Nieuws
Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles...

Altijd een slokje water tijdens buitenspelen

BLOEMENBUURT – Kinderen van de scholen Lettertuin en de Buitenburcht kunnen voortaan altijd een slokje water drinken of hun bidon vullen tijdens het buitenspelen voor, onder en na schooltijd. Op de playground bij de basisscholen aan de Zonnebloemweg werd donderdag een nieuw watertappunt geopend.

Mylan Derkink, gebiedsmanager Almere Buiten, opende het watertappunt officieel. De kinderen van de Lettertuin vierden de opening met een spetterende flashmop. De kinderen van de Buitenburcht deden een estafette met het eerste getapte drinkwater.
Almere is één van de Nederlandse JOGG-gemeenten. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Het is een beweging waarbij iedereen in een wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren aantrekkelijk te maken. In Almere zijn de Bloemenbuurt en de Bouwmeesterbuurt uitgekozen als JOGG wijken. Kinderen stimuleren om meer water in plaats van gezoete dranken te drinken, is een van de speerpunten van JOGG Almere. (Foto: Fred Rotgans)
Artikel geplaatst op: 16 september 2016 - 13:43

Gerelateerd

Delen

1 reactie

Geplaatst door daisy ongeveer 1 jaar geleden Reageer
Hoi

Plaats je reactie: