Nieuws
Goois stel bouwt eerste houten huis Nobelhorst Door Kirsten Thuis-WoudenbergNOBELHORST – De geur van versgezaagd hout leidt naar de bouwplaats van het houten huis van... Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – Dankzij Camera in Beeld wordt het opsporen van daders van een inbraak, volgens wijkagent... Floriade nu officieel wereldtuinbouwtentoonstelling ALMERE – Afgelopen woensdag heeft een delegatie van de Floriade Almere 2022 de formele erkenning van het BIE... Jonge karateka's in Topsportcentrum POORT - Afgelopen weekend was het Topsportcentrum in Poort het decor van de Dutch Open for Youth. Jonge... Sint en pieten ondanks storm toch goed aangekomen in Almere Door Bianca Kramer HAVEN - Sinterklaas is met vele pieten, ondanks storm onderweg, ruim op tijd aangekomen in... Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Basisschool De Optimist zamelt elektronica in voor Stichting AAP TUSSEN DE VAARTEN – Bij basisschool De Optimist aan de Hildo Kropstraat is woensdag 15 november de aftrap... Team Jonge Mantelzorgers ontvangt 2000 euro voor innovatieve training ALMERE - Met de opzet voor een nieuw te ontwikkelen training heeft het Team Jonge mantelzorgers van de... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad...

Wijkteams Almere Buiten en VMCA organiseren informatieve mantelzorgmiddag

BUITEN CENTRUM – Wie voor iemand in de omgeving zorgt, zoals een partner, vriend, familielid, kind of buur, is waarschijnlijk een mantelzorger. Daarbij is begeleiding, ondersteuning en hulp beschikbaar. Woensdag 20 september van 13.00 tot 16.00 uur organiseren de wijkteams in Almere Buiten in samenwerking met het Expertisecentrum Mantelzorg Almere van de VMCA een mantelzorgmiddag vol informatie, begeleiding en activiteiten voor jong en oud.
Zorgen voor iemand kan betekenen dat u thuis voor iemand zorgt, voor iemand boodschappen doet of de administratie bijhoudt. Zorgen voor iemand kan gedurende een langere periode of een korte periode heel intensief zijn. Daar kunt u dan misschien best wat ondersteuning bij gebruiken.
Tijdens de mantelzorgmiddag op 20 september zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen: schminken, kickboxen, gekleurde haardraids maken en glittertattoos plakken.
Voor volwassenen: kickboxen, mandala kleuren en een schoonheidsbehandeling. En voor iedereen is er gratis koffie, thee, limonade en popcorn. Bovendien kunt u informatie vragen over bijvoorbeeld de dienstencheque huishoudelijke hulp waarmee u hulp bij het schoonmaken van uw huis kunt inkopen. Of over de mantelzorgwaardering die eenmaal per jaar wordt uitgekeerd als waardering van de gemeente Almere voor wat u allemaal doet als mantelzorger.
De mantelzorgconsulenten van het Expertisecentrum Mantelzorg van de VMCA en de wijkwerkers zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden.
Aanmelden hoeft niet. De locatie is: Het Buitenhuis aan het Baltimoreplein in Almere Buiten.
Artikel geplaatst op: 13 september 2017 - 09:00

Gerelateerd

Delen