Nieuws
Hangjongeren zorgen voor steeds meer overlast ‘Niemand durft er meer iets van te zeggen’ TUSSEN DE VAARTEN – Hangjongeren zorgen de in de wijk... Ernstige verborgen criminaliteit in Almere ALMERE – “De stad wordt misbruikt door criminele activiteiten.” Dit stelde Ulysse Ellian van de VVD tijdens het... Eerste energiebox uitgereikt in Filmwijk FILMWIJK – Nadat in september de eerste energieboxen zijn uitgedeeld aan bewoners van De Wierden, zijn nu bewoners... Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een...

Ouderen Buitenhaeghe maken rondvaart in Amsterdam

BUITEN CENTRUM – Met de 4.500 euro die de dames van tennisvereniging ATC Buiten op 5 juni hebben opgehaald met de Ladies Day, zijn de ouderen van zorgcentrum Buitenhaeghe vorige week op stap gegaan. Woensdag werden de bewoners die nog goed ter been zijn én oorspronkelijk uit Amsterdam komen, opgehaald met een limousine. Voor een dagje Amsterdam.
De bewoners werden met een limousine opgehaald. (Foto: Fred Rotgans)

Vroeg in de ochtend stond er een grote limousine van Elite Executive voor de deur van het zorgcentrum die de ouderen naar Amsterdam bracht. Daar maakten ze een rondrit door Amsterdam om vervolgens een rondvaart te maken door de grachten van hun voormalige woonplaats.
De meeste ouderen komen uit de Jordaan en zijn er al jaren niet meer geweest. Een bewoonster: “Ik ben al twintig jaar niet weggeweest, natuurlijk vind ik het leuk om nu op stap te gaan.” De limousine naar Amsterdam was nog even wennen: “Dat is voor filmsterren.” De ouderen hadden de dag van hun leven.
Poppen aankleden

Margriet Onrust van ATC Buiten: “Van het geld van de Ladies Day heb ik naast dit dagje weg ook vijf reborn-poppen gekocht. Het is heel ontroerend om te zien hoe ze daarmee omgaan want in plaats van de hele dag slapen en niets doen, zijn ze nu constant met die babypoppen bezig. Aankleden, haartjes borstelen, ze vinden het prachtig. Ook hebben ze een nieuwe muziekkamer gekregen en hebben we van het opgehaalde geld een mooi kunstbloemstuk, een ouderwetse klok, nieuw servies, een frituurpan en een warmhoud-rechaud gekocht. Dit zijn allemaal nuttige spullen. In september gaan we nog een leuke dag organiseren in Buitenhaeghe met optredens van artiesten en de ouderen verwend worden.”
Artikel geplaatst op: 18 juli 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: