Nieuws
Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Haddock en gemeente al langere tijd in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de Gemeente zijn enige tijd geleden al met elkaar in gesprek... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de... Te veel fijnstof sluit beoogde plek bij A6/Floriade uitDe Meergronden mag nieuwbouw of verbouw plegen Door Robert MienstraHAVEN – Het gebouw van openbare scholengemeenschap De Meergronden is aan nieuwbouw of vernieuwbouw toe. Daar... Weteringweg zeven nachten dicht ALMERE - De Weteringweg is ter hoogte van het viaduct in beide richtingen afgesloten van maandag 5 maart...

Ouder echtpaar start crowdfunding voor vakantie naar de zon

BOUWMEESTERBUURT – “Het is iets apart. Dat begrijp ik.” Met deze woorden sluit Jan Verduijn zijn sierlijk handgeschreven brief af. De 91-jarige senior zorgde onlangs voor verraste blikken op de redactie met zijn schrijven, waarin hij vroeg om een vakantie naar Spanje.

Het echtpaar Verduijn wil heel graag een keer op vakantie. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)


“Ik kan mij goed voorstellen dat jullie verrast waren”, vertelt hij later in het bijzijn van zijn vrouw. “Wij willen graag weer een keer op vakantie. Dat is al jaren jaar geleden. Eerst lukte het nog wel en gingen we met de bus, maar tegenwoordig is dat veel te duur. Naast mijn AOW heb ik een aanvullend pensioen van 34 euro per maand, dan is het zelfs lastig als je iets moet aanschaffen in huis.”
Verduijn, die al 25 jaar AOW krijgt en meer dan vijftig jaar heeft gewerkt, stelt dat hij niet de enige is. “Armoede onder ouderen is een groeiend probleem. Daardoor kunnen veel van hen niet op vakantie”, vervolgt Verduijn, die weinig mensen om zich heen heeft. “Ik woon samen met mijn vrouw. Zij is nog wel goed ter been, maar ik kan weinig kanten op. Soms komen de muren op mij af.”
Daarom wil hij dolgraag met zijn vrouw weer een keer op vakantie. Verduijn zoekt sponsors voor een 14-daagse vakantie. “In Benidorm ben ik eerder geweest (na een lange busreis, red.) en dat vond ik prachtig, maar ik ben met alles blij”, besluit de 91-jarige Verduijn in zijn eengezinswoning in Buiten.
Wie mijnheer Van Duijn wil ondersteunen, kan hem bereiken via 036- 532 60 15.

Artikel geplaatst op: 15 augustus 2017 - 08:42

Gerelateerd

Delen