Nieuws
Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Haddock en gemeente al langere tijd in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de Gemeente zijn enige tijd geleden al met elkaar in gesprek... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de... Te veel fijnstof sluit beoogde plek bij A6/Floriade uitDe Meergronden mag nieuwbouw of verbouw plegen Door Robert MienstraHAVEN – Het gebouw van openbare scholengemeenschap De Meergronden is aan nieuwbouw of vernieuwbouw toe. Daar... Weteringweg zeven nachten dicht ALMERE - De Weteringweg is ter hoogte van het viaduct in beide richtingen afgesloten van maandag 5 maart...

Werkgelegenheid secretaresses onder druk
WW-uitkeringen dalen verder in Flevoland

FLEVOLAND - Het aantal lopende WW-uitkeringen in de provincie Flevoland is eind juli 2017 opnieuw gedaald en komt uit op 9.676. Eind vorige maand waren het er nog meer dan 10.000; een daling van 2,6%. De grootste daling van het aantal lopende WW-uitkeringen kwam voor rekening van de sector landbouw & visserij (-12%). In absolute aantallen is de grootste daling te zien in de sector Financiële en Zakelijke Diensten (-106).
De kansen op een baan voor secretaresses nemen af. (Foto: Shutterstock)

In geheel Nederland zakte het aantal lopende WW-uitkeringen de afgelopen maand van 372.246 naar 364.422; een daling van 2,1%. Deze dalende trend is ook al een aantal maanden waarneembaar in Flevoland. Naast de bouwsector profiteert ook de industrie van de economische opgang. In alle gemeenten nam het aantal lopende WW-uitkeringen af. Opnieuw was de daling in Urk met 5,6% het grootste, maar ook in Dronten (-3,8%) en Almere (-2,6%) is de daling substantieel.
Minder vraag naar secretaresses

Het traditionele beroep secretaresse is aan verandering onderhevig en de kansen op een baan voor secretaresses nemen af. Dat is ook terug te zien aan het werkhervattigspercentage na een jaar; voor Flevoland is dat 8% lager ten opzichte van het gemiddelde van alle beroepsgroepen. Tussen 2013 en 2016 kromp de beroepsgroep met een vijfde. Tot aan 2020 wordt een verdere banenkrimp voor secretaresses verwacht.
Veel werkloze secretaresses komen niet gemakkelijk aan een nieuwe baan. UWV heeft voor hen de notitie overstapberoepen voor secretaresses opgesteld. Daaruit blijkt welke functies voor secretaresses interessant kunnen zijn. Kansen op een nieuwe baan liggen voor secretaresses met name op het gebied van klantcontact. In deze beroepen zijn - net als bij de functie van secretaresse - competenties zoals ‘communicatie’ en ‘klantvriendelijkheid’ belangrijk.
In de arbeidsmarktregio Flevoland zijn de meeste vacatures beschikbaar voor de volgende beroepen:
•   financieel-administratief medewerker
•   commercieel medewerker binnendienst
•   callcentermedewerker
•   medewerker klantenservice
Artikel geplaatst op: 17 augustus 2017 - 08:42

Gerelateerd

Delen