Nieuws
'Muzikale pleister' Ali B Muziekids Studio officieel geopend STAD CENTRUM - De Ali B Muziekids Studio in DeKinderkliniek aan de Hospitaaldreef werd woensdag 28 juni officieel... Almeers maatjesproject voor vluchtelingen wint prijs ALMERE – Het Almeerse Bonifatius-KIM Maatjesproject heeft de Kans-Inspiratieprijs van KRO/NCRV-Kansfonds gewonnen. De Kans-Inspiratieprijs is een prijs voor... Woonatelier Polderblik toegankelijk voor publiek DE REALITEIT – Aan De Realiteit nummer 7 staat het atelier van wijlen Teun Koolhaas, hoofd-stedenbouwkundige van Almere.... Maximumbouwhoogte Floriadewijk vastgesteld op 12 meter ALMERE – Het college van B&W heeft het bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater-Floriade vastgesteld. In deze aangepaste versie zijn... Lekker dicht bij mama CASCADEPARK – Het is op en top de natuur in de stad. Marjolein Volpp spotte in het water... Nieuw Geldwisselkantoor in Almere STAD CENTRUM - Almere is een nieuw geldwisselkantoor rijker. Met de komst van de euro zijn de mogelijkheden... Blije schapen, blije mensen ALMERE – Mensen worden blij als het gevaarlijke plantje bereklauw weg is, schapen worden blij van bereklauw. Dat... Ajax-selectie in actie tijdens WK Flevoland DE MARKEN – De Golden Boys spelen zondag 2 juli bij FC Almere tegen een selectie van Almeerse... Leerlingen IPS doneren ruim 600 euro aan Dierenambulance LITERATUURWIJK – Leerlingen van groepen 4 en 5 van de International Primary School Almere aan de A. Roland... Elke dag wat in PIT STAD CENTRUM – Regent het pijpenstelen of is het juist veel te warm buiten? Veiligheidsmuseum PIT is de...

VMCA zoekt vrijwilligers voor kwetsbare mensen

ALMERE – De VMCA heeft in het afgelopen half jaar de vraag naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor kwetsbare mensen wederom zien toenemen. Het gaat daarbij om mensen die langdurig en/of ernstig ziek zijn, psychische klachten hebben en eenzaam zijn. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen is de VMCA dringend op zoek naar enthousiaste, betrokken vrijwilligers die zich als maatje of buddy willen inzetten.

De VMCA richt zich met de projecten ‘Vriendschap op Maat’ en ‘Intensieve Vrijwillige Thuishulp’ op het inzetten van vrijwilligers ter ondersteuning van kwetsbare mensen. Het gaat dan om mensen met kanker, dementie, hersenletsel, depressie of autisme. Zij voelen zich (soms) eenzaam, hebben veelal een klein netwerk en kunnen vaak wel een helpende hand gebruiken.
Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen is de VMCA dringend op zoek naar enthousiaste, betrokken vrijwilligers die zich als maatje of buddy willen inzetten. Het gaat daarbij niet om zorgtaken, maar om het bieden van een luisterend oor, een gezellige middag, een goed gesprek, een wandeling of fietstocht. Een keer per week even een paar uurtjes aandacht geven aan een ander.
Mensen die graag maatje of buddy willen worden bij de VMCA kunnen voor meer informatie of aanmelden contact opnemen met Corinne Driehuis op 036-5341404 of c.driehuis@vmca.nl.
Artikel geplaatst op: 19 april 2017 - 13:35

Gerelateerd

Delen