Gedeputeerde Staten doet oproep aan minister
Handtekeningen voor behoud intercitystop NS-station Buiten

BUITEN – Gedeputeerde Staten gaat op verzoek van de Flevolandse fracties van PvdA en GroenLinks een brandbrief sturen aan de minister van Verkeer over het schrappen van de Intercitystatus van Almere Buiten. Ook hebben donderdag 12 juli OV-reizigersvereniging Rover en GroenLinks handtekeningen ingezameld op NS-station Almere Buiten tegen het verdwijnen van de intercitystop op dat station.
Op het NS-station Almere Buiten stonden vorige week donderdag actievoerders van Rover en GroenLinks om handtekeningen te verzamelen tegen de verdwijning van de intercitystop. (Foto: Fred Rotgans)

Op de Statendag van woensdag 11 juli is een motie van PvdA en GroenLinks unaniem aangenomen en ook onderschreven door gedeputeerde Lodders. Met deze brief volgen de Staten de gemeenteraad van Almere dat al eerder besloot een brief aan de minister te versturen.
Onlangs heeft NS laten weten dat het intercitystation Almere Buiten wordt omgetoverd tot een normaal station. Dat betekent dat de intercity niet meer in een stadsdeel met zestigduizend inwoners stopt. Dat idee lijkt niet te passen in de afspraken van Almere met de rijksoverheid. De PvdA en GroenLinks vinden deze verslechtering van de bereikbaarheid voor zoveel Flevolanders onacceptabel.
Donderdag 12 juli waren OV-reizigersvereniging Rover en GroenLinks Almere in de ochtend- en avondspits op station Almere Buiten om handtekeningen in te zamelen tegen het verdwijnen van de intercitystop op dat station. Rover en GroenLinks vinden de halvering van het treinaanbod, wat het gevolg is van deze maatregel, onacceptabel. De partijen vrezen dat het reizen per trein veel onaantrekkelijker wordt.
Vier treinen per uur

Vanaf 2013 stopt er geen intercity meer op NS-station Almere Buiten. Almere Buiten, een gebied met zestigduizend inwoners en vaak volle treinen, is richting Amsterdam dan aangewezen op vier treinen per uur in plaats van acht. Richting Lelystad wordt het station nog door twee treinen per uur aangedaan in plaats van vier.
Op www.reizigersprotest.nl/almerebuiten kunnen reizigers een digitale petitie ondertekenen.
Artikel geplaatst op: 18 juli 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen