Nieuws
Jonge karateka's in Topsportcentrum POORT - Afgelopen weekend was het Topsportcentrum in Poort het decor van de Dutch Open for Youth. Jonge... 'Sint brengt bijzondere gasten mee uit Spanje'Sint en pieten ondanks storm toch goed aangekomen in Almere Door Bianca Kramer HAVEN - Sinterklaas is met vele pieten, ondanks storm onderweg, ruim op tijd aangekomen in... Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Basisschool De Optimist zamelt elektronica in voor Stichting AAP TUSSEN DE VAARTEN – Bij basisschool De Optimist aan de Hildo Kropstraat is woensdag 15 november de aftrap... Team Jonge Mantelzorgers ontvangt 2000 euro voor innovatieve training ALMERE - Met de opzet voor een nieuw te ontwikkelen training heeft het Team Jonge mantelzorgers van de... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,...

Langs de randen van de Zuiderzee
Excursie naar Kuinre en Kamper kogge

STAD – Plusbibliotheek Flevoland en Bureau Archeologie en Monumentenzorg van de gemeente Almere organiseren zaterdag 10 maart een archeologieexcursie naar de middeleeuwse burchten van Kuinre. Ook wordt in Kampen de reconstructie van een 14e eeuws koggeschip bezocht.
De Kamper kogge is een reconstructie van een kogge uit de 14e eeuw. Dit schip is gebouwd naar aanleiding van de vondst van een wrak in de Flevopolders. (Foto: www.kamperkogge.nl)

Om 11.00 uur vertrekt vanaf de nieuwe bibliotheek in Almere Stad een bus naar Kuinre. Onderweg vertelt stadsarcheoloog Willem Jan Hogestijn het onwaarschijnlijke verhaal over de vijf kastelen van Flevoland. In Kuinre volgt een wandeling langs de burchten. Daarna vertrekt de excursie naar Kampen om de Koggewerf en de replica van het koggeschip te bezichtigen. Deze replica van het schip, dat ook het stadswapen van Almere siert, geeft een goed beeld van varen, leven en werken op een middeleeuwse kogge. Rond 16.00 uur gaat de excursie terug naar Almere.
De kosten zijn 21,50 euro per persoon, leden van Flevolandse bibliotheken betalen 19 euro. Kosten zijn inclusief lunch en een kopje koffie.
Voor meer informatie of aanmelden zie www.denieuwebibliotheek.nl, www.plusbibliotheekflevoland.nl/kuinre of mail naar info@plusbibliotheekflevoland.nl.
Artikel geplaatst op: 22 februari 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: