Nieuws
Superweer in laatste week augustus ALMERE – De Almeerse zomer kende vorige week eindelijk dan toch een paar warme dagen. Vanaf woensdag gold... Alles ‘groen’ op Groentesoep Festival BUITEN CENTRUM – Het Globe- en het Rio de Janeiroplein in het winkelcentrum van Almere Buiten was zaterdag... Fietsen en puzzelen SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Onder een mooi zonnetje genoten de deelnemers afgelopen zondag van de Almere DEZE WEEK... Grote Markt vol feestende mensen voor Wereldfestival Almere STAD CENTRUM – De eerste editie van Wereldfestival Almere, afgelopen zaterdag, was zeer geslaagd. Op deze zonovergoten dag... Tweede Rabobank Almere on Wheels nat maar geslaagd SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Alle vormen van wielsporten stonden afgelopen zondag centraal tijdens de tweede editie van Almere... Muziek in de haven NOORDERPLASSEN WEST – Vanaf de waterkant of op een bootje, onder het genot van een hapje en een... Keukens Belfort proeven op Food Festival STAD CENTRUM – Op de eerste editie van het Belfort Food Festival werden bezoekers zaterdag verrast met wereldse... 25.000 bezoekers voor negende editie Strandfestival ZAND ALMEERDERSTRAND – De negende editie van Strandfestival ZAND zaterdag heeft 25.000 bezoekers getrokken. Het festival was in juni... Bands op gekke plekken met Popronde Almere STAD CENTRUM – Voor de zevende keer wordt ook dit jaar muziekfestival Popronde Almere gehouden. Het grootste rondreizende... Nederlands Slowpitch Team op Almeerse velden SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Het Nederlands Slowpitch Team onder leiding van bondscoach Erwin Visser presenteerde zich zondag 28...

Bakkendag-berichten helpen bij tijdig bak buiten zetten

ALMERE – Met drie afvalbakken in de tuin is het lastig om te onthouden wanneer welke bak buitgezet mag worden om geleegd te worden. De duobak, de plasticbak, de papierbak. Om dit Almeerders makkelijk te maken heeft wethouder Berdien Steunenberg vorige week donderdag het herinneringssysteem Bakkendag geïntroduceerd.
Wethouder Berdien Steunenberg introduceerde vorige week het herinneringssysteem ‘Bakkendag’. Via de website kan iedereen snel zien wanneer de kliko's opgehaald worden. (Foto: aangeleverd)

Op de website www.almere.nl/bakkendag moet de postcode en huisnummer ingevuld worden. Klik op ‘Ga door’ en voor de postcode 1333 JA verschijnt in een nieuw scherm de tekst: ‘Is het al bakkendag? Nog niet. Maandag wordt uw bak weer geleegd. Heeft u een papierbak? Morgen is de papierinzameling in uw wijk en wordt de papierbak geleegd.’ Een herinnering kan het systeem ook geven, per e-mail of via Twitter. Of het systeem zet een ‘ophaalkalender’ in een online agenda van Gmail Calendar of Outlook. Wie kiest voor de optie om een ‘tweet’ te ontvangen via Twitter over welke bak wanneer op straat gezet mag worden, kan zelfs nog de voorkeur aangeven voor een tweet op de middag voordat de bak geleegd wordt, of de avond. Maar alleen op de website van de gemeente bekijken, kan ook. Het filmpje 'Bakkendag, The Movie' maakt ook duidelijk hoe het systeem werkt.
Alleen de feestdagen zitten nog niet goed in het Bakkendag-systeem. Een aparte pagina in de website geeft nog op de ‘ouderwetse’ manier een inhaalschema van afvalinzameling weer.
IN KADER
Goede resultaten
De gemeente Almere zamelt sinds eind 2010 ook plastic apart in. Veel huishoudens hebben daarom nu een duobak, plasticbak én papierbak om afval te scheiden. Inmiddels zijn 58.340 plasticbakken in gebruik. Bij alle hoogbouwwoningen zijn in totaal 297 inzamelcontainers voor plastic geplaatst. De tussentijdse metingen laten goede resultaten zien: er wordt gemiddeld per huishouden per jaar al 37 kilo plastic ingezameld. Dat is veel meer dan gemiddeld in Nederland wordt opgehaald, namelijk zo’n 12 kilo.
20.685 Almeerse huishoudens een papierbak om hun oud papier aan te bieden. De prognose is dat de gemeente daarmee in 2011 2 miljoen kilo meer papier ophaalt. In totaal produceert Almere dan maar liefst 5,5 miljoen kilo minder restafval in 2011.
Artikel geplaatst op: 27 april 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: