Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Prinses Máxima opent het KlokHUIS

POORT – In het Cascadepark in Almere Poort heeft Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woensdag 8 juni Het KlokHUIS op feestelijke wijze geopend. ‘Het KlokHUIS’ is het resultaat van een door het gelijknamige NTR-programma georganiseerde ontwerpwedstrijd voor kinderen.
Prinses Máxima opende woensdag Het KlokHUIS. Ze had veel interesse in de vele snufjes van het door kinderen ontworpen huis, zoals het kijken naar de sterren vanuit het bad, de keuken als een slakkenhuis en de leuke glijbaan naar buiten. Links van Máxima Bart Meijer, presentator van tv-programma ‘Het Klokhuis’. (Foto: Fred Rotgans)

Het Klokhuis startte in 2009 ‘Het Klokhuis bouwt het KlokHUIS’. Een crossmediaal project waarmee Het Klokhuis kinderen wilde betrekken bij de bouw van een echt huis. Aan de hand van de vijf thema’s slapen, koken en eten, spelen en niksen, wassen en plassen en de buitenkant, konden zij hun wildste ideeën inzenden. Uit de meer dan duizend inzendingen zijn vijf winnende ontwerpen gekozen door een professionele jury onder leiding van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol. Architect Jord den Hollander heeft deze beste ontwerpen samengevoegd tot het ontwerp voor ‘Het KlokHUIS’: een opvallende roze taart op palen. Naast een slaapkamer onder een vissenvijver, een keuken in de vorm van een slakkenhuis en een glijbaan als uitgang, hebben de zes jonge ontwerpers van het Klokhuis, Niels, Thijs, Naomi, Zita, Anouk en Nick, ook nagedacht over energie- en waterverbruik. Het badwater van het sterrenhemelbad wordt bijvoorbeeld gebruikt om het toilet door te spoelen. Daarnaast maakt het huis gebruik van zon- en windenergie.
KindercASLa

Het gebouw is geadopteerd door architectuurcentrum cASLa, centrum voor Architectuur, Stedenbouw en Landschap van Almere. Het is het eerste architectuurcentrum in Nederland alleen voor kinderen met een speels programma over bouwen, wonen en gezond leven. Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn welkom vanuit de scholen en ook individuele bezoekers kunnen er terecht.
KindercASLA organiseert zaterdag 9 juli van 10.00 tot 16.00 uur een open dag aan het Dettifosspad 7. Hier worden sponsors geworven en krijgen bezoekers een voorproefje van alle leuke dingen die rondom KindercASLa gaan gebeuren. Meer info: www.kindercasla.nl.
Artikel geplaatst op: 15 juni 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: