Onderwijsdag Almere
“Het is goed dat er wat voor leerkrachten gedaan wordt”

STAD CENTRUM – Het was vorige week woensdag drukker dan normaal in het stadshart. Naast de reguliere markt was er die dag ook een onderwijsmarkt vanwege de Onderwijsdag Almere. Veel meesters en vooral juffen van de Almeerse scholen bezochten de vele workshops en onderwijskraampjes.
Veel meesters en vooral juffen van de Almeerse scholen bezochten de vele workshops en onderwijskraampjes tijdens de Onderwijsdag Almere. (Foto: Fred Rotgans)

“Het had wel wat weg van een grote reünie”, vond Patrick Foederer, docent op het Echnaton. “Ik ben veel oud-collega’s tegengekomen. Daarnaast heb ik twee workshops bezocht. Maar dat was in mijn ogen vooral promotie. Alles was verder goed en strak geregeld, maar ik denk dat de collega’s uit het basisonderwijs er meer aan hadden.”
Een van die collega’s was Martine van Doorn, werkzaam op openbare basisschool De Klaverweide. “Ik heb ook twee workshops gevolgd. Moderne dans, dat was leuk om te doen, maar niet iets om in de klas te gebruiken. En omgaan met agressie, dat vond ik toch wel leerzaam.”
Leuk en leerzaam

De gedachte van de organisatie was dat de onderwijsdag leuk en leerzaam moest zijn en in die opzet is men wel geslaagd, vindt Judith Kets, die samen met haar Interzin-collega Jacqueline Sweerts een aantal workshops gaf. “Met Interzin richten wij ons op begeleiding en coaching van onderwijzenden. Tijdens de workshops hebben wij de deelnemers inzicht proberen te laten krijgen in wat hun drijfveren zijn om een managementfunctie in het onderwijs te bekleden. Voor ons gevoel was het heel zinvol. De hele studiedag trouwens, het is goed dat er wat voor de leerkrachten gedaan werd.”
Naast de workshops waren er veel kraampjes waar onderwijsspullen te koop waren. Foederer liet dat aan zich voorbij gaan. “Dat had wel iets weg van de Libelle Zomerweek”, zegt de Almeerder. “Ik heb nog wel even naar de muziek geluisterd.”
Voor dat laatste had Van Doorn geen tijd. “Wij zijn ’s middags met een groepje collega’s naar een andere studiedag gegaan, dat was ook erg interessant. Maar op de Esplanade heb ik nog wel wat kraampjes bezocht. Daar heb ik dingen verzameld om in de klas te gebruiken. Ik zie zo’n studiedag als een cadeautje. Leuk en leerzaam.”
Artikel geplaatst op: 12 oktober 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen