Nieuws
Echtpaar Koster 60 jaar getrouwd FILMWIJK – De heer en mevrouw Koster (84 en 79 jaar) zijn zestig jaar getrouwd. Om dit heuglijke... Bewoners Tussen de Vaarten: 'Er komen te veel Syrische mannen' TUSSEN DE VAARTEN – “Als het mis gaat, weet ik je te vinden”, beet een bewoner uit Tussen... Leerlingen Trinitas Gymnasium beloond met ‘International Awards voor Young People’ STEDENWIJK – Onder het toeziend oog van genodigden, ouders en leerkrachten hebben negentien leerlingen van Baken Trinitas Gymnasium... Flevolandse student is ‘Windesheims Beste 2016’ ALMERE – ‘Een scriptie die staat als een huis’. Met dit oordeel van de jury heeft Samantha Yale... Namen Blijven 2016 VROEGE VOGELBOS - ‘Een omgekeerde wens’, ‘Jij blijft in mijn gedachten’ en ‘Het Zingende Veld’: drie manieren om... A6 dicht tussen Almere Stad-West en knooppunt Muiderberg ALMERE – In het weekend van vrijdag 28 tot en met maandag 31 oktober is de A6 in... Sloop zwembad en sporthal Almere Haven HAVEN - De voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het zwembad en de sporthal aan de Parkwerf in... Spiritueel Festival Nederland op De Kemphaan HOUT – Spiritueel Centrum Nederland houdt zaterdag 5 en zondag 6 november voor de zesde keer een beurs... Virus treft merels ALMERE – Merels die sloom zijn, niet meer snel opvliegen, niet meer drinken of ‘bol’ zitten kunnen besmet... Restaurant voor een dag én voor een goed doel STAD CENTRUM – Leden van de Lions Club Almere Veritas draaien samen met afstudeerleerlingen van het Arte college...

Leer ‘Geweldloos Communiceren’ in De Ruimte

STEDENWIJK – In inloophuis De Ruimte aan de Hengelostraat 39 begint dinsdag 22 mei weer een cursus Geweldloos Communiceren. Deze cursus geeft inzicht in het eigen gedrag en taalgebruik en het effect ervan op (de relatie met) de ander. Door in verbinding te blijven met de ander en door oog te hebben voor elkaars belang, kan voorkomen worden dat een moeilijk gesprek tot een conflict leidt.
Iedereen maakt thuis, in de buurt, op het sportveld, of op het werk wel eens een situatie mee die op een ruzie dreigt uit te lopen. Sommige mensen staan dan met de mond vol tanden, anderen hebben meteen de neiging om “eens flink de waarheid te vertellen”. In het ene geval blijft men zelf met een rotgevoel zitten, in het andere kan de situatie (verbaal) uit de hand lopen.
De cursus bestaat uit drie dagdelen waarin theorie en praktijkoefeningen elkaar afwisselen. De kosten bedragen 25 euro inclusief cursusmateriaal en koffie/thee. De cursus wordt georganiseerd door de Doopsgezinde gemeente Almere en Stichting Inloophuis De Ruimte. Hoewel deze organisaties een christelijke achtergrond hebben, heeft de cursus geen christelijke signatuur.
Voor meer informatie en een inschrijfformulier zie: www.geweldlooscommuniceren.info of bel Marjan Kip in inloophuis De Ruimte: 036-5339464.
Artikel geplaatst op: 16 mei 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: