Nieuws
Restaurant voor een dag én voor een goed doel STAD CENTRUM – Leden van de Lions Club Almere Veritas draaien samen met afstudeerleerlingen van het Arte college... Politie zoekt getuigen van mishandeling buschauffeur PARKWIJK – De politie zoekt vier getuigen van de mishandeling van een buschauffeur door een passagier, zaterdag 22... Ex-wethouder Smeeman stapt op bij Media036 ALMERE – De adviseurs van de lokale omroep Media036 voelen zich gepasseerd. Oud-wethouder Henk Smeeman heeft inmiddels zijn... Chipactie voor huisdieren MUZIEKWIJK – Stichting Zwerfkat Almere houdt zondag 30 oktober van 13.00 tot 16.00 uur een chipactie. Deze Almeerse... Veertigers laten zich horenAlmere-gevoel bestaat wel degelijk HAVEN – Of dé Almeerder bestaat, dat werd niet duidelijk. Maar dat er wel degelijk een Almere-gevoel bestaat... Rommelmarkt in buurtcentrum De Bazuin MUZIEKWIJK – Zaterdag 5 november is er van 11.00 tot 15.00 uur een rommelmarkt in buurtcentrum De Bazuin... Kleding ruilen voor noppes HAVEN CENTRUM – Ook dit jaar is er een kledingruilbeurs in Almere Haven in kerkgebouw Goede Rede aan... Almeerders winnen samen 310.000 euro met Postcode Loterij Bingo ALMERE – De Almeerse Jhon heeft 155.000 euro gewonnen met Postcode Loterij Bingo, het spel van de Postcode... EK Long Distance 2017 in Almere ALMERE – De Long Distance Triathlon European Championship, het EK, vindt volgend jaar op 9 september plaats in... Tulpenbollen voor Almere op Wereld Polio Dag STAD CENTRUM – Wethouder Frits Huis heeft maandag 24 oktober namens de gemeente Almere van Rotary ‘End Polio...

Duwtje in de rug voor deelnemers Alpe d’HuZes

ALMERE – DJ Robin Clement van de Almeerse zender Splash FM is deze week in Frankrijk actief tijdens het jaarlijkse Alpe d’HuZes-evenement. Bij deze actie beklimmen veel mensen, waaronder zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten, 6 en 7 juni de bekende alpenreus uit de Tour de France ten bate van KWF Kankerbestrijding.

Onder het motto 'Opgeven is geen optie' wordt op één dag de legendarische Alpe d'Huez tot zes keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het al heel veel deelnemers vanaf de eerste keer van de actie in 2006. Robin Clement gaat om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. “Ik ben al vaker wezen kijken”, zegt Clement. “En vorig jaar ben ik er ook een keer tegenop gefietst. Dit jaar ga ik dat weer proberen. Het is voor een goed doel.”
Dat sommige deelnemers de berg meerdere keren beklimmen is niet voor Clement weggelegd. “Ik ben geen supersporter. Maar ik kan wel een bijdrage leveren als DJ. Vorig jaar draaide ik plaatjes voor de speciale Alpe d’HuZes-zender die gebruikt wordt als de uitzendingen van Bert Kranenbarg van Radio 2 niet online is. De zender is in de hele regio daar te ontvangen. Op de slotavond draaide ik ook plaatjes voor jongeren. Dat leverde spontaan ook nog eens 1.250 euro op.”
Almeerders mogen deelnemers via Robin een digitaal ‘duwtje in de rug’ geven. “Almeerders die iemand kennen die deze week meedoet aan de Alpe d’HuZes kunnen hun deelnemer een duwtje in de rug geven. Ik nodig ik ze uit om mij te mailen via robin@splashfm.nl. Ik zorg er dan voor dat dit duwtje in de rug in Frankrijk wordt uitgezonden.”
Kijk voor meer informatie op www.opgevenisgeenoptie.nl.
Artikel geplaatst op: 04 juni 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: