Nieuws
Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Haddock en gemeente al langere tijd in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de Gemeente zijn enige tijd geleden al met elkaar in gesprek... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de... Te veel fijnstof sluit beoogde plek bij A6/Floriade uitDe Meergronden mag nieuwbouw of verbouw plegen Door Robert MienstraHAVEN – Het gebouw van openbare scholengemeenschap De Meergronden is aan nieuwbouw of vernieuwbouw toe. Daar... Weteringweg zeven nachten dicht ALMERE - De Weteringweg is ter hoogte van het viaduct in beide richtingen afgesloten van maandag 5 maart...

Een bijzondere dag voor de wat oudere Flevolander

ALMERE – In het kader van Wereld Alzheimer Dag wordt er op woensdag 20 september een bijzondere dag georganiseerd voor Flevolanders in het museum Nieuw Land (inclusief de Bataviawerf). Het is een gratis dag voor de (meestal) wat oudere mens die met dementie te maken heeft, een aangeboren hersenletsel heeft en/of anderszins de stap naar het museum niet zo gemakkelijk maakt.

Het programma duurt van 10.00 tot 17.00 uur en deze dag wordt geopend door wethouder Janneke Sparreboom van de gemeente Lelystad. Er zijn rondleidingen door de twee musea door gidsen die specifiek rekening houden met de bezoeker en informatieve workshops over dementie, zorg en welzijn. Daarnaast kunnen bezoekers deelgenoot worden van schilderen en muziekactiviteiten. De muziek wordt verzorgd door door Angela Groothuizen.
Bezoekers krijgen naast de vrije toegang tot de musea en de workshops, ook koffie/ thee en een lunch aangeboden, slechts het parkeren kost wat geld. De dag wordt mogelijk gemaakt door het museum Nieuw Land, de gemeente Lelystad en Alzheimer Nederland, afdeling Flevoland, die ook de organisatie verder regelt. Daarnaast zijn er meerdere organisaties en bedrijven die belangeloos meewerken.
Alzheimer Flevoland is er voor mensen die met dementie te maken hebben en hun familie en vrienden om hen heen en dat zijn er in Flevoland snel meer aan het worden. Zijn het er nu ca. 3800, over 10 jaar zijn het er 5500 en in 2040 zelfs 11.000. Meer informatie: www.samendementievriendelijk.nl.
Artikel geplaatst op: 13 september 2017 - 11:31

Gerelateerd

Delen