Nieuws
Meer bomen op het Floriadeterrein dan ooit Door Robert Mienstra Stedenbouwkundige brengt Floriade tot leven ALMERE – “Bij het ontwerpen van de Floriade en de... Van der Steur start Informatie college Door Robert Mienstra ALMERE - Informateur Ard van der Steur is vandaag begonnen met de verkenningen voor een... Almeerders willen portret koning terug in raadszaal ALMERE – In de verbouwde raadszaal van het stadhuis is momenteel geen portret van koning te zien. Het... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Gemeente mag terrein Haddock niet ontruimen ALMERE - De gemeente mag het parkeer- en botenopslagterrein van Haddock niet ontruimen tijdens een gerechtelijke procedure die... Ard van der Steur informateur nieuwe coalitie ALMERE – Ard van der Steur wordt de informateur voor een nieuwe coalitie in Almere. “We hebben als... VVD grootste. Anti-Floriade partijen verliezen   Door Robert Mienstra en Marcel Beijer ALMERE – De VVD is de grootste partij geworden in Almere met... Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog STAD CENTRUM – Vanaf zaterdag 14 april is de tentoonstelling ‘Zwart Wit Grijs: de Nederlandse politie in de... Kom in de kas zaterdag 7 april BUITENVAART - Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april kunnen Almeerders kennismaken met de verrassende wereld... Met je kop op een lantaarnpaal ALMERE – Nu er in Almere geen aanplakborden meer zijn waar politieke partijen hun affiches op mogen plakken,...

Ouderen Buitenhaeghe maken rondvaart in Amsterdam

BUITEN CENTRUM – Met de 4.500 euro die de dames van tennisvereniging ATC Buiten op 5 juni hebben opgehaald met de Ladies Day, zijn de ouderen van zorgcentrum Buitenhaeghe vorige week op stap gegaan. Woensdag werden de bewoners die nog goed ter been zijn én oorspronkelijk uit Amsterdam komen, opgehaald met een limousine. Voor een dagje Amsterdam.
De bewoners werden met een limousine opgehaald. (Foto: Fred Rotgans)

Vroeg in de ochtend stond er een grote limousine van Elite Executive voor de deur van het zorgcentrum die de ouderen naar Amsterdam bracht. Daar maakten ze een rondrit door Amsterdam om vervolgens een rondvaart te maken door de grachten van hun voormalige woonplaats.
De meeste ouderen komen uit de Jordaan en zijn er al jaren niet meer geweest. Een bewoonster: “Ik ben al twintig jaar niet weggeweest, natuurlijk vind ik het leuk om nu op stap te gaan.” De limousine naar Amsterdam was nog even wennen: “Dat is voor filmsterren.” De ouderen hadden de dag van hun leven.
Poppen aankleden

Margriet Onrust van ATC Buiten: “Van het geld van de Ladies Day heb ik naast dit dagje weg ook vijf reborn-poppen gekocht. Het is heel ontroerend om te zien hoe ze daarmee omgaan want in plaats van de hele dag slapen en niets doen, zijn ze nu constant met die babypoppen bezig. Aankleden, haartjes borstelen, ze vinden het prachtig. Ook hebben ze een nieuwe muziekkamer gekregen en hebben we van het opgehaalde geld een mooi kunstbloemstuk, een ouderwetse klok, nieuw servies, een frituurpan en een warmhoud-rechaud gekocht. Dit zijn allemaal nuttige spullen. In september gaan we nog een leuke dag organiseren in Buitenhaeghe met optredens van artiesten en de ouderen verwend worden.”
Artikel geplaatst op: 18 juli 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: