Nieuws
School De Olivijn ontruimd na brand SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Vrijdagochtend rond tien uur is er brand uitgebroken op de bovenverdieping van school De... Vaar mee over de Blauwe As tijdens Kijkdagen ALMERE – Vrijdag 13 en zaterdag 14 mei worden de ‘Europa om de Hoek Kijkdagen’ in Flevoland gehouden.... Almeerse tandarts heeft bar als wachtkamer ALMERE – Wie een afspraak heeft bij de de Almeerse tandarts Wouter Vriesman kan - voor of na... Kindervakantieland zoekt vrijwilligers HOUT - Stichting Kindervakantieland is op zoek naar vrijwilligers voor de zomervakantieweken. De weken vinden dit jaar plaats... COC Flevoland neemt tijd voor ‘eerste fase’ van heroprichting ALMERE – Halverwege april heeft een bespreking plaatsgevonden voor de heroprichting van COC Flevoland. Een belangenvereniging voor homoseksuelen,... Bevrijdingsfestival Flevoland: vier de vrijheid in hartje Almere STAD CENTRUM – Op meerdere plekken in het centrum van Almere Stad vindt donderdag 5 mei het Bevrijdingsfestival... Zakelijk scoren met Floriade en 2022 Vrienden Hoe kunnen ondernemers optimaal profijt hebben van de Floriade Almere, hun eigen onderneming duurzaam laten renderen en actief... Lentekostuum HAVEN – Almeerder Robert Vogels levert de redactie regelmatig fraaie foto’s aan. Ondanks het regenachtige weer van de... Geïnspireerde ROC TOP-stagiair start eigen bedrijf STAATSLIEDENBUURT - Zo nu en dan wordt de indruk gewekt dat een deel van de jongeren in ons... Lintjesregen daalt neer op tien Almeerders STAD CENTRUM – Burgemeester Franc Weerwind heeft dinsdagmorgen 26 april acht Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan Almeerders in de...

Een andere boodschap over ontwikkelingssamenwerking

HAVEN – Bij AlmereBreedTV aan de Kerkgracht 41-51 is vrijdag 25 mei van 14.00 tot 16.00 uur een bijeenkomst van Mens en Mangroven. Er worden twee films vertoond over de relatie tussen mens en milieu in het mangrovengebied van Orissa, in India.
Het gaat niet om helpen maar om gelijkwaardige samenwerking en van elkaar leren. Er is een film van 35 minuten over Indiase vrijwilligers op het platteland, gemaakt door Sibel Bilgin (Parallel Film) te Amsterdam, met als titel ‘Living in Between’.
En er is een film van 20 minuten over Mens en Mangroven, gemaakt door Marijn Poels in opdracht van COS en Omroep Flevoland. Tussen de twee films is er een korte pauze.
Carel zal hierbij het verhaal vertellen van hoe mensen in een veranderende wereld een weg hebben gezocht voor hun idealen. Hij gaat in op het project en een andere visie op ontwikkelingssamenwerking er is tijd voor vragen en discussie.
Toegang is gratis. Meer info: www.mens-en-mangroven.nl of bel Carel, 06-18207714.
Artikel geplaatst op: 23 mei 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: