Nieuws
Burendag op Jan Steen HAVEN CENTRUM – In samenwerking met de King Arthurgroep organiseerde Kwintes tijdens Burendag, zaterdag 24 september, een dag... Almeerse in top-10 Miss Tourism Queen International ALMERE – De Almeerse Kimberley IJsbrandij is maandagmiddag 26 september in de top-10 geëindigd van de Miss Tourism... Groen-gele bussen verdwijnen uit straatbeeld ALMERE – De groen-gele bussen van Connexxion verdwijnen vanaf 2018 uit het Almeerse straatbeeld. Syntus wordt, voor de... Midland Classic Show en Streekparade trekken 40.000 bezoekers STAD CENTRUM – Ruim 40.000 mensen bezochten zondag 25 september de Midland Classic Show en Streekparade in het... Documentaire René Kempenaar hoogtepunt Kempenaarfestival 2016 MUZIEKWIJK – Lokaal talent toonde vorige week vrijdag haar kunnen tijdens de negende editie van het Kempenaarfestival in... Relatie tussen politie en burgemeester lijkt ijskoud ALMERE – De relatie tussen de politie en burgemeester Franc Weerwind lijkt ijskoud na de affaires die zich... Politie zoekt getuigen van diefstal geldcassette BUITEN CENTRUM – Op het Noordeinde is in de nacht van zondag 25 op maandag 26 september een... Duitse ‘biergarten’ in Doemere BUITEN CENTRUM – Doemere en winkeliersvereniging Buitenmere organiseren zaterdag 1 oktober het Oktoberfest. Vanaf 12.00 uur is iedereen... Almeerse Zoey Ivory is Miss Nederland ALMERE – Zoey Ivory van der Koelen werd op 26 september gekroond tot Miss Nederland. De Almeerse, versloeg... Cadeautjes inleveren en ophalen bij pakhuizen van Sinterklaas ALMERE – Het lijkt nog ver weg en dat is het ook, hoewel de pepernoten alweer in de...

Leer ‘Geweldloos Communiceren’ in De Ruimte

STEDENWIJK – In inloophuis De Ruimte aan de Hengelostraat 39 begint dinsdag 22 mei weer een cursus Geweldloos Communiceren. Deze cursus geeft inzicht in het eigen gedrag en taalgebruik en het effect ervan op (de relatie met) de ander. Door in verbinding te blijven met de ander en door oog te hebben voor elkaars belang, kan voorkomen worden dat een moeilijk gesprek tot een conflict leidt.
Iedereen maakt thuis, in de buurt, op het sportveld, of op het werk wel eens een situatie mee die op een ruzie dreigt uit te lopen. Sommige mensen staan dan met de mond vol tanden, anderen hebben meteen de neiging om “eens flink de waarheid te vertellen”. In het ene geval blijft men zelf met een rotgevoel zitten, in het andere kan de situatie (verbaal) uit de hand lopen.
De cursus bestaat uit drie dagdelen waarin theorie en praktijkoefeningen elkaar afwisselen. De kosten bedragen 25 euro inclusief cursusmateriaal en koffie/thee. De cursus wordt georganiseerd door de Doopsgezinde gemeente Almere en Stichting Inloophuis De Ruimte. Hoewel deze organisaties een christelijke achtergrond hebben, heeft de cursus geen christelijke signatuur.
Voor meer informatie en een inschrijfformulier zie: www.geweldlooscommuniceren.info of bel Marjan Kip in inloophuis De Ruimte: 036-5339464.
Artikel geplaatst op: 16 mei 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: