Nieuws
Nog tot 8 juni activiteiten aanmelden voor Buitenspeeldag ALMERE - De Buitenspeeldag is dit jaar op woensdag 8 juni. De initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon hebben... Nieuw convenant voor brede school Stedenwijk STEDENWIJK – Zes (maatschappelijke) organisaties hebben maandag 23 mei een nieuw convenant getekend voor een samenwerking in brede... Vragen stellen aan de politie BUITEN CENTRUM – Het Mobiel Media LAB staat op zaterdag 28 mei weer op het Globeplein in het... Samen haken op Granny Square Day STAD CENTRUM – Op het terras van Le Baron op de Grote Markt wordt zondag 5 juni gezamenlijk... Plan voor nationaal Digital Art Museum in Almere STAD CENTRUM – Nergens in Nederland is nog een museum voor digitale kunst te vinden. Als het aan... 'Grond Pigmenthof is gevaarlijk aan het verzakken' REGENBOOGBUURT – De gemeentegrond rondom 80 woningen aan het Pigmenthof is ernstig verzakt. “De gemeentegrond ligt zo’n 25... Miniconferentie Het Nieuwe Samenwerken STAD CENTRUM - In het WTC is er vrijdag 17 juni vanaf 15.00 uur een miniconferentie over Het... Stadscentrum vier dagen lang in Italiaanse sferen STAD CENTRUM – Het Forum in het centrum van Almere is vier dagen lang in Italiaanse sferen. Tijdens... Smakelijk voorproefje op nieuw theaterseizoen STAD CENTRUM – Bezoekers kregen een prachtig voorproefje van het nieuwe theaterseizoen tijdens de Preview Night, maandagavond 23... Aanstaande vrijdag nieuwe De Tafel op 2 STAD CENTRUM – In het World Trade Center aan de P.J. Oudweg 4 wordt vrijdag 27 mei weer...

Duwtje in de rug voor deelnemers Alpe d’HuZes

ALMERE – DJ Robin Clement van de Almeerse zender Splash FM is deze week in Frankrijk actief tijdens het jaarlijkse Alpe d’HuZes-evenement. Bij deze actie beklimmen veel mensen, waaronder zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten, 6 en 7 juni de bekende alpenreus uit de Tour de France ten bate van KWF Kankerbestrijding.

Onder het motto 'Opgeven is geen optie' wordt op één dag de legendarische Alpe d'Huez tot zes keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het al heel veel deelnemers vanaf de eerste keer van de actie in 2006. Robin Clement gaat om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. “Ik ben al vaker wezen kijken”, zegt Clement. “En vorig jaar ben ik er ook een keer tegenop gefietst. Dit jaar ga ik dat weer proberen. Het is voor een goed doel.”
Dat sommige deelnemers de berg meerdere keren beklimmen is niet voor Clement weggelegd. “Ik ben geen supersporter. Maar ik kan wel een bijdrage leveren als DJ. Vorig jaar draaide ik plaatjes voor de speciale Alpe d’HuZes-zender die gebruikt wordt als de uitzendingen van Bert Kranenbarg van Radio 2 niet online is. De zender is in de hele regio daar te ontvangen. Op de slotavond draaide ik ook plaatjes voor jongeren. Dat leverde spontaan ook nog eens 1.250 euro op.”
Almeerders mogen deelnemers via Robin een digitaal ‘duwtje in de rug’ geven. “Almeerders die iemand kennen die deze week meedoet aan de Alpe d’HuZes kunnen hun deelnemer een duwtje in de rug geven. Ik nodig ik ze uit om mij te mailen via robin@splashfm.nl. Ik zorg er dan voor dat dit duwtje in de rug in Frankrijk wordt uitgezonden.”
Kijk voor meer informatie op www.opgevenisgeenoptie.nl.
Artikel geplaatst op: 04 juni 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: