Nieuws
Goois stel bouwt eerste houten huis Nobelhorst Door Kirsten Thuis-WoudenbergNOBELHORST – De geur van versgezaagd hout leidt naar de bouwplaats van het houten huis van... Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – Dankzij Camera in Beeld wordt het opsporen van daders van een inbraak, volgens wijkagent... Floriade nu officieel wereldtuinbouwtentoonstelling ALMERE – Afgelopen woensdag heeft een delegatie van de Floriade Almere 2022 de formele erkenning van het BIE... Jonge karateka's in Topsportcentrum POORT - Afgelopen weekend was het Topsportcentrum in Poort het decor van de Dutch Open for Youth. Jonge... Sint en pieten ondanks storm toch goed aangekomen in Almere Door Bianca Kramer HAVEN - Sinterklaas is met vele pieten, ondanks storm onderweg, ruim op tijd aangekomen in... Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Basisschool De Optimist zamelt elektronica in voor Stichting AAP TUSSEN DE VAARTEN – Bij basisschool De Optimist aan de Hildo Kropstraat is woensdag 15 november de aftrap... Team Jonge Mantelzorgers ontvangt 2000 euro voor innovatieve training ALMERE - Met de opzet voor een nieuw te ontwikkelen training heeft het Team Jonge mantelzorgers van de... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad...

Raad tilt niet zwaar aan gebrek communicatie Windmolenpark

STAD CENTRUM – Het plaatsen van enorme windmolens in de bocht van de A27 gaat door. Een motie van raadslid Rutger Hengstman (VVD) om de verantwoordelijk wethouder ter verantwoording te roepen omdat hij onvoldoende communiceert met de raad, haalde het donderdagavond tijdens de Politieke Markt niet.
De VVD kreeg steun van de PVV en van de eenmansfractie Eekhuis. De overige partijen stemden tegen en daarmee werd de motie verworpen en kan de bouw doorgaan. Hengstman stelde in zijn motie dat het plaatsen van enorme windmolens dicht bij de bebouwing van stedelijk gebied voor Almere en de Almeerse bevolking volstrekt onwenselijk is. Tijdens het debat riep Hengstman wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) ter verantwoording. “De gemeenteraad zou op de hoogte worden gehouden en dat is niet gebeurd. Het blijkt dat de wethouder op eigen houtje afspraken heeft gemaakt over het plaatsen van molens op ons grondgebied in de bocht van de A27. Dat is een kwalijke zaak”, aldus Hengstman. Herrema geeft toe dat de informatie met de raad gedeeld had moeten worden, maar dat in de overgang van de bestuurders (toen wethouder Henk Mulder vertrok) dit tussen wal en schip gevallen is. Volgens de wethouder is het windmolenpark een zaak van het Rijk en hebben de raad en het college geen formele bevoegdheden in dezen. Hij benadrukt dat er wel invloed uitgeoefend kan worden, omdat een deel van de windmolens op Almeers grondgebied komt te staan. “Er is nu sprake van gebiedsontwikkeling, hetgeen veel mogelijkheden biedt. Als we dit niet gedaan hadden, zouden we tientallen miljoenen hebben laten liggen.” Hengstman is niet overtuigd. Hij vindt dat de wethouder de grond heeft weggegeven, zonder naar de raad te gaan. Frans Mulckhuijse (SP) is het met Herrema eens en vraagt zich af hoe de wethouder garandeert dat een dergelijke situatie in de toekomst niet weer gebeurt.
Het windmolenpark met 200 molens moet in 2020 klaar zijn en zal tot stand komen door de bouw van nieuwe turbines en de sanering van bestaande windmolens.

Artikel geplaatst op: 27 mei 2016 - 09:03

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: