De boom is geveld (Foto: aangeleverd)
De boom is geveld (Foto: aangeleverd)

Bomen Middachtenlaan te snel gekapt

Algemeen

LANDGOEDERENBUURT - De gemeente Almere heeft maandag Lindenbomen in de Landgoederenbuurt eerder laten kappen dan was afgesproken. Daardoor zijn de bewoners niet tijdig geïnformeerd. De bewoners zijn ontstemd over de actie.

Door Marcel Beijer

Mevrouw Van Schoot zag maandag tot haar ontzetting dat een mooie volwassen lindeboom op de hoek van de Middachtenlaan en de Groevenbeekstraat werd omgezaagd. “Ik heb hiervan geen enkel bericht gekregen. De boom was opeens weg.” Ook verderop in de straat werd een boom geveld. “We zijn erg verdrietig over het verlies van de mooie bomen en de aangebrachte schade aan het milieu”, zegt Van Schoot die vreest dat ook de andere bomen in de straat eraan moeten geloven. ”De Middachtenlaan is erg mooi en ‘s zomers koel dankzij de hoge lindes.”

Misverstand

Volgens een woordvoerder van de gemeente berust de kap van de lindenbomen op een misverstand. “Qua planning is hier helaas iets misgegaan in de communicatie tussen ons en de aannemer. Deze bomen stonden op de planning voor eind december, de brief aan de bewoners lag klaar.”De gemeente kapt in totaal vijf lindenbomen in de straat omdat ze voor gevaarlijke situaties zouden zorgen, zo stelt de gemeente. De bomen hebben last van ent-onderstamproblemen. Op de meeste plekken wordt een nieuwe boom teruggeplant, maar dat gebeurt pas eind volgend jaar. “De aannemer heeft (een deel van) het werk eerder dan gepland uitgevoerd”, stelt de woordvoerder. “De bewoners ontvangen zo snel als mogelijk een aangepaste brief, met excuses voor deze verkeerde volgorde.”

Meldingen

In de brief die naar de bewoners wordt gestuurd valt te lezen dat er bij de gemeente meldingen zijn binnengekomen van bewoners die de bomen weg wilden hebben. 

Van Schoot is niet blij met het misverstand. “Als er te snel is gekapt, wie zegt mij dan of de juiste bomen zijn geveld. Het is doodzonde. Die bomen waren al 35 jaar oud en hielden warmte uit het huis en weerden geluid van het spoor. Straks krijgen we er van die kleine sprietjes voor terug.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto