Nieuws
Nog tot 8 juni activiteiten aanmelden voor Buitenspeeldag ALMERE - De Buitenspeeldag is dit jaar op woensdag 8 juni. De initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon hebben... Nieuw convenant voor brede school Stedenwijk STEDENWIJK – Zes (maatschappelijke) organisaties hebben maandag 23 mei een nieuw convenant getekend voor een samenwerking in brede... Vragen stellen aan de politie BUITEN CENTRUM – Het Mobiel Media LAB staat op zaterdag 28 mei weer op het Globeplein in het... Samen haken op Granny Square Day STAD CENTRUM – Op het terras van Le Baron op de Grote Markt wordt zondag 5 juni gezamenlijk... Plan voor nationaal Digital Art Museum in Almere STAD CENTRUM – Nergens in Nederland is nog een museum voor digitale kunst te vinden. Als het aan... 'Grond Pigmenthof is gevaarlijk aan het verzakken' REGENBOOGBUURT – De gemeentegrond rondom 80 woningen aan het Pigmenthof is ernstig verzakt. “De gemeentegrond ligt zo’n 25... Miniconferentie Het Nieuwe Samenwerken STAD CENTRUM - In het WTC is er vrijdag 17 juni vanaf 15.00 uur een miniconferentie over Het... Stadscentrum vier dagen lang in Italiaanse sferen STAD CENTRUM – Het Forum in het centrum van Almere is vier dagen lang in Italiaanse sferen. Tijdens... Smakelijk voorproefje op nieuw theaterseizoen STAD CENTRUM – Bezoekers kregen een prachtig voorproefje van het nieuwe theaterseizoen tijdens de Preview Night, maandagavond 23... Aanstaande vrijdag nieuwe De Tafel op 2 STAD CENTRUM – In het World Trade Center aan de P.J. Oudweg 4 wordt vrijdag 27 mei weer...

Cursus over ‘new town’ Almere

STAD CENTRUM – In het kader van de architectuurmanifestatie ‘Making Almere’ organiseert Plusbibliotheek Flevoland in samenwerking met het International New Town Institute (INTI), vanaf maandag 14 mei een herhaling van de zesdelige cursus ‘Leren van Almere’.
Deze cursus biedt de bewoners van de stad, maar ook andere geïnteresseerden, de gelegenheid Almere en alle ontwikkelingen er omheen beter te leren kennen en te begrijpen. Aan de hand van een aantal belangrijke thema’s wordt Almere daartoe op een overzichtelijke wijze ontleed en gepresenteerd.
Thema’s

Elke cursusavond presenteert een deskundige die nauw betrokken is (geweest) bij de ontwikkeling van Almere een thema.
1.   Almere in perspectief: over de ontstaansgeschiedenis van Almere
2.   Sleutelen aan een nieuwe stad: over nieuwe ideeën en inzichten én burgerinitiatieven in een nieuwe stad
3.   Mensen maken de stad: over de betrokkenheid van zowel burgers als overheid bij de verdere ontwikkeling van de stad.
4.   Economische perspectieven: over de economische kwaliteiten en ontwikkelingen in Almere en de omgeving
5.   De vormgeving van Almere: over de bijzondere en opmerkelijke uiterlijke kwaliteit van Almere
6.   Landschapstad: over de transformatie van groene stad naar duurzame stad.
Waar en wanneer

De cursusdata zijn maandagavond 14 en 21 mei, dinsdagavond 29 mei en maandagavond 4, 11, en 18 juni. De locatie is het winkelpand van City Mall Almere, Belfort 13 in Almere Stad. Aanvang 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.45 uur. Elke cursusavond duurt circa 1,5 uur.
Aanmelden kan via info@plusbibliotheekflevoland.nl. Meer informatie: www.plusbibliotheekflevoland.nl/lerenvanalmere.
Artikel geplaatst op: 09 mei 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: