Nieuws
Echtpaar Koster 60 jaar getrouwd FILMWIJK – De heer en mevrouw Koster (84 en 79 jaar) zijn zestig jaar getrouwd. Om dit heuglijke... Bewoners Tussen de Vaarten: 'Er komen te veel Syrische mannen' TUSSEN DE VAARTEN – “Als het mis gaat, weet ik je te vinden”, beet een bewoner uit Tussen... Leerlingen Trinitas Gymnasium beloond met ‘International Awards voor Young People’ STEDENWIJK – Onder het toeziend oog van genodigden, ouders en leerkrachten hebben negentien leerlingen van Baken Trinitas Gymnasium... Flevolandse student is ‘Windesheims Beste 2016’ ALMERE – ‘Een scriptie die staat als een huis’. Met dit oordeel van de jury heeft Samantha Yale... Namen Blijven 2016 VROEGE VOGELBOS - ‘Een omgekeerde wens’, ‘Jij blijft in mijn gedachten’ en ‘Het Zingende Veld’: drie manieren om... A6 dicht tussen Almere Stad-West en knooppunt Muiderberg ALMERE – In het weekend van vrijdag 28 tot en met maandag 31 oktober is de A6 in... Sloop zwembad en sporthal Almere Haven HAVEN - De voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het zwembad en de sporthal aan de Parkwerf in... Spiritueel Festival Nederland op De Kemphaan HOUT – Spiritueel Centrum Nederland houdt zaterdag 5 en zondag 6 november voor de zesde keer een beurs... Virus treft merels ALMERE – Merels die sloom zijn, niet meer snel opvliegen, niet meer drinken of ‘bol’ zitten kunnen besmet... Restaurant voor een dag én voor een goed doel STAD CENTRUM – Leden van de Lions Club Almere Veritas draaien samen met afstudeerleerlingen van het Arte college...

De Retourboer: kringloop zoals het bedoeld is

MARKERKANT - Kringloopwinkel De Retourboer aan de Markerkant 24 heeft op 20 juli officieel haar deuren geopend voor publiek. "De echte kringloop", zo typeert eigenaar Harry Veilinga het concept van zijn winkel, waarmee hij zich wil onderscheiden van andere kringloopwinkels.
"De kringloopwinkel voorziet in een behoefte", zegt Harry Veilinga. (Foto: Fred Rotgans)

Uitgangspunt van het oorspronkelijke idee van kringloop is niet winst maken, maar mensen helpen. "Iedereen, ook mensen met een kleine portemonnee, moet er terecht kunnen", aldus Harry Veilinga. Hij runt de vestiging van De Retourboer in Almere alleen en kan zo de kosten laag houden. Vrijwilligers zijn evenwel welkom.
Veilinga heeft sinds de opening een vrouw ontzettend gelukkig gemaakt met een gemarmerd Italiaans spiegeldressoir. "Zij was verliefd op het meubel maar dacht dat het haar budget te boven zou gaan. Toen ze hoorde dat ze het voor 65 euro kon kopen, en in termijnen mocht betalen, was ze de hemel te rijk." Dit is waar het bij de Retourboer om draait.
De Retourboer kan voor een schappelijke prijs ook helpen met het inrichten of uitruimen van woningen. Veilinga: "Ik heb er alle vertrouwen in dat de winkel in een behoefte voorziet. Zeker in deze tijd van economische teruggang."
De bedoeling is dat de loods snel vol komt te staan. Iedereen is welkom om spullen in te leveren of te komen neuzen naar spullen. Grote artikelen kunnen opgehaald worden. De Retourboer koopt geen spullen aan.
De Retourboer is gevestigd aan de Markerkant 24, loods 11, tegenover Leenbakker aan het steegje tussen Kern Parket en Matras Direct. Telefoon: 06-17304264.
www.deretourboerkringloopwinkels.nl.
Artikel geplaatst op: 28 juli 2010 - 09:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: