Nieuws
Leerlingen organiseren OVC Cross BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere.... Video: Bram Koedam en Marit Kamstra winnen schrijversprijs Video: De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van... Tineke Schouten beschermvrouwe Heart Beat STAD CENTRUM – Cabaretière en comédienne Tineke Schouten is woensdag 22 november officieel benoemd tot beschermvrouwe van de... Rob van de Kamp (D66) stopt tijdelijk als raadslid ALMERE - D66-raadslid Rob van de Kamp legt tijdelijk zijn functie als raadslid neer wegens gezondheidsredenen. Erik Kunst... Trekpaard haalt hout uit bos HOUT – Tijdens de Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan, zondag 26 november, kunnen bezoekers zien hoe een prachtig... Echtpaar van woongroep schrijft biografie STRIPHELDENBUURT – Het is bij het project Levensboek nog niet eerder voorgekomen dat een echtpaar tegelijkertijd besluit om... Tovertuinen Oranjehuis in Poort geopend POORT– Twee ruimtes in het Oranjehuis zijn door Stichting Het Vergeten Kind ingericht en omgetoverd tot twee prachtige... Stichting Het Klein Theater komt met eerste voorstelling STAD CENTRUM – Stichting ‘Het Klein Theater – Speelt waarachtig spel’ is een nieuwe theatergroep in Almere. Vrijdag... Van 'Aelmere' naar Almere ALMERE – Naar aanleiding van het woordenboek ‘Nederlandse plaatsnamen verklaard’ heeft de Groningse grafisch ontwerper Victor van Werkhooven... Erik Boshuijzen leeft nog dankzij alerte verpleegkundigen Flevoziekenhuis STAD CENTRUM – Patiënt Erik Boshuijzen is twee alerte verpleegkundigen in het Flevoziekenhuis zo dankbaar dat hij spontaan...

‘We zijn al twee keer op zandhopen gestuit’
Fietstoeristen verdwalen in Almere

ALMERE – “Kent u de weg hier?”, vragen twee fietsers aan een redacteur van deze krant op het Bergsmapad vlak bij het Weerwater. Fietstassen achterop, Fietskaart op het stuur en een vertwijfelde blik in de ogen. “We volgen de Flevo-route naar Lelystad, maar we zijn al twee keer op zandhopen gestuit en konden niet verder. We fietsen al een uur rond hier, we moeten naar Lelystad, maar de fietspaden in Almere zijn overal afgesloten.”
Het heeft geen zin de Flevo-route te volgen in Almere (Foto: Almere DEZE WEEK)

Het echtpaar Jacobs komt uit Zoetermeer en is fervent fietser. “Via de Flevo-route willen we naar Lelystad en dan weer terug naar huis met de trein. Maar hier stopt de route, want we kunnen geen kant meer op.”
Even overweegt het echtpaar om in Stad de trein naar huis te nemen. “Maar dat is eigenlijk mijn eer te na”, zegt de heer Jacobs. “Ik wil gewoon die route afmaken.” Dan besluit het echtpaar om via Filmwijk rond het Weerwater te fietsen. “Misschien kunnen we daar de route naar Lelystad oppakken. En anders wordt het toch de trein terug vanuit Almere”, zegt Jacobs.
Artikel geplaatst op: 17 augustus 2017 - 09:30

Gerelateerd

Delen