Meergronden schorst meisjes na enorme vechtpartij

HAVEN CENTRUM - Scholengemeenschap De Meergronden heeft vier leerlingen permanent van school gestuurd naar aanleiding van de massale vechtpartij op de Vmbo-afdeling. De knokpartij is gefilmd en ging viraal op de social media. Het filmpje is meer dan 700.000 keer bekeken.

Fragment: Dumpert

De beelden van de film zijn behoorlijk heftig: in een klaslokaal gaat een leerling een andere leerling te lijf met een stoel. De aanval loopt uit op een massale vechtpartij. Een docent probeert tevergeefs de gemoederen tot bedaren te brengen. Als blijkt dat de vechtpartij niet te stoppen is, loopt de docent weg. Te zien is hoe medeleerlingen het gevecht vastleggen via hun mobieltjes en de vechtersbazen ook aanmoedigen. “Het is een incident dat overal had kunnen plaatsvinden”, zegt woordvoerder Gerda Huis van de Meergronden. “We weten ook nog niet wat er precies speelde in de groep. Iedereen heeft zijn eigen lezing. Het kwam in ieder geval tot uitbarsting in deze les. Het had ook buiten school kunnen gebeuren. De betrokken leraar is absoluut niets te verwijten.”

De vechtpartij heeft donderdag 23 juni plaatsgevonden. De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de aanleiding van het incident, zo bevestigt Huis. De school heeft zelf het initiatief genomen om vier leerlingen permanent van school te verwijderen. “Formeel moet je daar een verzoek toe indienen omdat ieder kind recht heeft op onderwijs, maar deze leerlingen hoeven bij de Meergronden niet meer terug te komen”, aldus Huis.
De school heeft getracht om het filmpje te weren van de sites waarop het is geplaatst. “Maar daar hebben we niets meer van vernomen."

t

Artikel geplaatst op: 28 juni 2016 - 08:43

Gerelateerd

Delen