FC Almere mag Ligeon ontslaan, volgens arbitragecommissie
Trainerssoap teneinde

HAVEN – De trainerssoap bij FC Almere is teneinde. De club won donderdag de spoedarbitragezaak, die tegen hoofdtrainer Maurice Ligeon was aangespannen na een onwerkbare situatie. Daardoor kan het eerste elftal, uitkomend in de Tweede Klasse, beginnen aan de competitie.
Maurice Ligeon, hier in betere tijden, was niet bereikbaar voor commentaar. (Foto: aangeleverd)

Het besluit van de arbitragecommissie van de KNVB werd door FC Almere met opluchting ontvangen. “Er zijn hier geen winnaars, alleen verliezers”, reageerde voorzitter Edo Westerbeek.
De preses doelde daarmee op het feit dat de club al maanden kampt met een onwerkbare situatie. Ligeon kreeg in 2015 een contract voor onbepaalde tijd, omdat hij langer dan 24 maanden in loondienst was.
Na een jaar wilde de club alweer van hem af, omdat zijn salaris te zwaar op de begroting zou drukken. Doordat de gesprekken over salarisverlaging op niets uitliepen, nam Ligeon een advocaat in de arm en weigerde om met het bestuur te praten. Mede daarom werd hij in april op non-actief gesteld, maar vorige maand stelde de arbitragecommissie dat zijn ontslag onterecht was.
Daarop moest Ligeon weer aan de slag. Ondertussen was er in de persoon van Jimmy Simons (heeft inmiddels zijn taken neergelegd, red.) al een nieuwe oefenmeester aangesteld en had Ligeon geen ploeg om te trainen. Omdat hij toch zijn taken wilde uitoefenen trommelde hij niet-selectiespelers op. Uiteindelijk besloot de arbitragecommissie, mede door de laatste ontwikkelingen, dat Ligeon in november mag worden ontslagen. De oud-coach heeft recht op een ontslagvergoeding, maar de hoogte daarvan is onbekend.
“Hij hoeft geen training meer te geven”, aldus Westerbeek, die heeft geleerd van de soap. “De communicatie naar de pers was niet goed, maar het heeft geen zin om terug te kijken. Ik hoop dat de jongens weer het plezier terugvinden.”
Op dit moment is het nog niet duidelijk wie komend seizoen voor de groep staat. Totdat er een nieuwe hoofdtrainer is gevonden neemt assistent Sandor Augustijn de honneurs waar.
Artikel geplaatst op: 13 september 2017 - 07:00

Gerelateerd

Delen