Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Raad tilt niet zwaar aan gebrek communicatie Windmolenpark

STAD CENTRUM – Het plaatsen van enorme windmolens in de bocht van de A27 gaat door. Een motie van raadslid Rutger Hengstman (VVD) om de verantwoordelijk wethouder ter verantwoording te roepen omdat hij onvoldoende communiceert met de raad, haalde het donderdagavond tijdens de Politieke Markt niet.
De VVD kreeg steun van de PVV en van de eenmansfractie Eekhuis. De overige partijen stemden tegen en daarmee werd de motie verworpen en kan de bouw doorgaan. Hengstman stelde in zijn motie dat het plaatsen van enorme windmolens dicht bij de bebouwing van stedelijk gebied voor Almere en de Almeerse bevolking volstrekt onwenselijk is. Tijdens het debat riep Hengstman wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) ter verantwoording. “De gemeenteraad zou op de hoogte worden gehouden en dat is niet gebeurd. Het blijkt dat de wethouder op eigen houtje afspraken heeft gemaakt over het plaatsen van molens op ons grondgebied in de bocht van de A27. Dat is een kwalijke zaak”, aldus Hengstman. Herrema geeft toe dat de informatie met de raad gedeeld had moeten worden, maar dat in de overgang van de bestuurders (toen wethouder Henk Mulder vertrok) dit tussen wal en schip gevallen is. Volgens de wethouder is het windmolenpark een zaak van het Rijk en hebben de raad en het college geen formele bevoegdheden in dezen. Hij benadrukt dat er wel invloed uitgeoefend kan worden, omdat een deel van de windmolens op Almeers grondgebied komt te staan. “Er is nu sprake van gebiedsontwikkeling, hetgeen veel mogelijkheden biedt. Als we dit niet gedaan hadden, zouden we tientallen miljoenen hebben laten liggen.” Hengstman is niet overtuigd. Hij vindt dat de wethouder de grond heeft weggegeven, zonder naar de raad te gaan. Frans Mulckhuijse (SP) is het met Herrema eens en vraagt zich af hoe de wethouder garandeert dat een dergelijke situatie in de toekomst niet weer gebeurt.
Het windmolenpark met 200 molens moet in 2020 klaar zijn en zal tot stand komen door de bouw van nieuwe turbines en de sanering van bestaande windmolens.

Artikel geplaatst op: 27 mei 2016 - 09:03

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: