Nieuws
Koude Koningsdag toch ook warm ALMERE – Het was vooral koud tijdens Koningsdag, maar tegelijkertijd ook heel warm. In alle stadsdelen trotseerden Almeerders... Almere neemt afscheid van sporthal Haven HAVEN – Op het moment dat Zwarte Johnny ‘New York, New York’ van Frank Sinatra begint te zingen,... Inventaris La Place Almere te koop ALMERE – Wegens sluiting van La Place Almere gaat de inventaris van het filiaal van 5 tot en... Rappers van Broederliefde in Media Markt STAD CENTRUM – De EP ‘Hard Work Pays Off’ van de Rotterdamse rapformatie Broederliefde is zaterdag 7 mei... Vos in de achtertuin VERZETSWIJK – Het gebeurt niet elke dag dat je een vos in je achtertuin hebt. Joop Meijer uit... Spoorbrug Muiderberg wordt dit weekend naar plek gereden ALMERE – Komend weekend wordt de nieuwe spoorbrug over de A1 bij Muiderberg op zijn definitieve plek gezet.... Terrasseizoen van start met stralend weer STAD CENTRUM – Restaurants in het centrum van Almere hebben het terrasseizoen geopend met een festival. Afgelopen weekend... Veel te doen in meivakantie bij Stad & Natuur HOUT - Bij Stad & Natuur kunnen kinderen nog van alles beleven in de resterende dagen van de... 20e SOGA-Drempel voor Buitencentrum Almeerderhout HOUT – In Buitencentrum Almeerderhout aan de Kemphaanlaan 4 heeft André Wiersma, teamleider Staatsbosbeheer Flevoland en boswachter afgelopen... Biggetjes, gefiguurzaagde boerderijdieren en een ritje op een pony MOLENBUURT – Kinderboerderij De Beestenbende aan de M.J. Granpré Molièrestraat 1 vierde zondag dat het weer lente is....

‘Almere bolwerk van vrijmetselaars’

ALMERE – Pim van Kesteren weet het zeker: Almere is een bolwerk van Vrijmetselaars. De Almeerder, voorheen actief voor de zeer rechtse partij NCD (Nederlandse Christen Democraten) ziet daarvoor aanwijzingen in het stratenplan van de stad.
Het stationsplein met de kromme straatjes zou de gehoornde God van de vrijmetselaars symboliseren. (Foto: Google Earth)

De vrijmetselarij is wereldwijde broederschap. Bijeenkomsten zijn besloten, leden worden ingewijd. “Vrijmetselaars helpen elkaar in stilte naar de top in het openbaar bestuur en de bouwwereld”, aldus de achterdochtige Almeerder. “Leden hebben belang bij bouwprojecten van de overheid die steeds maar weer doorgaan, tegen de wens van de bevolking in.”
Volgens Van Kesteren werken de vrijmetselaars met occulte symbolen die overal in de wereld opduiken, en dus ook in het straatbeeld van Almere. “Het Stationsplein vormt het gezicht van de gehoornde God van de vrijmetselaars. De kleine zijstraatjes vanaf het plein zijn de hoorns. Het gezicht kijkt door de Stationsstraat en over het Weerwater heen naar de Utopiatoren. Utopia staat voor de ideale samenleving die de vrijmetselaars voorstaan.”
Zelfs met de bouw van het nieuwe stadscentrum hebben de vrijmetselaars de zichtlijn naar de Utopiatoren gehandhaafd, zo stelt de Almeerder. “Maar ook hun liefde voor geometrische figuren komt in het nieuwe stratenplan naar voren. De Schutterstraat en De Diagonaal vormen de benen van een passer. Het Stadhuisplein is de punt van de passer en voorzien van twee enorme cirkels in de bestrating. Een grote, kale, stenen vlakte met alleen twee cirkels...”
Van Kesteren ziet ook het rechthoekige terrein van de toekomstige Floriade als een geometrische vingerwijzing van de vrijmetselaars, zeker omdat het ook het eiland Utopia omvat. De zeer rechtse Van Kesteren vermoedt dat de vrijmetselaars samenwerken met socialisten om zo de Nederlandse identiteit uit te wissen en stappen te zetten naar een nieuwe wereldorde. “Ik meldt dit met het gevaar voor gek versleten te worden. Als mensen een beetje hierover gaan nadenken, ben ik al tevreden.”
Artikel geplaatst op: 24 oktober 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: