Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Een bijzondere dag voor de wat oudere Flevolander

ALMERE – In het kader van Wereld Alzheimer Dag wordt er op woensdag 20 september een bijzondere dag georganiseerd voor Flevolanders in het museum Nieuw Land (inclusief de Bataviawerf). Het is een gratis dag voor de (meestal) wat oudere mens die met dementie te maken heeft, een aangeboren hersenletsel heeft en/of anderszins de stap naar het museum niet zo gemakkelijk maakt.

Het programma duurt van 10.00 tot 17.00 uur en deze dag wordt geopend door wethouder Janneke Sparreboom van de gemeente Lelystad. Er zijn rondleidingen door de twee musea door gidsen die specifiek rekening houden met de bezoeker en informatieve workshops over dementie, zorg en welzijn. Daarnaast kunnen bezoekers deelgenoot worden van schilderen en muziekactiviteiten. De muziek wordt verzorgd door door Angela Groothuizen.
Bezoekers krijgen naast de vrije toegang tot de musea en de workshops, ook koffie/ thee en een lunch aangeboden, slechts het parkeren kost wat geld. De dag wordt mogelijk gemaakt door het museum Nieuw Land, de gemeente Lelystad en Alzheimer Nederland, afdeling Flevoland, die ook de organisatie verder regelt. Daarnaast zijn er meerdere organisaties en bedrijven die belangeloos meewerken.
Alzheimer Flevoland is er voor mensen die met dementie te maken hebben en hun familie en vrienden om hen heen en dat zijn er in Flevoland snel meer aan het worden. Zijn het er nu ca. 3800, over 10 jaar zijn het er 5500 en in 2040 zelfs 11.000. Meer informatie: www.samendementievriendelijk.nl.
Artikel geplaatst op: 13 september 2017 - 11:31

Gerelateerd

Delen