Nieuws
De Kringloper Almere krijgt boom in Vredeswoud KRUIDENWIJK - Met een eigen boom in het Vredeswoud aan de rand van Jeruzalem in Israël, is het... Manke vos springt in het water OOSTVAARDERSBUURT – Dat een vos in paniek rare sprongen kan maken bleek donderdag in Oostvaardersbuurt. Een manke vos... Gestolen bromfiets terecht dankzij aandacht op Facebook HAVEN – Een gestolen bromfiets is weer terecht dankzij een bericht hierover op de facebookpagina van de politie.... VMCA start cursus Time management voor mantelzorgers ALMERE – De Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) start woensdag 24 februari met een nieuwe gratis cursusreeks... Flevolandse kunstenaars gezocht ALMERE - De inschrijving voor de Tour of Art Flevoland 2016, voorheen Atelierroute Lelystad, is gestart. Veel Flevolandse... Whatsapp-groepen van toegevoegde waarde bij oppakken inbrekersHeterdaad-acties politie vergoten pakkans ALMERE – De Almeerse politie houdt dit jaar voor het eerst tijdens het Donkere Dagen Offensief, een periode... Portiers en horecaondernemers ontvangen certificaat ‘Eerste hulp bij drank- en drugsincidenten’ STAD CENTRUM – Twintig portiers en zestien Almeerse horecaondernemers hebben het certificaat ‘Eerste hulp bij drank- en drugsincidenten’... Peuter zit met hoofd vast in potje BUITEN – Een 2-jarige peuter zat vandaag met zijn hoofd vast in een potje. Zijn bezorgde moeder kreeg... Carmen (5) in etalages Hema ALMERE – De foto van Carmen is te zien in etalages van Hema vestigingen door heel Nederland. De... For Blood And Vengeance speelt dak van De Meester STAD CENTRUM – Punk en hardcore, het is van alle tijden. For Blood And Vengeance liet daar afgelopen...
Lezersactie

Belparkeren kan nu ook in Almere

ALMERE – Belparkeren is vanaf nu ook mogelijk in Almere. Door deze uitbreiding van de dienstverlening wordt het mogelijk om ook bij het straatparkeren achteraf te betalen. Het bellen of sms’en met mobiele telefoon vervangt de handeling om geld in de parkeermeter te doen bij het parkeren op betaald parkeerplaatsen op straat.
Het grote voordeel van belparkeren is dat er pas achteraf betaald hoeft te worden. Parkeerders hoeven dus niet vooraf meer in te schatten hoelang er geparkeerd gaat worden.
Wie van belparkeren gebruik wil maken moet zich aanmelden bij een provider. Als de auto eenmaal is geparkeerd kan het zonenummer doorgegeven worden aan de provider en start de parkeertijd. De zonenummers staan aangegeven op de parkeerautomaten. Voor Almere Stad is het nummer 36010, behalve voor het Tegelzetterdek, daar is het nummer 36020. Voor Almere Buiten is het zonenummer 36030. Wanneer de parkeerplek weer verlaten wordt belt de parkeerder opnieuw naar de provider. De parkeertijd wordt dan direct beëindigd.
Controle

Bij het belparkeren komt er geen parkeerbonnetje op het dashboard te liggen. Parkeercontroleurs kunnen via het kenteken van de auto bij de providers controleren of er voor de geparkeerde auto betaald is.
Belparkeren kan met elk type mobiele telefoon en via elke telefoonprovider. Het maakt niet uit of er gebruik wordt gemaakt van een abonnement of prepaid-kaart. Wel is aanmelding noodzakelijk. Sommige providers bieden de service als app aan voor de smartphone. De providers die belparkeren regelen staan vermeldt op de site www.almere.nl/parkeren.
Artikel geplaatst op: 25 april 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: