Langs de randen van de Zuiderzee
Excursie naar Kuinre en Kamper kogge

STAD – Plusbibliotheek Flevoland en Bureau Archeologie en Monumentenzorg van de gemeente Almere organiseren zaterdag 10 maart een archeologieexcursie naar de middeleeuwse burchten van Kuinre. Ook wordt in Kampen de reconstructie van een 14e eeuws koggeschip bezocht.
De Kamper kogge is een reconstructie van een kogge uit de 14e eeuw. Dit schip is gebouwd naar aanleiding van de vondst van een wrak in de Flevopolders. (Foto: www.kamperkogge.nl)

Om 11.00 uur vertrekt vanaf de nieuwe bibliotheek in Almere Stad een bus naar Kuinre. Onderweg vertelt stadsarcheoloog Willem Jan Hogestijn het onwaarschijnlijke verhaal over de vijf kastelen van Flevoland. In Kuinre volgt een wandeling langs de burchten. Daarna vertrekt de excursie naar Kampen om de Koggewerf en de replica van het koggeschip te bezichtigen. Deze replica van het schip, dat ook het stadswapen van Almere siert, geeft een goed beeld van varen, leven en werken op een middeleeuwse kogge. Rond 16.00 uur gaat de excursie terug naar Almere.
De kosten zijn 21,50 euro per persoon, leden van Flevolandse bibliotheken betalen 19 euro. Kosten zijn inclusief lunch en een kopje koffie.
Voor meer informatie of aanmelden zie www.denieuwebibliotheek.nl, www.plusbibliotheekflevoland.nl/kuinre of mail naar info@plusbibliotheekflevoland.nl.
Artikel geplaatst op: 22 februari 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen