Nieuws
Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Haddock en gemeente al langere tijd in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de Gemeente zijn enige tijd geleden al met elkaar in gesprek... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de... Te veel fijnstof sluit beoogde plek bij A6/Floriade uitDe Meergronden mag nieuwbouw of verbouw plegen Door Robert MienstraHAVEN – Het gebouw van openbare scholengemeenschap De Meergronden is aan nieuwbouw of vernieuwbouw toe. Daar... Weteringweg zeven nachten dicht ALMERE - De Weteringweg is ter hoogte van het viaduct in beide richtingen afgesloten van maandag 5 maart...

FC Almere mag Ligeon ontslaan, volgens arbitragecommissie
Trainerssoap teneinde

HAVEN – De trainerssoap bij FC Almere is teneinde. De club won donderdag de spoedarbitragezaak, die tegen hoofdtrainer Maurice Ligeon was aangespannen na een onwerkbare situatie. Daardoor kan het eerste elftal, uitkomend in de Tweede Klasse, beginnen aan de competitie.
Maurice Ligeon, hier in betere tijden, was niet bereikbaar voor commentaar. (Foto: aangeleverd)

Het besluit van de arbitragecommissie van de KNVB werd door FC Almere met opluchting ontvangen. “Er zijn hier geen winnaars, alleen verliezers”, reageerde voorzitter Edo Westerbeek.
De preses doelde daarmee op het feit dat de club al maanden kampt met een onwerkbare situatie. Ligeon kreeg in 2015 een contract voor onbepaalde tijd, omdat hij langer dan 24 maanden in loondienst was.
Na een jaar wilde de club alweer van hem af, omdat zijn salaris te zwaar op de begroting zou drukken. Doordat de gesprekken over salarisverlaging op niets uitliepen, nam Ligeon een advocaat in de arm en weigerde om met het bestuur te praten. Mede daarom werd hij in april op non-actief gesteld, maar vorige maand stelde de arbitragecommissie dat zijn ontslag onterecht was.
Daarop moest Ligeon weer aan de slag. Ondertussen was er in de persoon van Jimmy Simons (heeft inmiddels zijn taken neergelegd, red.) al een nieuwe oefenmeester aangesteld en had Ligeon geen ploeg om te trainen. Omdat hij toch zijn taken wilde uitoefenen trommelde hij niet-selectiespelers op. Uiteindelijk besloot de arbitragecommissie, mede door de laatste ontwikkelingen, dat Ligeon in november mag worden ontslagen. De oud-coach heeft recht op een ontslagvergoeding, maar de hoogte daarvan is onbekend.
“Hij hoeft geen training meer te geven”, aldus Westerbeek, die heeft geleerd van de soap. “De communicatie naar de pers was niet goed, maar het heeft geen zin om terug te kijken. Ik hoop dat de jongens weer het plezier terugvinden.”
Op dit moment is het nog niet duidelijk wie komend seizoen voor de groep staat. Totdat er een nieuwe hoofdtrainer is gevonden neemt assistent Sandor Augustijn de honneurs waar.
Artikel geplaatst op: 13 september 2017 - 07:00

Gerelateerd

Delen