Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Skaters pleiten voor indoor skatepark
"Almere is er aan toe"

ALMERE - Als het aan Robert Cantineaux ligt, verrijst er binnenkort een indoor skatepark in Almere. "De steun komt ons van diverse kanten aangewaaid. Alleen de gemeente moet nog toestemming geven voor de exploitatie ervan."
Gerbert, één van de door Cantineaux gesponsorde skaters, showt zijn talenten tijdens de Cultuurnacht Almere eerder dit jaar. (Foto: Anita Nijman)

In navolging van steden als Amsterdam, Rotterdam, maar ook IJmuiden en Apeldoorn, zou Almere de volgende locatie voor een indoor skatepark moeten zijn. Cantineaux, eigenaar van de Frantic skateshop aan de Marktmeesterstraat in stad, en sponsor van een groep talentvolle Almeerse skaters, is sinds vorig jaar bezig met de plannen. "Stukje bij beetje begint het concretere vormen aan te nemen. Ik sta er dan ook niet alleen voor. Zelfs een indoor skatepark in Amsterdam staat aan onze kant, en de skaters die ik sponsor helpen me waar ze kunnen."
Hoewel de plannen al een tijdje rondspoken, zou het binnenkort zomaar eens werkelijkheid kunnen worden. Een speciale Hyves-pagina met meer dan driehonderd sympathisanten, laat de bezoekers filmpjes en ontwerptekeningen zien van het park dat er zou moeten komen. Binnenkort wordt er een flinke stapel handtekeningen aangeboden aan de gemeente. Robert hoopt dat dit de doorslag zal geven, en dat de gemeente instemt met zijn plannen. "Natuurlijk is Almere twee prima outdoorparken rijk, maar in de winter valt hier niet te skaten met al die vallende bladeren. Ook de betonnen ondergrond is niet ideaal. In een indoorhal is de ondergrond van hout en kunnen de talenten hun kwaliteiten nog verder ontwikkelen. Almere heeft zoveel skatetalent. Het zou jammer zijn als daar niks mee gedaan wordt."
Hoog plafond en stevige ondergrond

Robert Catineaux heeft al meerdere leegstaande panden bezocht, maar tot nu toe waren niet alle panden even geschikt voor de huisvesting van een skatevoorziening. Het pand moet namelijk een hoog plafond hebben en voorzien zijn van een stevige ondergrond. Elke vrijdag worden de vorderingen besproken in de Frantic skateshop. "Het is alleen de gemeente die nog akkoord moet gaan, maar uiteindelijk moet dat wel lukken. Almere is er aan toe. De gemeente kan dan ook meteen afrekenen met de overlast van skaters in de parkeergarages", zegt Cantineaux.
Tot het moment dat het park geopend zal worden, verzorgen Catineaux en de groep professionele skaters die hij sponsort en begeleidt, elke zondag workshops in skatepark in Beatrixpark en in het skatepark in Buiten, tegenover treinstation Almere Oostvaarders.
Meer informatie over de vorderingen van het indoor skatepark en de workshops is te vinden op de speciale Hyves-pagina en de website van Frantic: almereindoor.hyves.nl en www.franticonline.nl.
Meepraten over dit onderwerp?
Reageer op de Stelling DEZE WEEK: 'Een overdekt skatepark? Ik ben er voor!'. Reageren kan via www.almeredezeweek.nl of door een e-mail te sturen naar: redactie@almeredezeweek.nl.
Artikel geplaatst op: 04 november 2009 - 09:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: