Wijkteams Almere Buiten en VMCA organiseren informatieve mantelzorgmiddag

BUITEN CENTRUM – Wie voor iemand in de omgeving zorgt, zoals een partner, vriend, familielid, kind of buur, is waarschijnlijk een mantelzorger. Daarbij is begeleiding, ondersteuning en hulp beschikbaar. Woensdag 20 september van 13.00 tot 16.00 uur organiseren de wijkteams in Almere Buiten in samenwerking met het Expertisecentrum Mantelzorg Almere van de VMCA een mantelzorgmiddag vol informatie, begeleiding en activiteiten voor jong en oud.
Zorgen voor iemand kan betekenen dat u thuis voor iemand zorgt, voor iemand boodschappen doet of de administratie bijhoudt. Zorgen voor iemand kan gedurende een langere periode of een korte periode heel intensief zijn. Daar kunt u dan misschien best wat ondersteuning bij gebruiken.
Tijdens de mantelzorgmiddag op 20 september zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen: schminken, kickboxen, gekleurde haardraids maken en glittertattoos plakken.
Voor volwassenen: kickboxen, mandala kleuren en een schoonheidsbehandeling. En voor iedereen is er gratis koffie, thee, limonade en popcorn. Bovendien kunt u informatie vragen over bijvoorbeeld de dienstencheque huishoudelijke hulp waarmee u hulp bij het schoonmaken van uw huis kunt inkopen. Of over de mantelzorgwaardering die eenmaal per jaar wordt uitgekeerd als waardering van de gemeente Almere voor wat u allemaal doet als mantelzorger.
De mantelzorgconsulenten van het Expertisecentrum Mantelzorg van de VMCA en de wijkwerkers zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden.
Aanmelden hoeft niet. De locatie is: Het Buitenhuis aan het Baltimoreplein in Almere Buiten.
Artikel geplaatst op: 13 september 2017 - 09:00

Gerelateerd

Delen