Nieuws
Miniconferentie Het Nieuwe Samenwerken STAD CENTRUM - In het WTC is er vrijdag 17 juni vanaf 15.00 uur een miniconferentie over Het... Stadscentrum vier dagen lang in Italiaanse sferen STAD CENTRUM – Het Forum in het centrum van Almere is vier dagen lang in Italiaanse sferen. Tijdens... Smakelijk voorproefje op nieuw theaterseizoen STAD CENTRUM – Bezoekers kregen een prachtig voorproefje van het nieuwe theaterseizoen tijdens de Preview Night, maandagavond 23... Aanstaande vrijdag nieuwe De Tafel op 2 STAD CENTRUM – In het World Trade Center aan de P.J. Oudweg 4 wordt vrijdag 27 mei weer... Provincie wil Hoge Ring zesbaans maken ALMERE – De provincie wil ruim 53,5 miljoen euro uittrekken om de Hoge Ring uit te breiden tot... Stadsakker krijgt eigen waterpomp DEN UYLPARK - Op de stadsakker in het Den Uylpark werd zaterdag een waterpomp in gebruik genomen. Hiermee... Dansinstuif internationale dans DE MARKEN – Volksdansvereniging Karoen heeft zaterdag 28 mei een dansinstuif internationale dans. Dit is een mooie gelegenheid... Gevarieerd operetteconcert komend weekend DE STEIGER – Het Almeers Opera en Operette Gezelschap geeft zaterdagavond 28 mei en zondagmiddag 29 mei een... Lucia Rijker opent tweede kickboksschool Punch! Women’s Health Club TUSSEN DE VAARTEN – Lucia Rijker, de bekendste vrouwelijke kickbokser ter wereld, heeft zondag 22 mei de tweede... Van alles te beleven tijdens BuitenFestival 2016 BUITEN CENTRUM – De eerste editie van het BuitenFestival op het BuitenPlein en in DoeMere afgelopen weekend, was...

De Retourboer: kringloop zoals het bedoeld is

MARKERKANT - Kringloopwinkel De Retourboer aan de Markerkant 24 heeft op 20 juli officieel haar deuren geopend voor publiek. "De echte kringloop", zo typeert eigenaar Harry Veilinga het concept van zijn winkel, waarmee hij zich wil onderscheiden van andere kringloopwinkels.
"De kringloopwinkel voorziet in een behoefte", zegt Harry Veilinga. (Foto: Fred Rotgans)

Uitgangspunt van het oorspronkelijke idee van kringloop is niet winst maken, maar mensen helpen. "Iedereen, ook mensen met een kleine portemonnee, moet er terecht kunnen", aldus Harry Veilinga. Hij runt de vestiging van De Retourboer in Almere alleen en kan zo de kosten laag houden. Vrijwilligers zijn evenwel welkom.
Veilinga heeft sinds de opening een vrouw ontzettend gelukkig gemaakt met een gemarmerd Italiaans spiegeldressoir. "Zij was verliefd op het meubel maar dacht dat het haar budget te boven zou gaan. Toen ze hoorde dat ze het voor 65 euro kon kopen, en in termijnen mocht betalen, was ze de hemel te rijk." Dit is waar het bij de Retourboer om draait.
De Retourboer kan voor een schappelijke prijs ook helpen met het inrichten of uitruimen van woningen. Veilinga: "Ik heb er alle vertrouwen in dat de winkel in een behoefte voorziet. Zeker in deze tijd van economische teruggang."
De bedoeling is dat de loods snel vol komt te staan. Iedereen is welkom om spullen in te leveren of te komen neuzen naar spullen. Grote artikelen kunnen opgehaald worden. De Retourboer koopt geen spullen aan.
De Retourboer is gevestigd aan de Markerkant 24, loods 11, tegenover Leenbakker aan het steegje tussen Kern Parket en Matras Direct. Telefoon: 06-17304264.
www.deretourboerkringloopwinkels.nl.
Artikel geplaatst op: 28 juli 2010 - 09:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: