‘We zijn al twee keer op zandhopen gestuit’
Fietstoeristen verdwalen in Almere

ALMERE – “Kent u de weg hier?”, vragen twee fietsers aan een redacteur van deze krant op het Bergsmapad vlak bij het Weerwater. Fietstassen achterop, Fietskaart op het stuur en een vertwijfelde blik in de ogen. “We volgen de Flevo-route naar Lelystad, maar we zijn al twee keer op zandhopen gestuit en konden niet verder. We fietsen al een uur rond hier, we moeten naar Lelystad, maar de fietspaden in Almere zijn overal afgesloten.”
Het heeft geen zin de Flevo-route te volgen in Almere (Foto: Almere DEZE WEEK)

Het echtpaar Jacobs komt uit Zoetermeer en is fervent fietser. “Via de Flevo-route willen we naar Lelystad en dan weer terug naar huis met de trein. Maar hier stopt de route, want we kunnen geen kant meer op.”
Even overweegt het echtpaar om in Stad de trein naar huis te nemen. “Maar dat is eigenlijk mijn eer te na”, zegt de heer Jacobs. “Ik wil gewoon die route afmaken.” Dan besluit het echtpaar om via Filmwijk rond het Weerwater te fietsen. “Misschien kunnen we daar de route naar Lelystad oppakken. En anders wordt het toch de trein terug vanuit Almere”, zegt Jacobs.
Artikel geplaatst op: 17 augustus 2017 - 09:30

Gerelateerd

Delen