Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Ouder echtpaar start crowdfunding voor vakantie naar de zon

BOUWMEESTERBUURT – “Het is iets apart. Dat begrijp ik.” Met deze woorden sluit Jan Verduijn zijn sierlijk handgeschreven brief af. De 91-jarige senior zorgde onlangs voor verraste blikken op de redactie met zijn schrijven, waarin hij vroeg om een vakantie naar Spanje.

Het echtpaar Verduijn wil heel graag een keer op vakantie. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)


“Ik kan mij goed voorstellen dat jullie verrast waren”, vertelt hij later in het bijzijn van zijn vrouw. “Wij willen graag weer een keer op vakantie. Dat is al jaren jaar geleden. Eerst lukte het nog wel en gingen we met de bus, maar tegenwoordig is dat veel te duur. Naast mijn AOW heb ik een aanvullend pensioen van 34 euro per maand, dan is het zelfs lastig als je iets moet aanschaffen in huis.”
Verduijn, die al 25 jaar AOW krijgt en meer dan vijftig jaar heeft gewerkt, stelt dat hij niet de enige is. “Armoede onder ouderen is een groeiend probleem. Daardoor kunnen veel van hen niet op vakantie”, vervolgt Verduijn, die weinig mensen om zich heen heeft. “Ik woon samen met mijn vrouw. Zij is nog wel goed ter been, maar ik kan weinig kanten op. Soms komen de muren op mij af.”
Daarom wil hij dolgraag met zijn vrouw weer een keer op vakantie. Verduijn zoekt sponsors voor een 14-daagse vakantie. “In Benidorm ben ik eerder geweest (na een lange busreis, red.) en dat vond ik prachtig, maar ik ben met alles blij”, besluit de 91-jarige Verduijn in zijn eengezinswoning in Buiten.
Wie mijnheer Van Duijn wil ondersteunen, kan hem bereiken via 036- 532 60 15.

Artikel geplaatst op: 15 augustus 2017 - 08:42

Gerelateerd

Delen