Voor één dag prinses Vera uit Parkwijk

PARKWIJK - De 5-jarige Vera Tegelaar uit Parkwijk heeft haar droomwens afgelopen vrijdag uit zien komen. Het chronisch-zieke meisje wilde graag voor één dag een prinsesje zijn.
De chronisch-zieke Vera mocht afgelopen vrijdag een echt prinsesje zijn. (Foto: aangeleverd)

Vera is chronisch ziek en moet continue ieder jaar lange tijd in het ziekenhuis liggen. Zij en haar familie hadden behoefte aan een verwendag om even de zorgen te vergeten en kracht op doen voor de toekomst. Iemand uit haar omgeving had haar daarom aangemeld voor een Oppepperdag, bij Wensstichting 'De Oppepper' uit Abcoude.
Bij Trendline kappers uit Almere Parkwijk had de kapper haar een mooie prinsessenkapsel gegeven. Daarna zijn ze naar huis gegaan om een echte roze prinsessenjurk aan te trekken met diadeem en muiltjes. Een gigantische witte limousine van Crystal kwam Vera en haar ophalen om naar het Hippisch Centrum Muiden te gaan, waar een lekkere prinsessentaart al klaar stond. Bij Hippisch Centrum Muiden zijn Vera en haar familie ontvangen met koffie, thee en een lekkere prinsessentaart. Iedereen smulde ervan. Er werd ook tijd vrijgemaakt om enkele rondjes te stappen op de pony's. Na afloop stond een mooie koets klaar om Vera te rijden naar kasteel Muiderslot.
Voldaan

Op kasteel Muiderslot kreeg ze een koninklijk ontvangst door herauten, haar familie en de vrijwilligers van Wensstichting De Oppepper een ophaalbrug. Na deze koninklijke entree was er een rondleiding door het kasteel, de zogenaamde Ridderroute. Na afloop zijn er heerlijke pannenkoeken gegeten bij t' Vossehol in Naarden. Moe maar voldaan ging de Almeerse met haar familie weer huiswaarts. "Mijn droom kwam uit", zegt Vera, "en ik voelde me een echte prinses."
Artikel geplaatst op: 22 september 2010 - 07:00

Gerelateerd

Delen