Nieuws
Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles...

4000 leerkrachten naar Esplanade op OnderwijsdagAlmere

STAD CENTRUM - In en rondom het stadshart vindt vrijdag 4 oktober de Onderwijsdag Almere plaats. Er worden op deze dag vierduizend leraren in het stadscentrum verwacht. Op de Esplanade staan twee paviljoens. In één is gedurende de hele dag een onderwijsmarkt en in de ander een Meet&Greet waar leraren elkaar kunnen ontmoeten. Het thema van de onderwijsdag is ‘Onderwijs in beweging’.
Michiel Gerritsen en Trees Berkouwer: “4000 leraren, 200 workshops en 100 standhouders op onderwijsdag Almere. (Foto: Fred Rotgans)

“De onderwijsmarkt is nog niet alles”, vertelt Michiel Gerritsen, voorzitter van de Stichting dag van de leraar. “Er worden maar liefst tweehonderd workshops gegeven waarop de leraren zich kunnen bijscholen en elkaar inspireren. De dag is voor alle leraren in Almere en omstreken dan ook een studiedag.”
Vier oktober is ook dé gelegenheid om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs. “Bevlogen collega’s en gastsprekers zijn aanwezig om de leraren te informeren, te motiveren en te inspireren”, zegt Michiel Gerritsen. “De workshops en lezingen vinden onder meer plaats in de Kunstlinie/Schouwburg, scholengemeenschap Echnaton, Utopolis en de Nieuwe Bibliotheek. De eerste ronde workshops start om 9.00 uur.”
Het aanbod is groot en zeer divers: leren in de 21e eeuw doe je niet zomaar, Playing for Success, ouderbetrokkenheid in een digitale omgeving, kunst is dichterbij dan je denkt, De schoolleider als piloot, Kleutersprongen en Teach like a champion zijn enkele van de honderden presentaties. Ook het Jeugdsportfonds zal deze dag nadrukkelijk aanwezig zijn.
De onderwijsmarkt is een beurs voor en door onderwijsprofessionals. Meer dan honderd standhouders presenteren nieuwe ontwikkelingen, diensten en producten. Vanaf 9.00 uur is de markt geopend in het paviljoen op het plein voor de schouwburg”, legt Michiel Gerritsen uit, “het is een geweldige happening voor alle leraren. Zij kunnen via de site www.onderwijsdagalmere.nl op de activiteiten intekenen."
Artikel geplaatst op: 01 januari 0001 - 00:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: