Nieuws
Politie zoekt getuigen van mishandeling buschauffeur PARKWIJK – De politie zoekt vier getuigen van de mishandeling van een buschauffeur door een passagier, zaterdag 22... Ex-wethouder Smeeman stapt op bij Media036 ALMERE – De adviseurs van de lokale omroep Media036 voelen zich gepasseerd. Oud-wethouder Henk Smeeman heeft inmiddels zijn... Chipactie voor huisdieren MUZIEKWIJK – Stichting Zwerfkat Almere houdt zondag 30 oktober van 13.00 tot 16.00 uur een chipactie. Deze Almeerse... Veertigers laten zich horenAlmere-gevoel bestaat wel degelijk HAVEN – Of dé Almeerder bestaat, dat werd niet duidelijk. Maar dat er wel degelijk een Almere-gevoel bestaat... Rommelmarkt in buurtcentrum De Bazuin MUZIEKWIJK – Zaterdag 5 november is er van 11.00 tot 15.00 uur een rommelmarkt in buurtcentrum De Bazuin... Kleding ruilen voor noppes HAVEN CENTRUM – Ook dit jaar is er een kledingruilbeurs in Almere Haven in kerkgebouw Goede Rede aan... Almeerders winnen samen 310.000 euro met Postcode Loterij Bingo ALMERE – De Almeerse Jhon heeft 155.000 euro gewonnen met Postcode Loterij Bingo, het spel van de Postcode... EK Long Distance 2017 in Almere ALMERE – De Long Distance Triathlon European Championship, het EK, vindt volgend jaar op 9 september plaats in... Tulpenbollen voor Almere op Wereld Polio Dag STAD CENTRUM – Wethouder Frits Huis heeft maandag 24 oktober namens de gemeente Almere van Rotary ‘End Polio... Stichting Single SuperMom houdt SuperWeekend ALMERE – Single SuperMom, de landelijke stichting die zich inzet voor de alleenstaande moeder, houdt komend weekend (29...

Milieuvriendelijke oplossing voor sigarettenpeuken
Almere DEZE WEEK eerste bedrijf in Flevoland met The DropPit

ALMERE - "Wij hebben met de introductie van The DropPit dé ondergrondse oplossing voor een bovengronds probleem: klein zwerfafval, peuken en kauwgom", zeggen Joey en Rick, twee jonge ondernemers die de bijzondere afvalbak distribueren.
(Foto: Fred Rotgans)

Joey en Rick zijn de distributeurs van een van verzinkt staal gemaakte afvalcontainer ter grootte van een stoeptegel die tegen de gevel in de grond wordt geplaatst. Het rooster ligt geheel vlak met de trottoirtegel, zodat The DropPit geen sta-in-de-weg is.
Almere DEZE WEEK, die in het kader van verantwoord ondernemen met onder andere een milieuvriendelijk geproduceerde krant milieu hoog op de agenda heeft staan, is het eerste bedrijf in Flevoland met een dergelijk slimme en mooie oplossing voor sigarettenpeuken en ander klein afval voor de deur. "Dit is hét wapen om in te zetten in de strijd tegen klein zwerfafval en past helemaal in ons beleid. Een aantal van onze werknemers rookt en al die peuken die zij achterlieten was velen een doorn in het oog. The DropPit is een simpel, innovatief middel om de omgeving schoner te maken en te houden. Zo houden we onze entree schoon en vrij van peuken. Bovendien leidt het tot reductie van reinigingskosten."
Bron van ergernis

Rick: “Per jaar gooien mensen 10 miljard peuken en 800 miljoen stukken kauwgom op straat. Iedereen doet het, vaak onbewust. Peuken en kauwgom worden niet gezien als afval. Daarnaast vormt dit kleine zwerfafval een bron van ergernis voor de leefomgeving. En vooral het aantal sigarettenpeuken zal met het huidige rookverbod alleen maar stijgen. Dat is echt een (ook letterlijk) onverteerbaar maatschappelijk probleem."
The DropPit

The DropPit is uiterst gebruiksvriendelijk. De binnenbak wordt als een pedaalemmer naar boven gehaald en kan probleemloos worden geleegd. De achterplaat vormt een mikpunt voor het afval. The DropPit is eenvoudig zelf te monteren en kan overal worden geplaatst.
De kosten zijn slechts 149 euro (exclusief BTW en plaatsingskosten).
Joey Kooij en Rick de Vroom zijn onlangs hun bedrijf gestart onder de naam JoRi V.o.F. Zij geven graag meer informatie over de mogelijkheden van The DropPit. Kijk voor meer informatie op www.thedroppit.com of stuur een e-mail naar jori@thedroppit.com of bel 06-34329556.
Artikel geplaatst op: 25 mei 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: