Nieuws
Goois stel bouwt eerste houten huis Nobelhorst Door Kirsten Thuis-WoudenbergNOBELHORST – De geur van versgezaagd hout leidt naar de bouwplaats van het houten huis van... Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – Dankzij Camera in Beeld wordt het opsporen van daders van een inbraak, volgens wijkagent... Floriade nu officieel wereldtuinbouwtentoonstelling ALMERE – Afgelopen woensdag heeft een delegatie van de Floriade Almere 2022 de formele erkenning van het BIE... Jonge karateka's in Topsportcentrum POORT - Afgelopen weekend was het Topsportcentrum in Poort het decor van de Dutch Open for Youth. Jonge... Sint en pieten ondanks storm toch goed aangekomen in Almere Door Bianca Kramer HAVEN - Sinterklaas is met vele pieten, ondanks storm onderweg, ruim op tijd aangekomen in... Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Basisschool De Optimist zamelt elektronica in voor Stichting AAP TUSSEN DE VAARTEN – Bij basisschool De Optimist aan de Hildo Kropstraat is woensdag 15 november de aftrap... Team Jonge Mantelzorgers ontvangt 2000 euro voor innovatieve training ALMERE - Met de opzet voor een nieuw te ontwikkelen training heeft het Team Jonge mantelzorgers van de... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad...

Een bijzondere dag voor de wat oudere Flevolander

ALMERE – In het kader van Wereld Alzheimer Dag wordt er op woensdag 20 september een bijzondere dag georganiseerd voor Flevolanders in het museum Nieuw Land (inclusief de Bataviawerf). Het is een gratis dag voor de (meestal) wat oudere mens die met dementie te maken heeft, een aangeboren hersenletsel heeft en/of anderszins de stap naar het museum niet zo gemakkelijk maakt.

Het programma duurt van 10.00 tot 17.00 uur en deze dag wordt geopend door wethouder Janneke Sparreboom van de gemeente Lelystad. Er zijn rondleidingen door de twee musea door gidsen die specifiek rekening houden met de bezoeker en informatieve workshops over dementie, zorg en welzijn. Daarnaast kunnen bezoekers deelgenoot worden van schilderen en muziekactiviteiten. De muziek wordt verzorgd door door Angela Groothuizen.
Bezoekers krijgen naast de vrije toegang tot de musea en de workshops, ook koffie/ thee en een lunch aangeboden, slechts het parkeren kost wat geld. De dag wordt mogelijk gemaakt door het museum Nieuw Land, de gemeente Lelystad en Alzheimer Nederland, afdeling Flevoland, die ook de organisatie verder regelt. Daarnaast zijn er meerdere organisaties en bedrijven die belangeloos meewerken.
Alzheimer Flevoland is er voor mensen die met dementie te maken hebben en hun familie en vrienden om hen heen en dat zijn er in Flevoland snel meer aan het worden. Zijn het er nu ca. 3800, over 10 jaar zijn het er 5500 en in 2040 zelfs 11.000. Meer informatie: www.samendementievriendelijk.nl.
Artikel geplaatst op: 13 september 2017 - 11:31

Gerelateerd

Delen