Nieuws
Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Haddock en gemeente al langere tijd in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de Gemeente zijn enige tijd geleden al met elkaar in gesprek... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de... Te veel fijnstof sluit beoogde plek bij A6/Floriade uitDe Meergronden mag nieuwbouw of verbouw plegen Door Robert MienstraHAVEN – Het gebouw van openbare scholengemeenschap De Meergronden is aan nieuwbouw of vernieuwbouw toe. Daar... Weteringweg zeven nachten dicht ALMERE - De Weteringweg is ter hoogte van het viaduct in beide richtingen afgesloten van maandag 5 maart...

‘We zijn al twee keer op zandhopen gestuit’
Fietstoeristen verdwalen in Almere

ALMERE – “Kent u de weg hier?”, vragen twee fietsers aan een redacteur van deze krant op het Bergsmapad vlak bij het Weerwater. Fietstassen achterop, Fietskaart op het stuur en een vertwijfelde blik in de ogen. “We volgen de Flevo-route naar Lelystad, maar we zijn al twee keer op zandhopen gestuit en konden niet verder. We fietsen al een uur rond hier, we moeten naar Lelystad, maar de fietspaden in Almere zijn overal afgesloten.”
Het heeft geen zin de Flevo-route te volgen in Almere (Foto: Almere DEZE WEEK)

Het echtpaar Jacobs komt uit Zoetermeer en is fervent fietser. “Via de Flevo-route willen we naar Lelystad en dan weer terug naar huis met de trein. Maar hier stopt de route, want we kunnen geen kant meer op.”
Even overweegt het echtpaar om in Stad de trein naar huis te nemen. “Maar dat is eigenlijk mijn eer te na”, zegt de heer Jacobs. “Ik wil gewoon die route afmaken.” Dan besluit het echtpaar om via Filmwijk rond het Weerwater te fietsen. “Misschien kunnen we daar de route naar Lelystad oppakken. En anders wordt het toch de trein terug vanuit Almere”, zegt Jacobs.
Artikel geplaatst op: 17 augustus 2017 - 09:30

Gerelateerd

Delen