Sacha de Ruiter vertrekt bij Mooi Zo Goed Zo
“Kleine initiatieven maken de buurt net wat leuker”

ALMERE – Sacha de Ruiter hielp bewoners en organisaties acht jaar lang met projecten die de buurt net wat leuker maken. Een nieuwe speeltuin, een moestuin in de buurt of het planten van bloembollen op een rotonde: Als projectmedewerker van Mooi Zo Goed Zo (MZGZ) ondersteunde De Ruiter allerlei initiatieven. Vorige week nam ze afscheid van MZGZ. Ze kijkt vol trots terug op een mooie periode.
Sacha de Ruiter (rechts op de foto) neemt afscheid bij Mooi Zo Goed Zo. Symbolisch draagt zij het stokje over aan haar opvolgers Kees Groenestein en Patricia van de Hoek. (Foto: Fred Rotgans)

“Mijn rol was eigenlijk om mezelf overbodig te maken”, aldus De Ruiter. “Een bewoner komt met een idee voor iets in de wijk. Ik kan tips en aanwijzingen geven en mensen en organisaties met elkaar in contact brengen, maar het blijft altijd het project van de bewoners.”
Het Cascadepark, vindplaats Zenit, het Koggepark en het Voedselbos zijn grote projecten waar De Ruiter bij betrokken was. “Maar ook de kleine initiatieven van bewoners maken de buurt net wat leuker.”
Het realiseren van een buurtmoestuin in de Trommelstraat staat bij De Ruiter nog goed bij. “Van een een verwaarloosd veldje met hondenpoep maakten de bewoners iets leuks. Kinderen kunnen hier nu groente opkweken en de bewoners organiseren jaarlijks een oogstfeest.”
In Haven begeleidde De Ruiter een oudere mevrouw. “Ze was in de zeventig en zat niet zo lekker in haar vel. Ze wilde een burendag organiseren. Zo kwam ze weer onder de mensen. Ze ging steeds meer organiseren. Daarmee heeft ze veel voor de buurt betekend..”
In Kruidenwijk begeleidde De Ruiter een groep bewoners. die een stuk groot onderhoud in de wijk op zich namen. “Nu zijn er een schelpenpad, bankjes, perkjes, lage struiken en eetbare groente. Met budget via NL-doet kwam er een opa- en omapluktuin waar grootouders met hun kleinkinderen bloemen kunnen plukken.”
Bij de Kids Motordag blijft De Ruiter betrokken. “Kinderen van minima mogen een dag mee op het circuit van Lelystad. We organiseren deze dag nu al twee jaar. Ik ben zelf motorrijder en ik vind het zo’n leuk project dat ik er als vrijwilliger bij betrokken blijf.” Maar verder is De Ruiter toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik ga aan de slag als opbouwwerker in Lelystad.”
Artikel geplaatst op: 01 februari 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen