Nieuws
Restaurant voor een dag én voor een goed doel STAD CENTRUM – Leden van de Lions Club Almere Veritas draaien samen met afstudeerleerlingen van het Arte college... Politie zoekt getuigen van mishandeling buschauffeur PARKWIJK – De politie zoekt vier getuigen van de mishandeling van een buschauffeur door een passagier, zaterdag 22... Ex-wethouder Smeeman stapt op bij Media036 ALMERE – De adviseurs van de lokale omroep Media036 voelen zich gepasseerd. Oud-wethouder Henk Smeeman heeft inmiddels zijn... Chipactie voor huisdieren MUZIEKWIJK – Stichting Zwerfkat Almere houdt zondag 30 oktober van 13.00 tot 16.00 uur een chipactie. Deze Almeerse... Veertigers laten zich horenAlmere-gevoel bestaat wel degelijk HAVEN – Of dé Almeerder bestaat, dat werd niet duidelijk. Maar dat er wel degelijk een Almere-gevoel bestaat... Rommelmarkt in buurtcentrum De Bazuin MUZIEKWIJK – Zaterdag 5 november is er van 11.00 tot 15.00 uur een rommelmarkt in buurtcentrum De Bazuin... Kleding ruilen voor noppes HAVEN CENTRUM – Ook dit jaar is er een kledingruilbeurs in Almere Haven in kerkgebouw Goede Rede aan... Almeerders winnen samen 310.000 euro met Postcode Loterij Bingo ALMERE – De Almeerse Jhon heeft 155.000 euro gewonnen met Postcode Loterij Bingo, het spel van de Postcode... EK Long Distance 2017 in Almere ALMERE – De Long Distance Triathlon European Championship, het EK, vindt volgend jaar op 9 september plaats in... Tulpenbollen voor Almere op Wereld Polio Dag STAD CENTRUM – Wethouder Frits Huis heeft maandag 24 oktober namens de gemeente Almere van Rotary ‘End Polio...

Bakkendag-berichten helpen bij tijdig bak buiten zetten

ALMERE – Met drie afvalbakken in de tuin is het lastig om te onthouden wanneer welke bak buitgezet mag worden om geleegd te worden. De duobak, de plasticbak, de papierbak. Om dit Almeerders makkelijk te maken heeft wethouder Berdien Steunenberg vorige week donderdag het herinneringssysteem Bakkendag geïntroduceerd.
Wethouder Berdien Steunenberg introduceerde vorige week het herinneringssysteem ‘Bakkendag’. Via de website kan iedereen snel zien wanneer de kliko's opgehaald worden. (Foto: aangeleverd)

Op de website www.almere.nl/bakkendag moet de postcode en huisnummer ingevuld worden. Klik op ‘Ga door’ en voor de postcode 1333 JA verschijnt in een nieuw scherm de tekst: ‘Is het al bakkendag? Nog niet. Maandag wordt uw bak weer geleegd. Heeft u een papierbak? Morgen is de papierinzameling in uw wijk en wordt de papierbak geleegd.’ Een herinnering kan het systeem ook geven, per e-mail of via Twitter. Of het systeem zet een ‘ophaalkalender’ in een online agenda van Gmail Calendar of Outlook. Wie kiest voor de optie om een ‘tweet’ te ontvangen via Twitter over welke bak wanneer op straat gezet mag worden, kan zelfs nog de voorkeur aangeven voor een tweet op de middag voordat de bak geleegd wordt, of de avond. Maar alleen op de website van de gemeente bekijken, kan ook. Het filmpje 'Bakkendag, The Movie' maakt ook duidelijk hoe het systeem werkt.
Alleen de feestdagen zitten nog niet goed in het Bakkendag-systeem. Een aparte pagina in de website geeft nog op de ‘ouderwetse’ manier een inhaalschema van afvalinzameling weer.
IN KADER
Goede resultaten
De gemeente Almere zamelt sinds eind 2010 ook plastic apart in. Veel huishoudens hebben daarom nu een duobak, plasticbak én papierbak om afval te scheiden. Inmiddels zijn 58.340 plasticbakken in gebruik. Bij alle hoogbouwwoningen zijn in totaal 297 inzamelcontainers voor plastic geplaatst. De tussentijdse metingen laten goede resultaten zien: er wordt gemiddeld per huishouden per jaar al 37 kilo plastic ingezameld. Dat is veel meer dan gemiddeld in Nederland wordt opgehaald, namelijk zo’n 12 kilo.
20.685 Almeerse huishoudens een papierbak om hun oud papier aan te bieden. De prognose is dat de gemeente daarmee in 2011 2 miljoen kilo meer papier ophaalt. In totaal produceert Almere dan maar liefst 5,5 miljoen kilo minder restafval in 2011.
Artikel geplaatst op: 27 april 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: