Nieuws
Computerlessen voor ouderen in buurthuis Meenten en Grienden DE MEENTEN – 50 tot 81-jarigen wegwijs maken in de computerwereld, in een rustig tempo. Dat is het... Kamerlid Pieter Heerma bezoekt Almere Jungle HOUT - Tweede Kamerlid Pieter Heerma was op vrijdag te gast bij de Almere Jungle op Stadslandgoed de... Leerlingen toveren bushokje om tot bloeiende stadstuin STAD CENTRUM - Leerlingen en deelnemers van Groenhorst Almere toverden vrijdag een bushokje op het Stadhuisplein tijdelijk om... Kinderen delen parkeerbonnen uit FILMWIJK – De kinderen van basisschool de Caleidoscoop spraken ouders vrijdag aan op slecht parkeergedrag en deelden, waar... Verkeerssituatie rondom Het Drieluik in kaart STRIPHELDENBUURT - Leerlingen van twee technasiumklassen van het Helen Parkhurst brengen de verkeerssituatie rondom Het Drieluik in kaart.... Uitkomen met het inkomen MUZIEKWIJK – De Werkgroep Arme Kant van Almere (AKA) organiseert in maart en april wil cursussen ‘Uitkomen met... Informatie- en netwerkbijeenkomst Sjopping Mol BUITEN CENTRUM - Stichting Art Culture organiseert op donderdagavond 25 februari voor de derde keer een informatie- en... Reumafonds zoekt hulp ALMERE – Het Reumafonds is op zoek naar mensen die zich in willen zetten voor de reumabestrijding in... De Kringloper Almere krijgt boom in Vredeswoud KRUIDENWIJK - Met een eigen boom in het Vredeswoud aan de rand van Jeruzalem in Israël, is het... Manke vos springt in het water OOSTVAARDERSBUURT – Dat een vos in paniek rare sprongen kan maken bleek donderdag in Oostvaardersbuurt. Een manke vos...
Lezersactie

De Retourboer: kringloop zoals het bedoeld is

MARKERKANT - Kringloopwinkel De Retourboer aan de Markerkant 24 heeft op 20 juli officieel haar deuren geopend voor publiek. "De echte kringloop", zo typeert eigenaar Harry Veilinga het concept van zijn winkel, waarmee hij zich wil onderscheiden van andere kringloopwinkels.
"De kringloopwinkel voorziet in een behoefte", zegt Harry Veilinga. (Foto: Fred Rotgans)

Uitgangspunt van het oorspronkelijke idee van kringloop is niet winst maken, maar mensen helpen. "Iedereen, ook mensen met een kleine portemonnee, moet er terecht kunnen", aldus Harry Veilinga. Hij runt de vestiging van De Retourboer in Almere alleen en kan zo de kosten laag houden. Vrijwilligers zijn evenwel welkom.
Veilinga heeft sinds de opening een vrouw ontzettend gelukkig gemaakt met een gemarmerd Italiaans spiegeldressoir. "Zij was verliefd op het meubel maar dacht dat het haar budget te boven zou gaan. Toen ze hoorde dat ze het voor 65 euro kon kopen, en in termijnen mocht betalen, was ze de hemel te rijk." Dit is waar het bij de Retourboer om draait.
De Retourboer kan voor een schappelijke prijs ook helpen met het inrichten of uitruimen van woningen. Veilinga: "Ik heb er alle vertrouwen in dat de winkel in een behoefte voorziet. Zeker in deze tijd van economische teruggang."
De bedoeling is dat de loods snel vol komt te staan. Iedereen is welkom om spullen in te leveren of te komen neuzen naar spullen. Grote artikelen kunnen opgehaald worden. De Retourboer koopt geen spullen aan.
De Retourboer is gevestigd aan de Markerkant 24, loods 11, tegenover Leenbakker aan het steegje tussen Kern Parket en Matras Direct. Telefoon: 06-17304264.
www.deretourboerkringloopwinkels.nl.
Artikel geplaatst op: 28 juli 2010 - 09:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: