Bewoners Goede Buren heel blij met gewonnen prijsvraag

HOMERUSKWARTIER - Goede Buren heeft de prijsvraag voor een bouwkavel in het Homeruskwartier van de gemeente Almere gewonnen. De toekomstige bewoners die vooral het 'wij-gevoel' in hun wijk willen creëren, zijn heel blij en kijken uit naar de bijeenkomst op donderdag 26 november.
Deze toekomstige bewoners zijn superenthousiast over hun Goede Buren-buurt... (Foto: Robert Vogels)

Het initiatief 'Goede Buren Gezocht' dat in 2006 ontstond, wordt inmiddels gedragen door een groep van ongeveer 140 huishoudens. De groep wil een buurt ontwikkelen waarin mensen meer dan gemiddeld samen doen en waar het principe van burenhulp centraal staat. Het moet een buurt worden waar mensen met een beperking ook zeer welkom zijn; daarom is in tien procent van de huishoudens ruimte voor iemand die ondersteuning nodig heeft.
De jury noemde het plan 'overtuigend, krachtig en vernieuwend'. Het winnen van de prijsvraag betekent dat het project gebouwd kan worden op kavel L in het Homeruskwartier, mits de bewoners het met de gemeente Almere eens worden over de grondprijs. Binnenkort krijgen toekomstige bewoners een uitnodiging voor een bijeenkomst op donderdag 26 november. Op die avond wordt uitgelegd hoe Goede Buren verder gaat. Een van de eerste dingen is het starten van een Vereniging van Bewoners.
Het initiatief 'Goede Buren Gezocht' is opgenomen in het Transitieprogramma Langdurende Zorg van het Ministerie van VWS en heeft de steun van de gemeente Almere en een aantal Almeerse organisaties. Het initiatief heeft in Triade, Stadgenoot en Ballast Nedam de professionele partners gevonden die de wijk, samen met de toekomstige bewoners, kunnen ontwikkelen. Het stedenbouwkundig plan is dan ook tot stand gekomen met de toekomstige mede-opdrachtgevers.
Artikel geplaatst op: 17 mei 2011 - 21:11

Gerelateerd

Delen