Nieuws
Carnival Corporation opent maritiem centrum Poort POORT - Begin juli wordt in Poort het ‘Maritime Simulator Training Academy’ in gebruik genomen. Het centrum vormt... Raad tilt niet zwaar aan gebrek communicatie Windmolenpark STAD CENTRUM – Het plaatsen van enorme windmolens in de bocht van de A27 gaat door. Een motie... Spiritueel Festival Nederland op Kemphaan HOUT - Op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni wordt alweer de vijfde beurs van Spiritueel Centrum... Woorden maken met levende letters STAD CENTRUM – Studenten van Windesheim Flevoland speelden vorige week een letterpakkenspel op verschillende plekken in het centrum... Lesauto rijdt van talud na ongeval BUITEN – Een lesauto reed donderdagochtend van het talud af na een ongeval op de Buitenring. De weg... Nog tot 8 juni activiteiten aanmelden voor Buitenspeeldag ALMERE - De Buitenspeeldag is dit jaar op woensdag 8 juni. De initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon hebben... Maandag 6 juni NL-Alert controlebericht ALMERE – Veel Flevolanders hebben NL-Alert ingesteld op hun mobiele telefoon. Toch maakt nog niet iedereen gebruik van... Nieuw convenant voor brede school Stedenwijk STEDENWIJK – Zes (maatschappelijke) organisaties hebben maandag 23 mei een nieuw convenant getekend voor een samenwerking in brede... Vragen stellen aan de politie BUITEN CENTRUM – Het Mobiel Media LAB staat op zaterdag 28 mei weer op het Globeplein in het... Samen haken op Granny Square Day STAD CENTRUM – Op het terras van Le Baron op de Grote Markt wordt zondag 5 juni gezamenlijk...

Belparkeren kan nu ook in Almere

ALMERE – Belparkeren is vanaf nu ook mogelijk in Almere. Door deze uitbreiding van de dienstverlening wordt het mogelijk om ook bij het straatparkeren achteraf te betalen. Het bellen of sms’en met mobiele telefoon vervangt de handeling om geld in de parkeermeter te doen bij het parkeren op betaald parkeerplaatsen op straat.
Het grote voordeel van belparkeren is dat er pas achteraf betaald hoeft te worden. Parkeerders hoeven dus niet vooraf meer in te schatten hoelang er geparkeerd gaat worden.
Wie van belparkeren gebruik wil maken moet zich aanmelden bij een provider. Als de auto eenmaal is geparkeerd kan het zonenummer doorgegeven worden aan de provider en start de parkeertijd. De zonenummers staan aangegeven op de parkeerautomaten. Voor Almere Stad is het nummer 36010, behalve voor het Tegelzetterdek, daar is het nummer 36020. Voor Almere Buiten is het zonenummer 36030. Wanneer de parkeerplek weer verlaten wordt belt de parkeerder opnieuw naar de provider. De parkeertijd wordt dan direct beëindigd.
Controle

Bij het belparkeren komt er geen parkeerbonnetje op het dashboard te liggen. Parkeercontroleurs kunnen via het kenteken van de auto bij de providers controleren of er voor de geparkeerde auto betaald is.
Belparkeren kan met elk type mobiele telefoon en via elke telefoonprovider. Het maakt niet uit of er gebruik wordt gemaakt van een abonnement of prepaid-kaart. Wel is aanmelding noodzakelijk. Sommige providers bieden de service als app aan voor de smartphone. De providers die belparkeren regelen staan vermeldt op de site www.almere.nl/parkeren.
Artikel geplaatst op: 25 april 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: