Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

‘We zijn al twee keer op zandhopen gestuit’
Fietstoeristen verdwalen in Almere

ALMERE – “Kent u de weg hier?”, vragen twee fietsers aan een redacteur van deze krant op het Bergsmapad vlak bij het Weerwater. Fietstassen achterop, Fietskaart op het stuur en een vertwijfelde blik in de ogen. “We volgen de Flevo-route naar Lelystad, maar we zijn al twee keer op zandhopen gestuit en konden niet verder. We fietsen al een uur rond hier, we moeten naar Lelystad, maar de fietspaden in Almere zijn overal afgesloten.”
Het heeft geen zin de Flevo-route te volgen in Almere (Foto: Almere DEZE WEEK)

Het echtpaar Jacobs komt uit Zoetermeer en is fervent fietser. “Via de Flevo-route willen we naar Lelystad en dan weer terug naar huis met de trein. Maar hier stopt de route, want we kunnen geen kant meer op.”
Even overweegt het echtpaar om in Stad de trein naar huis te nemen. “Maar dat is eigenlijk mijn eer te na”, zegt de heer Jacobs. “Ik wil gewoon die route afmaken.” Dan besluit het echtpaar om via Filmwijk rond het Weerwater te fietsen. “Misschien kunnen we daar de route naar Lelystad oppakken. En anders wordt het toch de trein terug vanuit Almere”, zegt Jacobs.
Artikel geplaatst op: 17 augustus 2017 - 09:30

Gerelateerd

Delen