Nieuws
De Kringloper Almere krijgt boom in Vredeswoud KRUIDENWIJK - Met een eigen boom in het Vredeswoud aan de rand van Jeruzalem in Israël, is het... Manke vos springt in het water OOSTVAARDERSBUURT – Dat een vos in paniek rare sprongen kan maken bleek donderdag in Oostvaardersbuurt. Een manke vos... Gestolen bromfiets terecht dankzij aandacht op Facebook HAVEN – Een gestolen bromfiets is weer terecht dankzij een bericht hierover op de facebookpagina van de politie.... VMCA start cursus Time management voor mantelzorgers ALMERE – De Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) start woensdag 24 februari met een nieuwe gratis cursusreeks... Flevolandse kunstenaars gezocht ALMERE - De inschrijving voor de Tour of Art Flevoland 2016, voorheen Atelierroute Lelystad, is gestart. Veel Flevolandse... Whatsapp-groepen van toegevoegde waarde bij oppakken inbrekersHeterdaad-acties politie vergoten pakkans ALMERE – De Almeerse politie houdt dit jaar voor het eerst tijdens het Donkere Dagen Offensief, een periode... Portiers en horecaondernemers ontvangen certificaat ‘Eerste hulp bij drank- en drugsincidenten’ STAD CENTRUM – Twintig portiers en zestien Almeerse horecaondernemers hebben het certificaat ‘Eerste hulp bij drank- en drugsincidenten’... Peuter zit met hoofd vast in potje BUITEN – Een 2-jarige peuter zat vandaag met zijn hoofd vast in een potje. Zijn bezorgde moeder kreeg... Carmen (5) in etalages Hema ALMERE – De foto van Carmen is te zien in etalages van Hema vestigingen door heel Nederland. De... For Blood And Vengeance speelt dak van De Meester STAD CENTRUM – Punk en hardcore, het is van alle tijden. For Blood And Vengeance liet daar afgelopen...
Lezersactie

‘Almere bolwerk van vrijmetselaars’

ALMERE – Pim van Kesteren weet het zeker: Almere is een bolwerk van Vrijmetselaars. De Almeerder, voorheen actief voor de zeer rechtse partij NCD (Nederlandse Christen Democraten) ziet daarvoor aanwijzingen in het stratenplan van de stad.
Het stationsplein met de kromme straatjes zou de gehoornde God van de vrijmetselaars symboliseren. (Foto: Google Earth)

De vrijmetselarij is wereldwijde broederschap. Bijeenkomsten zijn besloten, leden worden ingewijd. “Vrijmetselaars helpen elkaar in stilte naar de top in het openbaar bestuur en de bouwwereld”, aldus de achterdochtige Almeerder. “Leden hebben belang bij bouwprojecten van de overheid die steeds maar weer doorgaan, tegen de wens van de bevolking in.”
Volgens Van Kesteren werken de vrijmetselaars met occulte symbolen die overal in de wereld opduiken, en dus ook in het straatbeeld van Almere. “Het Stationsplein vormt het gezicht van de gehoornde God van de vrijmetselaars. De kleine zijstraatjes vanaf het plein zijn de hoorns. Het gezicht kijkt door de Stationsstraat en over het Weerwater heen naar de Utopiatoren. Utopia staat voor de ideale samenleving die de vrijmetselaars voorstaan.”
Zelfs met de bouw van het nieuwe stadscentrum hebben de vrijmetselaars de zichtlijn naar de Utopiatoren gehandhaafd, zo stelt de Almeerder. “Maar ook hun liefde voor geometrische figuren komt in het nieuwe stratenplan naar voren. De Schutterstraat en De Diagonaal vormen de benen van een passer. Het Stadhuisplein is de punt van de passer en voorzien van twee enorme cirkels in de bestrating. Een grote, kale, stenen vlakte met alleen twee cirkels...”
Van Kesteren ziet ook het rechthoekige terrein van de toekomstige Floriade als een geometrische vingerwijzing van de vrijmetselaars, zeker omdat het ook het eiland Utopia omvat. De zeer rechtse Van Kesteren vermoedt dat de vrijmetselaars samenwerken met socialisten om zo de Nederlandse identiteit uit te wissen en stappen te zetten naar een nieuwe wereldorde. “Ik meldt dit met het gevaar voor gek versleten te worden. Als mensen een beetje hierover gaan nadenken, ben ik al tevreden.”
Artikel geplaatst op: 24 oktober 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: