Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Spannende tweede voorronde Jazz Below The Sea Talent Award

HAVEN CENTRUM - Afgelopen vrijdag vond in Grand Café de Havenkom de tweede voorronde van de Jazz Below The Sea Talent Award plaats. De drie deelnemende formaties waren zeer aan elkaar gewaagd en het niveau was erg hoog. Fajari Thenu werd de winnares van deze voorronde.
Fajari Thenu mag door naar de finale van de Jazz Below The Sea Talent Award op 28 mei. (Foto: Maarten Feenstra)

Mondharmonicaspeler Martijn Luttmer opende de avond. Hij boeide het publiek een half uur met een meeslepend solo-optreden. Daarna was het de beurt aan Fajari Thenu. Zij werd begeleid door haar broer op gitaar en zong een aantal prachtige nummers. De avond werd afgesloten door de Almeerse band Dear Mister Mudd. Hun mengeling van jazz, blues en funk kon rekenen op warme belangstelling van het publiek.
De jury vond het deze keer erg moeilijk om de winnaar te bepalen. Het niveau van de drie optredens was hoog en de stijlen waren erg uiteenlopend. Toch besloot de jury dat Fajari op 28 mei in de finale mag optreden. De Amersfoortse was blij verrast en werd meteen hartelijk gefeliciteerd door de overige deelnemers.
De derde voorronde is op vrijdag 9 april. Op deze avond treden de Almeerse talenten Jamy Westerveld (dwarsfluit) en Elise de Koning (zang) op. Verder staan een optreden van het Lonneke Lenferink Duo en de Kunstlinie Fusion Band op het programma.
Meer informatie: www.jazzbelowthesea.nl.
Artikel geplaatst op: 18 maart 2010 - 09:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: