Nieuws
Leerlingen organiseren OVC Cross BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere.... Video: Bram Koedam en Marit Kamstra winnen schrijversprijs Video: De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van... Tineke Schouten beschermvrouwe Heart Beat STAD CENTRUM – Cabaretière en comédienne Tineke Schouten is woensdag 22 november officieel benoemd tot beschermvrouwe van de... Rob van de Kamp (D66) stopt tijdelijk als raadslid ALMERE - D66-raadslid Rob van de Kamp legt tijdelijk zijn functie als raadslid neer wegens gezondheidsredenen. Erik Kunst... Trekpaard haalt hout uit bos HOUT – Tijdens de Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan, zondag 26 november, kunnen bezoekers zien hoe een prachtig... Echtpaar van woongroep schrijft biografie STRIPHELDENBUURT – Het is bij het project Levensboek nog niet eerder voorgekomen dat een echtpaar tegelijkertijd besluit om... Tovertuinen Oranjehuis in Poort geopend POORT– Twee ruimtes in het Oranjehuis zijn door Stichting Het Vergeten Kind ingericht en omgetoverd tot twee prachtige... Stichting Het Klein Theater komt met eerste voorstelling STAD CENTRUM – Stichting ‘Het Klein Theater – Speelt waarachtig spel’ is een nieuwe theatergroep in Almere. Vrijdag... Van 'Aelmere' naar Almere ALMERE – Naar aanleiding van het woordenboek ‘Nederlandse plaatsnamen verklaard’ heeft de Groningse grafisch ontwerper Victor van Werkhooven... Erik Boshuijzen leeft nog dankzij alerte verpleegkundigen Flevoziekenhuis STAD CENTRUM – Patiënt Erik Boshuijzen is twee alerte verpleegkundigen in het Flevoziekenhuis zo dankbaar dat hij spontaan...

Ouder echtpaar start crowdfunding voor vakantie naar de zon

BOUWMEESTERBUURT – “Het is iets apart. Dat begrijp ik.” Met deze woorden sluit Jan Verduijn zijn sierlijk handgeschreven brief af. De 91-jarige senior zorgde onlangs voor verraste blikken op de redactie met zijn schrijven, waarin hij vroeg om een vakantie naar Spanje.

Het echtpaar Verduijn wil heel graag een keer op vakantie. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)


“Ik kan mij goed voorstellen dat jullie verrast waren”, vertelt hij later in het bijzijn van zijn vrouw. “Wij willen graag weer een keer op vakantie. Dat is al jaren jaar geleden. Eerst lukte het nog wel en gingen we met de bus, maar tegenwoordig is dat veel te duur. Naast mijn AOW heb ik een aanvullend pensioen van 34 euro per maand, dan is het zelfs lastig als je iets moet aanschaffen in huis.”
Verduijn, die al 25 jaar AOW krijgt en meer dan vijftig jaar heeft gewerkt, stelt dat hij niet de enige is. “Armoede onder ouderen is een groeiend probleem. Daardoor kunnen veel van hen niet op vakantie”, vervolgt Verduijn, die weinig mensen om zich heen heeft. “Ik woon samen met mijn vrouw. Zij is nog wel goed ter been, maar ik kan weinig kanten op. Soms komen de muren op mij af.”
Daarom wil hij dolgraag met zijn vrouw weer een keer op vakantie. Verduijn zoekt sponsors voor een 14-daagse vakantie. “In Benidorm ben ik eerder geweest (na een lange busreis, red.) en dat vond ik prachtig, maar ik ben met alles blij”, besluit de 91-jarige Verduijn in zijn eengezinswoning in Buiten.
Wie mijnheer Van Duijn wil ondersteunen, kan hem bereiken via 036- 532 60 15.

Artikel geplaatst op: 15 augustus 2017 - 08:42

Gerelateerd

Delen