Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

De Zevensprong wint internationale prijs

DANSWIJK – Basisschool De Zevensprong heeft een internationale prijs gewonnen met het project 'Be Smart With Your Phone'. In plaats van de mobiele telefoons van de leerlingen af te pakken, worden deze gebruikt om Poolse leerlingen beter te leren kennen en de Engelse taal te oefenen.
Via een QR-code stellen de leerlingen zich aan elkaar voor. (Foto: aangeleverd)

Het project is daarom door het Europees Platform daarom uitgeroepen tot ‘eTwinning Project van de maand mei’. eTwinning is en project dat de Europese samenwerking tussen tussen scholen moet stimuleren.
Eric Redegeld, ICT-leerkracht, werkt samen met Bronisława Niespor, een Poolse collega van de Publiczna Szkoła Podstawowa nummer 8. “Bijna alle leerlingen in groep 7 hebben een mobiele telefoon. Normaal leveren ze die aan het begin van de schooldag in. Het leek mij een goed idee ze de telefoons op een verantwoorde manier te laten gebruiken. In overleg met de groepsleerkracht leren de leerlingen nu Engels door samen te werken met Poolse leeftijdsgenoten.”
Het project begon met een voorstel sessie van QR-codes: het bekende visuele mozaïekje dat via de smartphone informatie geeft. De Polen maakten een QR-code waar de naam van de kinderen met een website zichtbaar kwam, de Almeerders maakten QR-codes waarmee de leerlingen zichzelf voorstelden via een geluidsfragment.
Daarna werd een Skype-sessie gehouden tussen de leerlingen, waarbij ze elkaar via de webcam konden zien en zich aan elkaar voorstelden. Zo kwamen er meteen verschillen aan de orde, bijvoorbeeld de uniformen van de Poolse leerlingen en de hoeveelheid ICT-middelen die de school tot zijn beschikking heeft.
De leerlingen maken verschillende opdrachten waar ze de smartphone voor nodig hebben. Ze brengen hun dagelijks leven in kaart en spreken Engelse zinnen in.
Redegeld: “eTwinning zorgt ervoor dat je met weinig middelen veel resultaat kan bereiken binnen een veilige online omgeving. De leerlingen passen ICT-, taal- en sociale vaardigheden tegelijkertijd toe. Bovendien worden ze mediawijs en leren ze hoe zich moeten gedragen op internet. Allemaal essentieel in deze tijd.”
Artikel geplaatst op: 16 mei 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: