Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Werkgelegenheid secretaresses onder druk
WW-uitkeringen dalen verder in Flevoland

FLEVOLAND - Het aantal lopende WW-uitkeringen in de provincie Flevoland is eind juli 2017 opnieuw gedaald en komt uit op 9.676. Eind vorige maand waren het er nog meer dan 10.000; een daling van 2,6%. De grootste daling van het aantal lopende WW-uitkeringen kwam voor rekening van de sector landbouw & visserij (-12%). In absolute aantallen is de grootste daling te zien in de sector Financiële en Zakelijke Diensten (-106).
De kansen op een baan voor secretaresses nemen af. (Foto: Shutterstock)

In geheel Nederland zakte het aantal lopende WW-uitkeringen de afgelopen maand van 372.246 naar 364.422; een daling van 2,1%. Deze dalende trend is ook al een aantal maanden waarneembaar in Flevoland. Naast de bouwsector profiteert ook de industrie van de economische opgang. In alle gemeenten nam het aantal lopende WW-uitkeringen af. Opnieuw was de daling in Urk met 5,6% het grootste, maar ook in Dronten (-3,8%) en Almere (-2,6%) is de daling substantieel.
Minder vraag naar secretaresses

Het traditionele beroep secretaresse is aan verandering onderhevig en de kansen op een baan voor secretaresses nemen af. Dat is ook terug te zien aan het werkhervattigspercentage na een jaar; voor Flevoland is dat 8% lager ten opzichte van het gemiddelde van alle beroepsgroepen. Tussen 2013 en 2016 kromp de beroepsgroep met een vijfde. Tot aan 2020 wordt een verdere banenkrimp voor secretaresses verwacht.
Veel werkloze secretaresses komen niet gemakkelijk aan een nieuwe baan. UWV heeft voor hen de notitie overstapberoepen voor secretaresses opgesteld. Daaruit blijkt welke functies voor secretaresses interessant kunnen zijn. Kansen op een nieuwe baan liggen voor secretaresses met name op het gebied van klantcontact. In deze beroepen zijn - net als bij de functie van secretaresse - competenties zoals ‘communicatie’ en ‘klantvriendelijkheid’ belangrijk.
In de arbeidsmarktregio Flevoland zijn de meeste vacatures beschikbaar voor de volgende beroepen:
•   financieel-administratief medewerker
•   commercieel medewerker binnendienst
•   callcentermedewerker
•   medewerker klantenservice
Artikel geplaatst op: 17 augustus 2017 - 08:42

Gerelateerd

Delen