Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Wijkteams Almere Buiten en VMCA organiseren informatieve mantelzorgmiddag

BUITEN CENTRUM – Wie voor iemand in de omgeving zorgt, zoals een partner, vriend, familielid, kind of buur, is waarschijnlijk een mantelzorger. Daarbij is begeleiding, ondersteuning en hulp beschikbaar. Woensdag 20 september van 13.00 tot 16.00 uur organiseren de wijkteams in Almere Buiten in samenwerking met het Expertisecentrum Mantelzorg Almere van de VMCA een mantelzorgmiddag vol informatie, begeleiding en activiteiten voor jong en oud.
Zorgen voor iemand kan betekenen dat u thuis voor iemand zorgt, voor iemand boodschappen doet of de administratie bijhoudt. Zorgen voor iemand kan gedurende een langere periode of een korte periode heel intensief zijn. Daar kunt u dan misschien best wat ondersteuning bij gebruiken.
Tijdens de mantelzorgmiddag op 20 september zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen: schminken, kickboxen, gekleurde haardraids maken en glittertattoos plakken.
Voor volwassenen: kickboxen, mandala kleuren en een schoonheidsbehandeling. En voor iedereen is er gratis koffie, thee, limonade en popcorn. Bovendien kunt u informatie vragen over bijvoorbeeld de dienstencheque huishoudelijke hulp waarmee u hulp bij het schoonmaken van uw huis kunt inkopen. Of over de mantelzorgwaardering die eenmaal per jaar wordt uitgekeerd als waardering van de gemeente Almere voor wat u allemaal doet als mantelzorger.
De mantelzorgconsulenten van het Expertisecentrum Mantelzorg van de VMCA en de wijkwerkers zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden.
Aanmelden hoeft niet. De locatie is: Het Buitenhuis aan het Baltimoreplein in Almere Buiten.
Artikel geplaatst op: 13 september 2017 - 09:00

Gerelateerd

Delen