Nieuws
Resterende afsluitingen en hinder A1 en A9 ALMERE – De afsluiting van de A1 en/of A9 leidde vorig weekend tot verkeershinder op andere weg. Welke... Kinderen bakken pannenkoeken voor ouderen BUITEN CENTRUM – Kinderen van Groep 8 van basisschool De Tjasker bakten op vrijdag 24 maart pannenkoeken voor... Ontmoet het eerste lammetje DEN UYLPARK – Bij Kinderboerderij Den Uylpark krijgen bezoekers op woensdag 29 maart de kans om het eerste... Verkeershinder door werkzaamheden A1 ALMERE - Het verkeer heeft het hele weekend flink last gehad van de werkzaamheden op de A1. De... "Almeers onderwijs moet bij de top van Nederland horen" ALMERE - De Almeerse gemeenteraad sprak afgelopen donderdag 23 maart opnieuw over de Human Capital Agenda 2030, een... Froukje de Jonge lijsttrekker CDA ALMERE - De algemene ledenvergadering van CDA Almere heeft Froukje de Jonge unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de... De Zonnebloem zoekt bestuursleden ALMERE - De Zonnebloem in Almere is hard op zoek naar vrijwilligers die een bestuursfunctie willen vervullen. Er... Broodje Hagelslag geopend op Gooisekant GOOISEKANT – In het pand van Almere Offices aan de Transistorstraat 31 heeft stichting Broodje Hagelslag de eigen... Ontspannen in het KINDER KAF’E STAD CENTRUM – In het Kinder KAF’e kunnen ouders een lekker kopje koffie drinken, terwijl de allerkleinsten zich... Wethouder eist opheldering van Media036 ALMERE – Met een aangetekende brief aan het voormalig bestuur van de lokale omroep Media036 heeft wethouder Frits...

Langs de randen van de Zuiderzee
Excursie naar Kuinre en Kamper kogge

STAD – Plusbibliotheek Flevoland en Bureau Archeologie en Monumentenzorg van de gemeente Almere organiseren zaterdag 10 maart een archeologieexcursie naar de middeleeuwse burchten van Kuinre. Ook wordt in Kampen de reconstructie van een 14e eeuws koggeschip bezocht.
De Kamper kogge is een reconstructie van een kogge uit de 14e eeuw. Dit schip is gebouwd naar aanleiding van de vondst van een wrak in de Flevopolders. (Foto: www.kamperkogge.nl)

Om 11.00 uur vertrekt vanaf de nieuwe bibliotheek in Almere Stad een bus naar Kuinre. Onderweg vertelt stadsarcheoloog Willem Jan Hogestijn het onwaarschijnlijke verhaal over de vijf kastelen van Flevoland. In Kuinre volgt een wandeling langs de burchten. Daarna vertrekt de excursie naar Kampen om de Koggewerf en de replica van het koggeschip te bezichtigen. Deze replica van het schip, dat ook het stadswapen van Almere siert, geeft een goed beeld van varen, leven en werken op een middeleeuwse kogge. Rond 16.00 uur gaat de excursie terug naar Almere.
De kosten zijn 21,50 euro per persoon, leden van Flevolandse bibliotheken betalen 19 euro. Kosten zijn inclusief lunch en een kopje koffie.
Voor meer informatie of aanmelden zie www.denieuwebibliotheek.nl, www.plusbibliotheekflevoland.nl/kuinre of mail naar info@plusbibliotheekflevoland.nl.
Artikel geplaatst op: 22 februari 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: