Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

De Droomspiegel zamelt speelgoed in voor Voedselloket

COLUMBUSKWARTIER - De kinderen van De Droomspiegel krijgen deze week de gelegenheid om iets van hun eigen speelgoed aan een ander kind te geven. Dat kan een autootje, een pop, een jojo of een kaartspel zijn.
Leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8 doen van De Droomspiegel hebben afgelopen maandag speelgoed afgestaan aan het Voedselloket. Hulpmoeders van De Droomspiegel Jolanda Oomen en Anjana Bissumbhar helpen bij het inzamelen. (Foto: Jessica Molina)

De spannende tijd van wensen en ontvangen breekt weer aan en kinderen hebben vaak heel wat wensen. Helaas hebben niet alle gezinnen in Almere de luxe positie van veel cadeaus. Want alleen al in Almere leven zevenduizend kinderen onder de armoedegrens. Met dit in het achterhoofd heeft katholieke Daltonschool 'De Droomspiegel' in Almere Poort het thema 'goede doelen' in haar jaaractiviteiten opgenomen.
Eind juni is de voedselinzamelactie voor het Voedselloket Almere (VLA) een eerste succesvolle actie geweest. Rond Sint Maarten wordt er een vervolgactie gehouden: een speelgoedinzamelactie. In het kader van Sint Maarten wordt in alle groepen het verhaal van Sint Martinus verteld, met de boodschap 'samen delen'. De kinderen mogen bij hun speelgoed voor de arme kinderen een persoonlijke boodschap doen en VLA zorgt dat het speelgoed en het berichtje bij de hulpbehoevende gezinnen in Almere terechtkomt.
Kijk voor meer informatie over de speelgoedinzamelactie: www.droomspiegel.nl.
Artikel geplaatst op: 10 november 2010 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: