lijn te maken met de kleding die ze aan hadden. Twee jongens trokken hierbij alles uit”, aldus Wertwijn.
Op donderdag sloten de studenten de introductieweek af met een vossenjacht door het stadscentrum, een paintballtoernooi en barbecue op het terrein van handbalvereniging Havas en een studentenfeest in poppodium De Meester.
Dean Saunders

De opening van het hogeschooljaar werd op dinsdag 6 september gevierd met een groot feest op de Esplanade met optredens van Dean Saunders, The Partysquad en Lenny Keylard. “Saunders zong zijn nieuwste nummer en tijdens dit optreden werden opnames gemaakt die verwerkt worden in zijn nieuwe videoclip”, vertelt Frédéric Tonnon, communicatieadviseur. Studenten van de opleiding Bouwkunde kregen de opdracht om op de Esplanade een studentensoos te bouwen met oude kliko’s. “Deze zal dertig dagen op de Esplanade blijven staan en wordt daarna door de studenten verhuisd naar het terrein van museum de Paviljoens”, zegt Tonnon.
De hogeschool start dit jaar met ruim 1.300 studenten. “Dit zijn driehonderd studenten meer dan verwacht. Ongeveer zeventig procent van deze studenten komt uit Almere. Bijna zeshonderd hiervan zijn eerstejaars. De meest populaire opleidingen zijn Verpleegkunde en Communicatie”, besluit Tonnon.
Artikel geplaatst op: 07 september 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen