Nieuws
Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Haddock en gemeente al langere tijd in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de Gemeente zijn enige tijd geleden al met elkaar in gesprek... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de... Te veel fijnstof sluit beoogde plek bij A6/Floriade uitDe Meergronden mag nieuwbouw of verbouw plegen Door Robert MienstraHAVEN – Het gebouw van openbare scholengemeenschap De Meergronden is aan nieuwbouw of vernieuwbouw toe. Daar... Weteringweg zeven nachten dicht ALMERE - De Weteringweg is ter hoogte van het viaduct in beide richtingen afgesloten van maandag 5 maart...

Wijkteams Almere Buiten en VMCA organiseren informatieve mantelzorgmiddag

BUITEN CENTRUM – Wie voor iemand in de omgeving zorgt, zoals een partner, vriend, familielid, kind of buur, is waarschijnlijk een mantelzorger. Daarbij is begeleiding, ondersteuning en hulp beschikbaar. Woensdag 20 september van 13.00 tot 16.00 uur organiseren de wijkteams in Almere Buiten in samenwerking met het Expertisecentrum Mantelzorg Almere van de VMCA een mantelzorgmiddag vol informatie, begeleiding en activiteiten voor jong en oud.
Zorgen voor iemand kan betekenen dat u thuis voor iemand zorgt, voor iemand boodschappen doet of de administratie bijhoudt. Zorgen voor iemand kan gedurende een langere periode of een korte periode heel intensief zijn. Daar kunt u dan misschien best wat ondersteuning bij gebruiken.
Tijdens de mantelzorgmiddag op 20 september zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen: schminken, kickboxen, gekleurde haardraids maken en glittertattoos plakken.
Voor volwassenen: kickboxen, mandala kleuren en een schoonheidsbehandeling. En voor iedereen is er gratis koffie, thee, limonade en popcorn. Bovendien kunt u informatie vragen over bijvoorbeeld de dienstencheque huishoudelijke hulp waarmee u hulp bij het schoonmaken van uw huis kunt inkopen. Of over de mantelzorgwaardering die eenmaal per jaar wordt uitgekeerd als waardering van de gemeente Almere voor wat u allemaal doet als mantelzorger.
De mantelzorgconsulenten van het Expertisecentrum Mantelzorg van de VMCA en de wijkwerkers zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden.
Aanmelden hoeft niet. De locatie is: Het Buitenhuis aan het Baltimoreplein in Almere Buiten.
Artikel geplaatst op: 13 september 2017 - 09:00

Gerelateerd

Delen