Nieuws
Peuter zit met hoofd vast in potje BUITEN – Een 2-jarige peuter zat vandaag met zijn hoofd vast in een potje. Zijn bezorgde moeder kreeg... Carmen (5) in etalages Hema ALMERE – De foto van Carmen is te zien in etalages van Hema vestigingen door heel Nederland. De... For Blood And Vengeance speelt dak van De Meester STAD CENTRUM – Punk en hardcore, het is van alle tijden. For Blood And Vengeance liet daar afgelopen... Media036 vroeg toch meer subsidie aan ALMERE – De lokale omroep Media036 blijkt voor 2016 toch een subsidieverzoek van 110.000 euro gedaan te hebben.... PVV stelt vragen over Rondje Weerwater ALMERE – De PVV Almere heeft vorige week schriftelijke vragen gesteld over de plannen voor het Rondje Weerwater,... Hossen met rollators en rolstoelen BUITEN – Dat je de polonaise ook kan lopen met een rollator of in een rolstoel, bewezen de... Anglia-certificaat voor tweetalig VMBO-leerlingen De Meergronden HAVEN CENTRUM – De VMBO-leerlingen van het Tweetalig Onderwijs op scholengemeenschap De Meergronden hebben allemaal het Anglia-certificaat behaald.... Bibliotheek Stad heeft februari-filmmaandAlmeerse filmmaker Tom Fassaert met eigen film in filmhuis STAD CENTRUM – Als onderdeel van de speciale filmmaand die de bibliotheek Stad in februari heeft, was er... Rapper Contrast is eerste Local Hero van 2016 STAD CENTRUM – De nieuwe bibliotheek is dit jaar gestart met het project Local Heroes. Elke maand kan... Kinderboek Almeerder in de race voor prijs ALMERE – Een Amsterdamse toverfee die rondvliegt op haar brommerbezem - niet om wensen te vervullen, maar om...

Cursus over ‘new town’ Almere

STAD CENTRUM – In het kader van de architectuurmanifestatie ‘Making Almere’ organiseert Plusbibliotheek Flevoland in samenwerking met het International New Town Institute (INTI), vanaf maandag 14 mei een herhaling van de zesdelige cursus ‘Leren van Almere’.
Deze cursus biedt de bewoners van de stad, maar ook andere geïnteresseerden, de gelegenheid Almere en alle ontwikkelingen er omheen beter te leren kennen en te begrijpen. Aan de hand van een aantal belangrijke thema’s wordt Almere daartoe op een overzichtelijke wijze ontleed en gepresenteerd.
Thema’s

Elke cursusavond presenteert een deskundige die nauw betrokken is (geweest) bij de ontwikkeling van Almere een thema.
1.   Almere in perspectief: over de ontstaansgeschiedenis van Almere
2.   Sleutelen aan een nieuwe stad: over nieuwe ideeën en inzichten én burgerinitiatieven in een nieuwe stad
3.   Mensen maken de stad: over de betrokkenheid van zowel burgers als overheid bij de verdere ontwikkeling van de stad.
4.   Economische perspectieven: over de economische kwaliteiten en ontwikkelingen in Almere en de omgeving
5.   De vormgeving van Almere: over de bijzondere en opmerkelijke uiterlijke kwaliteit van Almere
6.   Landschapstad: over de transformatie van groene stad naar duurzame stad.
Waar en wanneer

De cursusdata zijn maandagavond 14 en 21 mei, dinsdagavond 29 mei en maandagavond 4, 11, en 18 juni. De locatie is het winkelpand van City Mall Almere, Belfort 13 in Almere Stad. Aanvang 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.45 uur. Elke cursusavond duurt circa 1,5 uur.
Aanmelden kan via info@plusbibliotheekflevoland.nl. Meer informatie: www.plusbibliotheekflevoland.nl/lerenvanalmere.
Artikel geplaatst op: 09 mei 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: