Nieuws
Miniconferentie Het Nieuwe Samenwerken STAD CENTRUM - In het WTC is er vrijdag 17 juni vanaf 15.00 uur een miniconferentie over Het... Stadscentrum vier dagen lang in Italiaanse sferen STAD CENTRUM – Het Forum in het centrum van Almere is vier dagen lang in Italiaanse sferen. Tijdens... Smakelijk voorproefje op nieuw theaterseizoen STAD CENTRUM – Bezoekers kregen een prachtig voorproefje van het nieuwe theaterseizoen tijdens de Preview Night, maandagavond 23... Aanstaande vrijdag nieuwe De Tafel op 2 STAD CENTRUM – In het World Trade Center aan de P.J. Oudweg 4 wordt vrijdag 27 mei weer... Provincie wil Hoge Ring zesbaans maken ALMERE – De provincie wil ruim 53,5 miljoen euro uittrekken om de Hoge Ring uit te breiden tot... Stadsakker krijgt eigen waterpomp DEN UYLPARK - Op de stadsakker in het Den Uylpark werd zaterdag een waterpomp in gebruik genomen. Hiermee... Dansinstuif internationale dans DE MARKEN – Volksdansvereniging Karoen heeft zaterdag 28 mei een dansinstuif internationale dans. Dit is een mooie gelegenheid... Gevarieerd operetteconcert komend weekend DE STEIGER – Het Almeers Opera en Operette Gezelschap geeft zaterdagavond 28 mei en zondagmiddag 29 mei een... Lucia Rijker opent tweede kickboksschool Punch! Women’s Health Club TUSSEN DE VAARTEN – Lucia Rijker, de bekendste vrouwelijke kickbokser ter wereld, heeft zondag 22 mei de tweede... Van alles te beleven tijdens BuitenFestival 2016 BUITEN CENTRUM – De eerste editie van het BuitenFestival op het BuitenPlein en in DoeMere afgelopen weekend, was...

Bakkendag-berichten helpen bij tijdig bak buiten zetten

ALMERE – Met drie afvalbakken in de tuin is het lastig om te onthouden wanneer welke bak buitgezet mag worden om geleegd te worden. De duobak, de plasticbak, de papierbak. Om dit Almeerders makkelijk te maken heeft wethouder Berdien Steunenberg vorige week donderdag het herinneringssysteem Bakkendag geïntroduceerd.
Wethouder Berdien Steunenberg introduceerde vorige week het herinneringssysteem ‘Bakkendag’. Via de website kan iedereen snel zien wanneer de kliko's opgehaald worden. (Foto: aangeleverd)

Op de website www.almere.nl/bakkendag moet de postcode en huisnummer ingevuld worden. Klik op ‘Ga door’ en voor de postcode 1333 JA verschijnt in een nieuw scherm de tekst: ‘Is het al bakkendag? Nog niet. Maandag wordt uw bak weer geleegd. Heeft u een papierbak? Morgen is de papierinzameling in uw wijk en wordt de papierbak geleegd.’ Een herinnering kan het systeem ook geven, per e-mail of via Twitter. Of het systeem zet een ‘ophaalkalender’ in een online agenda van Gmail Calendar of Outlook. Wie kiest voor de optie om een ‘tweet’ te ontvangen via Twitter over welke bak wanneer op straat gezet mag worden, kan zelfs nog de voorkeur aangeven voor een tweet op de middag voordat de bak geleegd wordt, of de avond. Maar alleen op de website van de gemeente bekijken, kan ook. Het filmpje 'Bakkendag, The Movie' maakt ook duidelijk hoe het systeem werkt.
Alleen de feestdagen zitten nog niet goed in het Bakkendag-systeem. Een aparte pagina in de website geeft nog op de ‘ouderwetse’ manier een inhaalschema van afvalinzameling weer.
IN KADER
Goede resultaten
De gemeente Almere zamelt sinds eind 2010 ook plastic apart in. Veel huishoudens hebben daarom nu een duobak, plasticbak én papierbak om afval te scheiden. Inmiddels zijn 58.340 plasticbakken in gebruik. Bij alle hoogbouwwoningen zijn in totaal 297 inzamelcontainers voor plastic geplaatst. De tussentijdse metingen laten goede resultaten zien: er wordt gemiddeld per huishouden per jaar al 37 kilo plastic ingezameld. Dat is veel meer dan gemiddeld in Nederland wordt opgehaald, namelijk zo’n 12 kilo.
20.685 Almeerse huishoudens een papierbak om hun oud papier aan te bieden. De prognose is dat de gemeente daarmee in 2011 2 miljoen kilo meer papier ophaalt. In totaal produceert Almere dan maar liefst 5,5 miljoen kilo minder restafval in 2011.
Artikel geplaatst op: 27 april 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: