Goed nieuws voor Goede Buren

POORT - Goede Buren, het woonproject in Almere Poort waarbij de bewoners elkaar actief helpen bij allerlei klusjes in en om het huis, is niet meer zeker van de kavel die beschikbaar was in het Homeruskwartier in Almere Poort. Toch is er goed nieuws.
Marieke Jongmans wil graag in een Goede Buren-buurt wonen. Maar waar die komt is nu nog onzeker. (Foto: aangeleverd)

Het goede nieuws is namelijk dat woningcorporatie Ymere meedenkt over een alternatieve locatie voor de buurt voor ongeveer 180 woningen en vierhonderd bewoners. Katja Moesker, van het projectteam Goede Buren Gezocht: "Het is jammer dat deze kavel niet doorgaat. We weten dat ons plan ingewikkeld is; we willen namelijk relatief veel goedkope woningen bouwen, dichtbij dagelijkse voorzieningen en geven de buurt het liefst een dorpsachtig karakter. Alle wensen met Ymere doorspreken en de financiële zaken goed uitzoeken vraagt tijd."
Een buurt van mensen

Vooralsnog gaat het Goede Buren-project dus gewoon door. De vereniging Goede Buren Gezocht telt inmiddels vijftig leden die regelmatig bij elkaar komen. De bewoners staan voor elkaar klaar en helpen elkaar waar nodig, is het principe van het project. "Het is voor mensen voor wie sociaal contact belangrijk is", zegt Moesker. "Er komen veel verschillende mensen te wonen die hier met elkaar verbonden worden. Initiatiefrijke mensen, die het bijvoorbeeld leuk vinden om samen een buurtfeest te organiseren of een moestuin onderhouden."
Marieke Jongmans heeft ook interesse voor wonen in Goede Buren. Maar dan heeft ze wel ondersteuning nodig, want Marieke heeft namelijk een lichamelijke en verstandelijke beperking. Moeder Marian Jongmans: "Ze wil het liefst met andere mensen wonen, heeft levendigheid om zich heen nodig. Ze kan ook goed alleen zijn en daarom is wonen in deze buurt perfect voor haar." Ook met een beperking is wonen in Goede Buren mogelijk. "Want Marieke kan anderen helpen bij bijvoorbeeld boodschappen doen of de hond uitlaten, dat kan ze prima", zegt moeder Jongmans. "Met een beetje hulp en gezelschap kom je een heel eind. Als er maar iemand in de buurt is om te helpen."
Kijk voor meer info op www.goedeburengezocht.nl.
Artikel geplaatst op: 20 oktober 2010 - 07:00

Gerelateerd

Delen