Nieuws
'Muzikale pleister' Ali B Muziekids Studio officieel geopend STAD CENTRUM - De Ali B Muziekids Studio in DeKinderkliniek aan de Hospitaaldreef werd woensdag 28 juni officieel... Almeers maatjesproject voor vluchtelingen wint prijs ALMERE – Het Almeerse Bonifatius-KIM Maatjesproject heeft de Kans-Inspiratieprijs van KRO/NCRV-Kansfonds gewonnen. De Kans-Inspiratieprijs is een prijs voor... Woonatelier Polderblik toegankelijk voor publiek DE REALITEIT – Aan De Realiteit nummer 7 staat het atelier van wijlen Teun Koolhaas, hoofd-stedenbouwkundige van Almere.... Maximumbouwhoogte Floriadewijk vastgesteld op 12 meter ALMERE – Het college van B&W heeft het bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater-Floriade vastgesteld. In deze aangepaste versie zijn... Lekker dicht bij mama CASCADEPARK – Het is op en top de natuur in de stad. Marjolein Volpp spotte in het water... Nieuw Geldwisselkantoor in Almere STAD CENTRUM - Almere is een nieuw geldwisselkantoor rijker. Met de komst van de euro zijn de mogelijkheden... Blije schapen, blije mensen ALMERE – Mensen worden blij als het gevaarlijke plantje bereklauw weg is, schapen worden blij van bereklauw. Dat... Ajax-selectie in actie tijdens WK Flevoland DE MARKEN – De Golden Boys spelen zondag 2 juli bij FC Almere tegen een selectie van Almeerse... Leerlingen IPS doneren ruim 600 euro aan Dierenambulance LITERATUURWIJK – Leerlingen van groepen 4 en 5 van de International Primary School Almere aan de A. Roland... Elke dag wat in PIT STAD CENTRUM – Regent het pijpenstelen of is het juist veel te warm buiten? Veiligheidsmuseum PIT is de...

Langs de randen van de Zuiderzee
Excursie naar Kuinre en Kamper kogge

STAD – Plusbibliotheek Flevoland en Bureau Archeologie en Monumentenzorg van de gemeente Almere organiseren zaterdag 10 maart een archeologieexcursie naar de middeleeuwse burchten van Kuinre. Ook wordt in Kampen de reconstructie van een 14e eeuws koggeschip bezocht.
De Kamper kogge is een reconstructie van een kogge uit de 14e eeuw. Dit schip is gebouwd naar aanleiding van de vondst van een wrak in de Flevopolders. (Foto: www.kamperkogge.nl)

Om 11.00 uur vertrekt vanaf de nieuwe bibliotheek in Almere Stad een bus naar Kuinre. Onderweg vertelt stadsarcheoloog Willem Jan Hogestijn het onwaarschijnlijke verhaal over de vijf kastelen van Flevoland. In Kuinre volgt een wandeling langs de burchten. Daarna vertrekt de excursie naar Kampen om de Koggewerf en de replica van het koggeschip te bezichtigen. Deze replica van het schip, dat ook het stadswapen van Almere siert, geeft een goed beeld van varen, leven en werken op een middeleeuwse kogge. Rond 16.00 uur gaat de excursie terug naar Almere.
De kosten zijn 21,50 euro per persoon, leden van Flevolandse bibliotheken betalen 19 euro. Kosten zijn inclusief lunch en een kopje koffie.
Voor meer informatie of aanmelden zie www.denieuwebibliotheek.nl, www.plusbibliotheekflevoland.nl/kuinre of mail naar info@plusbibliotheekflevoland.nl.
Artikel geplaatst op: 22 februari 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: