Nieuws
Koude Koningsdag toch ook warm ALMERE – Het was vooral koud tijdens Koningsdag, maar tegelijkertijd ook heel warm. In alle stadsdelen trotseerden Almeerders... Almere neemt afscheid van sporthal Haven HAVEN – Op het moment dat Zwarte Johnny ‘New York, New York’ van Frank Sinatra begint te zingen,... Inventaris La Place Almere te koop ALMERE – Wegens sluiting van La Place Almere gaat de inventaris van het filiaal van 5 tot en... Rappers van Broederliefde in Media Markt STAD CENTRUM – De EP ‘Hard Work Pays Off’ van de Rotterdamse rapformatie Broederliefde is zaterdag 7 mei... Vos in de achtertuin VERZETSWIJK – Het gebeurt niet elke dag dat je een vos in je achtertuin hebt. Joop Meijer uit... Spoorbrug Muiderberg wordt dit weekend naar plek gereden ALMERE – Komend weekend wordt de nieuwe spoorbrug over de A1 bij Muiderberg op zijn definitieve plek gezet.... Terrasseizoen van start met stralend weer STAD CENTRUM – Restaurants in het centrum van Almere hebben het terrasseizoen geopend met een festival. Afgelopen weekend... Veel te doen in meivakantie bij Stad & Natuur HOUT - Bij Stad & Natuur kunnen kinderen nog van alles beleven in de resterende dagen van de... 20e SOGA-Drempel voor Buitencentrum Almeerderhout HOUT – In Buitencentrum Almeerderhout aan de Kemphaanlaan 4 heeft André Wiersma, teamleider Staatsbosbeheer Flevoland en boswachter afgelopen... Biggetjes, gefiguurzaagde boerderijdieren en een ritje op een pony MOLENBUURT – Kinderboerderij De Beestenbende aan de M.J. Granpré Molièrestraat 1 vierde zondag dat het weer lente is....

Belparkeren kan nu ook in Almere

ALMERE – Belparkeren is vanaf nu ook mogelijk in Almere. Door deze uitbreiding van de dienstverlening wordt het mogelijk om ook bij het straatparkeren achteraf te betalen. Het bellen of sms’en met mobiele telefoon vervangt de handeling om geld in de parkeermeter te doen bij het parkeren op betaald parkeerplaatsen op straat.
Het grote voordeel van belparkeren is dat er pas achteraf betaald hoeft te worden. Parkeerders hoeven dus niet vooraf meer in te schatten hoelang er geparkeerd gaat worden.
Wie van belparkeren gebruik wil maken moet zich aanmelden bij een provider. Als de auto eenmaal is geparkeerd kan het zonenummer doorgegeven worden aan de provider en start de parkeertijd. De zonenummers staan aangegeven op de parkeerautomaten. Voor Almere Stad is het nummer 36010, behalve voor het Tegelzetterdek, daar is het nummer 36020. Voor Almere Buiten is het zonenummer 36030. Wanneer de parkeerplek weer verlaten wordt belt de parkeerder opnieuw naar de provider. De parkeertijd wordt dan direct beëindigd.
Controle

Bij het belparkeren komt er geen parkeerbonnetje op het dashboard te liggen. Parkeercontroleurs kunnen via het kenteken van de auto bij de providers controleren of er voor de geparkeerde auto betaald is.
Belparkeren kan met elk type mobiele telefoon en via elke telefoonprovider. Het maakt niet uit of er gebruik wordt gemaakt van een abonnement of prepaid-kaart. Wel is aanmelding noodzakelijk. Sommige providers bieden de service als app aan voor de smartphone. De providers die belparkeren regelen staan vermeldt op de site www.almere.nl/parkeren.
Artikel geplaatst op: 25 april 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: