Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Skaters pleiten voor indoor skatepark
"Almere is er aan toe"

ALMERE - Als het aan Robert Cantineaux ligt, verrijst er binnenkort een indoor skatepark in Almere. "De steun komt ons van diverse kanten aangewaaid. Alleen de gemeente moet nog toestemming geven voor de exploitatie ervan."
Gerbert, één van de door Cantineaux gesponsorde skaters, showt zijn talenten tijdens de Cultuurnacht Almere eerder dit jaar. (Foto: Anita Nijman)

In navolging van steden als Amsterdam, Rotterdam, maar ook IJmuiden en Apeldoorn, zou Almere de volgende locatie voor een indoor skatepark moeten zijn. Cantineaux, eigenaar van de Frantic skateshop aan de Marktmeesterstraat in stad, en sponsor van een groep talentvolle Almeerse skaters, is sinds vorig jaar bezig met de plannen. "Stukje bij beetje begint het concretere vormen aan te nemen. Ik sta er dan ook niet alleen voor. Zelfs een indoor skatepark in Amsterdam staat aan onze kant, en de skaters die ik sponsor helpen me waar ze kunnen."
Hoewel de plannen al een tijdje rondspoken, zou het binnenkort zomaar eens werkelijkheid kunnen worden. Een speciale Hyves-pagina met meer dan driehonderd sympathisanten, laat de bezoekers filmpjes en ontwerptekeningen zien van het park dat er zou moeten komen. Binnenkort wordt er een flinke stapel handtekeningen aangeboden aan de gemeente. Robert hoopt dat dit de doorslag zal geven, en dat de gemeente instemt met zijn plannen. "Natuurlijk is Almere twee prima outdoorparken rijk, maar in de winter valt hier niet te skaten met al die vallende bladeren. Ook de betonnen ondergrond is niet ideaal. In een indoorhal is de ondergrond van hout en kunnen de talenten hun kwaliteiten nog verder ontwikkelen. Almere heeft zoveel skatetalent. Het zou jammer zijn als daar niks mee gedaan wordt."
Hoog plafond en stevige ondergrond

Robert Catineaux heeft al meerdere leegstaande panden bezocht, maar tot nu toe waren niet alle panden even geschikt voor de huisvesting van een skatevoorziening. Het pand moet namelijk een hoog plafond hebben en voorzien zijn van een stevige ondergrond. Elke vrijdag worden de vorderingen besproken in de Frantic skateshop. "Het is alleen de gemeente die nog akkoord moet gaan, maar uiteindelijk moet dat wel lukken. Almere is er aan toe. De gemeente kan dan ook meteen afrekenen met de overlast van skaters in de parkeergarages", zegt Cantineaux.
Tot het moment dat het park geopend zal worden, verzorgen Catineaux en de groep professionele skaters die hij sponsort en begeleidt, elke zondag workshops in skatepark in Beatrixpark en in het skatepark in Buiten, tegenover treinstation Almere Oostvaarders.
Meer informatie over de vorderingen van het indoor skatepark en de workshops is te vinden op de speciale Hyves-pagina en de website van Frantic: almereindoor.hyves.nl en www.franticonline.nl.
Meepraten over dit onderwerp?
Reageer op de Stelling DEZE WEEK: 'Een overdekt skatepark? Ik ben er voor!'. Reageren kan via www.almeredezeweek.nl of door een e-mail te sturen naar: redactie@almeredezeweek.nl.
Artikel geplaatst op: 04 november 2009 - 09:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: