Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

FC Almere mag Ligeon ontslaan, volgens arbitragecommissie
Trainerssoap teneinde

HAVEN – De trainerssoap bij FC Almere is teneinde. De club won donderdag de spoedarbitragezaak, die tegen hoofdtrainer Maurice Ligeon was aangespannen na een onwerkbare situatie. Daardoor kan het eerste elftal, uitkomend in de Tweede Klasse, beginnen aan de competitie.
Maurice Ligeon, hier in betere tijden, was niet bereikbaar voor commentaar. (Foto: aangeleverd)

Het besluit van de arbitragecommissie van de KNVB werd door FC Almere met opluchting ontvangen. “Er zijn hier geen winnaars, alleen verliezers”, reageerde voorzitter Edo Westerbeek.
De preses doelde daarmee op het feit dat de club al maanden kampt met een onwerkbare situatie. Ligeon kreeg in 2015 een contract voor onbepaalde tijd, omdat hij langer dan 24 maanden in loondienst was.
Na een jaar wilde de club alweer van hem af, omdat zijn salaris te zwaar op de begroting zou drukken. Doordat de gesprekken over salarisverlaging op niets uitliepen, nam Ligeon een advocaat in de arm en weigerde om met het bestuur te praten. Mede daarom werd hij in april op non-actief gesteld, maar vorige maand stelde de arbitragecommissie dat zijn ontslag onterecht was.
Daarop moest Ligeon weer aan de slag. Ondertussen was er in de persoon van Jimmy Simons (heeft inmiddels zijn taken neergelegd, red.) al een nieuwe oefenmeester aangesteld en had Ligeon geen ploeg om te trainen. Omdat hij toch zijn taken wilde uitoefenen trommelde hij niet-selectiespelers op. Uiteindelijk besloot de arbitragecommissie, mede door de laatste ontwikkelingen, dat Ligeon in november mag worden ontslagen. De oud-coach heeft recht op een ontslagvergoeding, maar de hoogte daarvan is onbekend.
“Hij hoeft geen training meer te geven”, aldus Westerbeek, die heeft geleerd van de soap. “De communicatie naar de pers was niet goed, maar het heeft geen zin om terug te kijken. Ik hoop dat de jongens weer het plezier terugvinden.”
Op dit moment is het nog niet duidelijk wie komend seizoen voor de groep staat. Totdat er een nieuwe hoofdtrainer is gevonden neemt assistent Sandor Augustijn de honneurs waar.
Artikel geplaatst op: 13 september 2017 - 07:00

Gerelateerd

Delen